Huawei představuje průlomovou technologii pro sítě 5G

6
Huawei představuje průlomovou technologii pro sítě 5G
Fotografie: Honor
  • Společnost Huawei představila nový design pro základnové stanice 5G
  • Technologie CableFree umožní anténám základnových stanic mimo jiné výrazně zlepšit integraci a kapacitu energie i zvýšit účinnost signálu antény až o 20 %

Nový inovativní koncept technického řešení platforem pasivních antén nejen pro šíření 5G signálu má nižší hmotnost a umožňuje snazší instalaci. Šestikanálová anténa tak může být v případě CableFree až o 10 kg lehčí a hmotnost vícepásmových antén může klesnout pod 50 kg, díky čemuž se razantně zjednoduší instalace a sníží náklady. Technologie CableFree byla úspěšně integrována do antén řady Huawei Munich Pro, Golden Mini a London Pro a rovněž do produktů 32T32R Massive MIMO.


CableFree zvyšuje až o 80 % kapacitu antény a má sníženou produkci radiace. Huawei dodává, že v současné době je toto řešení jedno z nejbezpečnějších v oblasti 5G na evropském trhu. Zavedení vysokofrekvenčních pásem v 5G vyžaduje zvýšení počtu antén pro zajištění širokého pokrytí. Huawei se proto zaměřil i na celkové zlepšení vysokorychlostního pokrytí sítě 5G, a CableFree tak disponuje až o 20 % vyšší účinností záření pro zvýšení efektivity pokrytí signálem.

Vylepšením prošel i výkon pasivní intermodulace, tzv. PIM, který umožnuje efektivnější interakci mezi jednotlivými mechanickými komponenty antény. Díky CableFree má anténní systém o 80 % méně šroubů a spájených bodů. Design nových antén je tedy mnohem efektivnější, než jak přikazují současné standardy. Huawei tak díky technologii CableFree získává na evropském trhu konkurenční výhodu.

Antény jsou pro 5G sítě klíčové. Vyšší výkon a integrace jsou hlavními trendy v rámci inovace antén v éře 5G. Huawei stále inovuje na základě požadavků našich zákazníků, kteří připravují infrastrukturu 5G sítí. Pomáháme vybudovat efektivní a výkonné sítě, které jim pomohou dosáhnout nejen obchodního úspěchu v oblasti 5G,“ uvedl prezident sekce výroby antén společnosti Huawei Čang Ťia-i.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Dodo
A jako dárek k tomu šupem všechny data z České republiky do čínské lidové republiky. Potom hlavně nenasrat velkého bratra bo udělá klik, a republika stojí jak za korony.
Nejsem ovce
Všechny takové super antény zničím, než mně a mé rodině zničí život!
5G je víc než zdraví?
Super rychlý internet výměnou za zdraví? Super rychlá odezva výměnou za zničené životní prostředí?... Udělejte nám laskavost a zapojte si ty antény doma na pár měsíců. Ať konečně někdo doloží účinek na lidi. Testů vlivu EMF na zvířata bylo uděláno dost...
Martin
Kolik let na tomto pásmu fungovala tv. A co se týče kontroli od Číny mám menší strach než od USA a EU. Celi svět cpal výrobu do ČÍNY tak a teď budete říkat ze to je banda debylu. Ano kašlou na ekologii. Ale je to pracovitý národ a dělají za hrst rýže.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze