Huawei představil novinky: 4 nové smartphony a tablet

8

Huawei se poslední dobou velmi daří a tak není divu, že směřuje do boje proti špičkám mobilního trhu s ještě větší vervou. Na výstavě IFA 2012 představil výrobce rovnou čtyři nové smartphony a jeden tablet. Všechna zařízení navíc spatří světlo světa ještě v letošním roce.

V sekci chytrých telefonů pokračuje Huawei ve své řadě Ascend, jelikož všechny čtyři modely patří právě do ní. U tabletu se pro změnu jedná o řadu MediaPad. Přístroje se liší jak vzhledem, tak specifikacemi, cenou a cílovou skupinou uživatelů.

Ascend D1 Quad XL

Začněme modelem nejvyšší třídy a předpokládanou vlajkovou lodí výrobce. Jak již název napovídá, Ascend D1 Quad XL vychází z velmi podobného modelu Ascend D Quad XL, má však o něco větší baterii a tlustší tělo. Zato se může pochlubit čtyřjádrovým ARM procesorem s taktem 1,2 GHz, operačním systémem Android 4.0 (s budoucí aktualizací na Jelly Bean) a displejem s úhlopříčkou 4,5 palců a působivou hustotou 330 ppi. Chybět nebude ani 8 Mpx fotoaparát, před 1,3 Mpx kamerka pro videohovory, 2600 mAh a slot pro paměťové karty microSD.

Ascend D1 Quad XL by měl stát 499 euro, tedy v přepočtu cca 14 000 korun s daní a objeví se na trhu ke konci října letošního roku.

Ascend G 600

Další model by se dal zařadit do vyšší střední třídy až nejvyššího segmentu. Ascend G 600 přinese dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, 768 MB operační paměti či 4,5 palcový displej s qHD rozlišením a ochranným sklem Gorilla Glass 2. Samozřejmostí je baterie s kapacitou 2000 mAh a 8 Mpx fotoaparát. Zajímavým dodatkem je unikátní uživatelské prostředí Emotion UI od Huawei, které pokryje klasický Android 4.0. Na jeho ukázku se můžete podívat níže.

Zařízení by vás mělo vyjít na 299 eur, tedy přibližně 9000 korun s daní a v prodeji má být od prosince letošního roku.

Ascend G 330

Pokračujeme v klesavém tempu, jelikož je další na řadě levnější model Ascend G 330. Ten bude určen pro nenáročné uživatele a nabídne dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, 512 MB operační paměti či displej s úhlopříčkou 4 palce a WVGA rozlišením. Vzadu naleznete 5 Mpx fotoaparát, uvnitř pak baterii o kapacitě 1500 mAh. I toto zařízení nabídne Android 4.0 a nadstavbu Emotion UI.

Přístroj bude stát 199 eur (tedy cca 5600 korun s daní) a objeví se na trhu v listopadu letošního roku.

Ascend Y 201 Pro

Nakonec tu máme low-end pro začátečníky a mladistvé. Smartphone potěší svého uživatele 800 MHz procesorem, 512 MB operační paměti, 4 GB interního úložiště a displejem s úhlopříčkou 3,5 palců a rozlišením 480 x 320 pixelů. Nechybí 3,2 Mpx fotoaparát a baterie o velikosti 1400 mAh.

Na trhu se Ascend Y 201 Pro očekává v říjnu letošního roku za cenu 129 euro, tedy 4000 korun s daní.

Mediapad 7 Lite

Nakonec jsme si nechali sedmipalcový tablet MediaPad Lite, které si zajisté oblíbí cestovatelé. Ten, jak již název napovídá, nabídne menší displej s WSVGA rozlišením, jednojádrový procesor s taktem 1,2 GHz, baterii o kapacitě 4100 mAh, USB port, HDMI a slot pro paměťové karty microSD. Přítomen je i fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx a přední kamerka s neznámým rozlišením.

Tablet vás vyjde na 249 euro, tedy přibližně 7000 korun s daní.

Jak je tedy vidět, Huawei vyrazil do mobilní bitvy v plné polní a rozhodně nehodlá ponechat nic náhodě. Na konec roku i začátek příštího se výrobce pořádně připravil a bude zajímavé sledovat jeho cestu žebříčkem nejlepších světových výrobců. Huawei totiž rozhodně má co nabídnout a my vám v nejbližší době přineseme naše bezprostřední dojmy a videa z výstavy.

Zdroje: androidpolice.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Crozz
tak cenově jsou novinky sakra vysoko :-(
Adam
Dobrý deň bude aj niake preview ako máte pri ostatných značkách-ja by som uvítal Ascend G330 o ktorom začínam uvažovať.
Katka
Dobry den,
chtela jsem se zeptat, zda i model Ascend D1 Quad XL bude mit nadstavbu Emotion UI? Nejak mi to v popisu uteklo, ale predpokladam, ze ano, vzdyt je to vlajkova lod. Jinak musim rict, ze se mi Hauwei zacina docela libit a tato nadstavba je dle meho nazoru velmi pekne provedena.
juko
Ceny jsou vysoko. Proc davat za low-end 4000 kdyz g300 s lepsi vybavou stoji 3970 ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze