Huawei P10 se nám odhaluje před premiérou (4× aktualizováno)

S novým rokem nastává také čas, kdy většina výrobců obnoví své vlajkové lodě novými generacemi. Výjimkou nebude ani Huawei, který již dokonce stanovil termín, kdy odhalí řadu telefonů P10. Ceny potěší o trochu méně, nejvýkonnější varianty budou zřejmě převyšovat sumu 25 000 Kč.

Aktualizováno 23. 2. 2017

K představení zbrusu nové řady P10 od Huawei dojde již tuto neděli. S předstihem se můžeme podívat na velmi pravděpodobnou podobu novinky P10. Zdá se, že čínský výrobce letos nepůjde cestou co nejtenčích rámečků. Důvodem bude především přesun čtečky otisků prstů na čelní stranu, která pod 5,3palcovým Quad HD displejem zabírá nemalé místo. V další výbavě se objeví procesor Kirin 960 či velké paměti. V nabídce má být verze se 4GB RAM a 64GB úložištěm a dále varianta se 6GB operační pamětí a 128GB úložným prostorem. Samozřejmostí je duální fotoaparát nebo Android 7.0 Nougat. Huawei však zřejmě nasadí inovovanou nadstavbu EMUI 5.1, která doposud nebyla představena. Dle uniklé pozvánky však má mít premiéru právě 26. února, společně s novými produkty.

Huawei P10
Huawei P10

Aktualizováno 14. 2. 2017

S blížícím se termínem premiéry nové řady klíčových modelů od Huawei se začíná činit i samotný výrobce. Ten vypustil oficiální video, ve kterém láká na nový model s označením P10. Bohužel mnoho odhaleno nebylo a výrobce pouze popichuje sloganem, že novinka změní způsob, kterým vidíte svět. Je více než jasné, že se opět dočkáme duálního fotoaparátu. Více se dozvíme za necelé dva týdny. Oficiální představení proběhne 26. února v Barceloně.

Pokud byste se přeci jen chtěli na telefon podívat detailněji, můžete využít video, na kterém je Huawei P10 díky několik renderům poskládán a prohlížen z různých úhlů.

Aktualizováno 6. 2. 2017

Huawei P10 by měl na trh dorazit krátce po oficiálním představení, které je plánováno na 26. 2. 2017. Huawei představí hned tři novinky (model P10, P10 Plus a P10 Lite), přičemž základní model nabídky, P10, bude k dispozici ve třech variantách, které se od sebe budou lišit interní pamětí RAM a velikostí prostoru pro vaše data.

Základ v podobě 4 GB RAM + 32 GB bude dostupný za cca 508 dolarů, což je zhruba 15,5 tisíce korun včetně DPH. Pokud se rozhodnete pro výkonnější verzi 4 GB RAM + 64 GB, cena povyskočí na 18 tisíc, nejvýkonnější verzi (6 GB RAM + 128 GB) si Huawei bude cenit na 682 dolarů, tedy na zhruba 21 tisíc.

Huawei P10 Plus

Uniká rovněž cena připravovaného Huawei P10 Plus. Ten v základu (4 GB RAM + 64 GB ) vyjde na 726 dolarů (22 tisíc), varianta s 6 GB RAM + 128 GB poté vyjde na 828 dolarů, tedy 25 tisíc.

Od telefonu se očekává 5,5palcový displej s rozlišením 1 440 × 2 560 pixelů, stejně tak přítomnost 12Mpx fotoaparátu Leica a 8Mpx sekundární kamery. Existovat budou také varianty se zakřiveným displejem, od kterých se navíc očekává přítomnost bezdrátového nabíjení, spekuluje se rovněž i nad senzorem oční sítnice.

Aktualizováno 27. 1. 2017

Premiéra modelu P10 zřejmě proběhne již na nadcházejícím veletrhu MWC 2017, a tak se začínají objevovat další zajímavé informace. Dnes se podíváme na nové barevné varianty, ve kterých by měl být model P10 dostupný. Velmi zajímavou fialovou barvu bude doplňovat pistáciově zelená. Kromě zajímavých barev se můžeme těšit na zakřivený displej s QHD rozlišením, nejnovější procesor Kirin 960, výkonný fotoaparát s označením Leica a samozřejmě také optickou stabilizaci obrazu. Cena novinky by měla začínat na částce 699 euro, tedy necelých 19 tisících korun, za verzi s přídomkem Plus si připlatíte zhruba 2 až 3 tisíce korun.

Huawei P10

Původní informace z 9. 1. 2017

Huawei P9 Plus
Huawei P9 Plus

Rok 2016 byl pro čínský Huawei velice úspěšný a vděčí za to povedené řadě modelů P9. Je proto zcela jasné, že dojde na nástupce, což už mimochodem potvrdil generální ředitel spotřebitelské divize Yu Chengdong. Dokonce zmínil i přibližný termín, kdy se na modely Huawei P10 a P10 Plus můžeme těšit. K oficiální premiéře dojde buď v březnu, nebo dubnu letošního roku. Prozatím padla zmínka jen o těchto dvou modelech, avšak je nasnadě, že dorazí i varianta P10 Lite. Zástupci s přídomkem Lite se totiž tradičně těší velké oblibě, díky nižší ceně.

TIP! Recenze Huawei P9 – Elegán s duší a výkonem

Co se týče výbavy příští vrcholné řady od Huawei, spekuluje se o 5,5palcovém Quad HD displej či výkonném procesoru Kirin 960, který doplní 6GB operační paměť. Lákavě působí i 256GB interní úložiště. Nepřesné informace kolují kolem displeje. Dřívější spekulace naznačovaly zakřivenou verzi, aktuálně má jít spíše o klasický displej. Na druhou stranu může Huawei použít jen opravdu mírně zakřivený displej jako u Matu 9 Porsche Design.

Huawei P9 – videopohled

Zdroje: theandroidsoul.com, weibo.com, wccftech.com, twitter.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Petas
Opravte si nadpis. Urcite tam ma byt P10 a P10 Lite??
Lukáš
Jsem zvědavý, od Huawei čekám po veleúspěšné P9 pecku. Bude-li tak, beru ji hned. Huawei umí a mnoho dalších jen čumí.
Rider008
Huawei nezvlada bluetooth :D bohuzial za kazdym zlyhalo. Samsung si s tim poradil, iPhone tiez :)
Martin

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze