Huawei okopíroval iPad Pro důkladněji. MatePad Pro nabídne M-Pencil, ale i 5G sítě

3
Huawei okopíroval iPad Pro důkladněji. MatePad Pro nabídne M-Pencil, ale i 5G sítě
  • MatePad Pro je přímou odpovědí na iPady Pro
  • Huawei zaujme extrémně tenkými rámečky a malým kruhovým výřezem v displeji
  • MatePad Pro se naučil plnohodnotného multitaskingu a nechybí ani pero M-Pencil

MatePad Pro již známe z loňského roku, letos však Huawei představil vylepšenou verzi s podporou 5G. To, že MatePad Pro je přímou odpovědí na iPad Pro, je nezpochybnitelné – Huawei si nelámal hlavu ani s označením příslušenství, které bude k tabletu nabízet. Pokud tedy chcete tablet s velkým displejem, tenkými rámečky, ale iOS vám nevyhovuje, MatePad Pro s Androidem může být vhodnou alternativou.

Jak už jsme zmínili, MatePad Pro nabídne připojení skrze sítě 5. generace. Tato varianta vyjde na 799 euro, tedy asi 20 tisíc korun. To za předpokladu, že budoucímu majiteli bude stačit varianta 8+256 GB. Za dvojnásobné úložiště připlatíte 150 euro, tedy necelé 4 tisíce korun.

Huawei MatePad Pro

Chybí vám tu snad nějaké pero? Není problém, Huawei bude k tabletu nabízet M-Pencil a podoba s Apple Pencil je opravdu jen čistě náhodná. Pero se bude k tabletu připojovat magneticky, i to už jsme někde viděli... M-Pencil budete moci získat i s tabletem v případě, sáhnete po variantě s koženkovými zády „Vegan Leather“. Samostatně bude k dispozici za 2,5 tisíce korun. V doplňkovém příslušenství nebude chybět ani magnetická klávesnice s přizpůsobitelným sklonem za 129 euro, tedy 3,3 tisíce korun. K dispozici budou pochopitelně i verze s Wi-Fi a LTE připojením, nejlevnější varianta s Wi-Fi (6+128 GB) stojí necelých 14 tisíc korun.

MatePad Pro

Pod kapotou bude moderní procesor Kirin 990 (5G), po softwarové stránce je nasazen Android 10 a nadstavba EMUI. Tablet podporuje rozdělení obrazovky na více oken a dokáže přímo na svém displeji zobrazit dění z displeje spárovaného telefonu. MatePad Pro je vybaven také speciálním notebookovým režimem, který přináší ovládání blížící se klasickému počítači. Jednotlivé položky bude možné přetahovat stylem „drag and drop“, což ušetří čas. 10,8palcový AMOLED displej tak zabírá 90 % čelní plochy a disponuje velmi jemným rozlišením. Baterii s kapacitou 7 250 mAh dobijete „drátově“ výkonem 40W, chybět nebude ani bezdrátové (reverzní) nabíjení, což je mezi tablety unikum.

Tabletu chybí Služby Google, staví tedy na balíčku služeb od Huawei.

Diskuze ke článku
lendelos
to nemyslia vazne s tou cenou + dokupovanie pera a klavesnice... Huawei nie je Apple... Android nema ani vymakane aplikacie na pisanie/kreslenie ako ios, ani aktualizacie - dam ruku do ohna ze ten rok a pol stary ipad bude stale dlhsie aktualizovany ako tato novinka, ani taky vykon- uz vobec nie optimalizovany a toto tu ani len android sluzby... za 450-500 eur spolu s perom v baleni by bola ta cena realnejsia...
ŽádnáAppleOvce
Nojo, jenže cena Huaweie za 2 měsíce od uvedení na trh spadne o 20%. Pokud si počkáte bude o dost levnější ;)
osn
HW vypadá obstojně, ale na Apple se nedotáhne. SW bez Google je vtip. Mohlo by to dávat smysl pro pár nenáročných za třetinovou částku. Jako celek je to absurdní nabídka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze