Huawei odhaluje vlastní supervýkonný nabíjecí adaptér

2
Huawei odhaluje vlastní supervýkonný nabíjecí adaptér
  • Na internet unikla fotografie chystaného nabíjecího adaptéru od Huawei
  • Zvládne superrychlé nabíjení díky napětí 10 V při dodávaném proudu 4 A při 40 W

Huawei unikl nový supervýkonný nabíjecí adaptér, jehož hlavní síla spočívá ve zvýšeném napětí při dodávaném proudu. Kromě standardních hodnot, které můžeme na adaptéru zahlédnout, tedy napětí 5 a 9 V při proudu 2A, adaptér dokáže nabíjet také při napětí 10 V a dodávaném proudu 4 A, což představuje dvojnásobek oproti základní hodnotám.

Nabíjecí adaptér Huawei 10 V při 4 A

Huawei by údajně mohl dosáhnout až proudu 5 A, ten ovšem představuje hranici, za kterou se zatím společnost nehodlá vydat kvůli bezpečnostním rizikům. Pokud by byl telefon nabíjen přes adaptér s výstupem napětí 10 V při proudu 5 A přes noc, docházelo by k postupnému poškozování baterie. Z toho důvodu také alespoň zatím nepřichází v úvahu zvýšit napětí na 12 V nebo 15 V u dodávaného proudu 4 A.

George Zhao CEO Honor 40W charge

O rychlém nabíjení samozřejmě padla zmínka i na IFě, kde o adaptéru se 40W výkonem mluvil George Zhao – CEO Honoru v souvislosti s Honorem Magic 2, který má být představen již příští měsíc v Londýně. Zatím pravděpodobně nejlepších výsledků dosahuje Oppo Find X se svým SuperVOOC nabíjením s výkonem 50 W, které nabídlo u speciální Lamborghini edice.

Diskuze ke článku
Mirek
To se chlubí jako čím? Ze umí vyrobit zdroj 10V, 4A? Já mám doma asi 4 zdroje 12V, 5A.
Vždyť je to nesmysl. Každý mobil by měl vydržet alespoň den a v noci ať se klidně nabijí jednou amperou šest hodin. Tím se jedině šetří životnost baterie. Mobil bych nikdy rychlonabijeckou nenabijel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze