Huawei nova 5T vstoupil na český trh. Má 5 fotoaparátů a stojí 10 tisíc korun

6
Huawei nova 5T vstoupil na český trh. Má 5 fotoaparátů a stojí 10 tisíc korun
  • Huawei na český trh uvedl klíčovou novinku pro předvánoční trh
  • nova 5T láká na velký displej, procesor Kirin 980 nebo v součtu pět fotoaparátů
  • Tomuto modelu ještě nechybí klíčové Google služby
  • Nabízen je ve třech barevných variacích

Huawei to v současné době nemá zrovna lehké. Za běžných okolností by všechny své síly upínal do předvánoční propagace řady Mate 30, avšak ta se v Evropě kvůli obchodním sankcím prozatím nenabízí a otázka je, zda se to vůbec někdy změní. Poměrně dlouho už Huawei nepřinesl nějakou zásadnější novinku a ani nemůže, neboť zcela nový model nebude moci využívat Google služby. Čínský výrobce však přišel s alespoň provizorním řešením, jak z nelichotivé situace ven. Výsledkem snažení je nova 5T, který vznikl v podstatě jen přejmenováním u nás již delší dobu prodávaného Honoru 20. Oba telefony jsou si podobné jako vejce vejci, a to nejen výbavou, ale i vzhledem. Dámy a pánové, tak se dnes tvoří novinky.

Na každý pád nabízí nova 5T vcelku slušnou výbavu. Za zmínku rozhodně stojí 6,26palcový displej s pouze malým průstřelem. Zůstává tak jen škoda, že jde jen o IPS panel namísto vhodnějšího AMOLEDu. Budoucí uživatel bude plně spokojen s výkonem, který zajišťuje procesor Kirin 980, 6GB operační paměť a 128GB úložný prostor, navrch s podporou paměťových karet.

Největší důraz je kladen na sestavu čtyř zadních fotoaparátů. Hlavní 48Mpx snímač je doplněn o 16Mpx ultra širokoúhlý objektiv, 2Mpx makro kameru a 2Mpx snímač pro hloubku ostrosti. V praxi tak stojí za to jen dva fotoaparáty ze čtyř, bohužel. Pátým fotoaparátem je „selfie-kamerka“ se 32 megapixely. Baterie v telefonu má kapacitu 3 750 mAh a díky podpoře rychlého 22,5W nabíjení ji na 50 % dobijete za pouhých 30 minut.

Huawei nova 5T

Nový Huawei nova 5T se na českém trhu již nabízí ve třech barvách , a to v černé, modré a fialové. Dostupný je ve všech velkých internetových obchodech a do své nabídky jej již před několika týdny zařadil operátor Vodafone. Cena je stanovena na 9 990 Kč, což není velké překvapení, stejně totiž stojí Honor 20.

Huawei nova 5T

Rozměry154,3 × 74 × 7,9 mm, 174 g
DisplejTFT IPS, 6,26" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 8×2,6 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor3 750 mAh
tisková zpráva
Diskuze ke článku
Khan
Takze Honor 20 pujde ofiko s cenou dolu nebo proc neco takoveho poustet na trh za stejnou cenu?
Carda
Vždyť je to jen Honor který se přejmenoval na Huawei proč to prodávají znova?
Pepe
Za ty prachy... Proč ne..
Lea
Trochu vám řádil šotek, paměťový karty telefon nepodporuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze