Huawei navzdory sankcím znovu na vlně 5G? Ke schválení poslal první telefon

7
Huawei navzdory sankcím znovu na vlně 5G? Ke schválení poslal první telefon
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Údajně by se mohlo jednat o upravený Huawei Mate 40 Pro
  • Huawei u něj využívá technologii 5G eMBB

Součástí amerických sankcí uvalených na společnost Huawei během prezidentského období Donalda Trumpa je kromě zákazu prodeje jejich zařízení na půdě USA rovněž znemožnění přístupu Huawei k americkým technologiím. To je zároveň důvodem, proč nové smartphony Huawei využívají proprietární operační systém a nepodporují 5G. Právě v případě sítí páté generace však nyní svitla jistá naděje.

Podle ithome.com obdrželo čínské ministerstvo zodpovědné za informační technologie smartphone výrobce Huawei s podporou 5G. Ten údajně nese označení NOH-AN80 a chlubí se podporou konektivity NR NSA / NR SA / TD-LTE / LTE FDD / WCDMA / cdma2000 / CDMA 1X / GSM, ale také 5G eMBB. Technologie 5G eMBB (enhanced Mobile Broadband) je využívána například ve VR, především pak na místech, kde je nutné virtuální realitu bezdrátově zprostředkovat velkému množství uživatelů, což je možné díky velmi nízké latenci (ve srovnání se 4G) a rychlejšímu přenosu dat.

Bohužel o smartphonu Huawei s podporou 5G není dostupných mnoho informací, snad až na to, že vcelku logicky využívá HarmonyOS. Dle modelového označení by se pak podle stejného zdroje mohlo jednat o upravený Huawei Mate 40 Pro.

Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Snad se jim to podaří, další konkurence by byla dobrá.
Pc Wifi
Pc Wifi
kdyz uz nemaji 5G obecne, at aspon nehubí podradnymi produkty svoje dite HONOR... to je peklo, co od nich leze ven.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze