Huawei Mate 9 Porsche Design exkluzivně v redakci: první dojmy

Nejdražší a nejlépe vybavený model Huawei pro letošní rok nese název Mate 9 Porsche Design. Elegantní telefon za 38 tisíc korun zaujme lesklým tělem či zakřiveným Super AMOLED displejem. Působivá je však i výbava nebo duální fotoaparát na zadní straně. Horká novinka dnes exkluzivně zavítala také do naší redakce a přinášíme vám fotogalerii s prvními dojmy.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Do naší redakce dnes dorazil Huwei Mate 9 ve speciální Porsche Design edici. Jak už víte, novinka s klasickým Mate 9 mnoho společného nemá. Je menší, jinak vypadá, má zakřivený displej (i když překvapivě vlastně skoro nemá), je výkonnější a také mnohem dražší. Jaká je ale naživo?

Huawei Mate 9 Porsche Design – první dojmy

Krásná. Huawei Mate 9 Porsche Design je elegantní, luxusně působící telefon s hodnotným zpracováním. Vévodí mu samozřejmě kovové broušené unibody tělo v tmavě šedé grafitové barvě a skleněná přední strana. Místo loga Huawei se nad displejem skví obrovský nápis Porsche Design, malé logo najdeme vygravírované i na zádech. A na nich se až úplně dole krčí malý nápis Huawei, přiznávající příslušnost k nabídce čínského výrobce.

TIP: přečtěte si podrobné dojmy z Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 Porsche Design
Huawei Mate 9 Porsche Design – luxusní prodejní balení. Potěší také originální pouzdro s průhlednou pravou částí, které je jeho součástí

Celý telefon padne velmi dobře do ruky a působí hodnotně, jen plastové anténní vlisy mohly být více zarovnané a mají tendenci se trochu škrábat při položení na stůl.

Telefon se jmenuje Mate 9, ale je to to trochu nepochopitelné. Od klasického modelu Mate 9 se totiž značně liší. Je menší a má jen 5,5palcový displej, naopak ale s vyšším, QHD rozlišením. Displej je krásně jemný, díky AMOLED displeji i s živým podáním barev a výbornou černou. Hezky působí i mírné zakřivení po stranách displeje. A slovo mírné je opravdu na místě. Bez bližšího zkoumání si skoro nemáte šanci všimnout, že zde zakřivení vůbec je. Je výrazně menší než například u BlackBerry Priv nebo Samsungů Galaxy S7. Zakřivení je tak vidět jen při posunu po domovských obrazovkách, kdy přes zakřivení přejíždějí ikonky zleva doprava. Je to tedy spíš decentní doplněk celkového designu telefonu.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Velkým rozdílem je pak přesunutí čtečky otisků prstů ze zadní strany pod displej. Díky tomu vypadá nový Mate 9 spíše jako Samsung. Na rozdíl od něj ale není čtečka otisků prstů zakomponována do hardwarového tlačítka. Jde pouze o dotykovou plochu, která ale po přiložení prstu reaguje stejně jako domovské tlačítko. Huawei se dokonce snaží o náznak Taptic enginu podobného iPhonu 7, ale úroveň je výrazně nižší. Jde o jednoduchou vibraci při položení a naopak odebrání prstu.

Kapacitní tlačítka vedle domovského si pak můžete konfigurovat, proto nenesou piktogramy. Dokonce je můžete úplně deaktivovat a používat jen domovské tlačítko. Pak jeho jednoduchý stisk znamená krok zpět, podržení přechod na domovskou obrazovku a swipnutí zprava doleva vyvolání multitaskingu.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Za cenu v přepočtu 38 tisíc pak dostanete obrovskou vnitřní paměť s kapacitou 256 GB (ovšem bez možnosti rozšíření) a 6GB RAM. Potěší také velká 4 000mAh baterie, která má stejnou kapacitu jako u mnohem většího Matu 9 ve standardní verzi. I přes QHD rozlišení displeje by tak telefon mohl vydržet skutečně dlouho. Další výbava je pak stejná, tedy procesor Huawei Kirin 960, duální fotoaparát Leica, ovšem s nižším 12Mpx fyzickým rozlišením čipu pro kvalitnější fotografie, konektor USB-C nebo Android 7.0 s nadstavbou EMUI 5.0.

Za zapůjčení Huawei Mate 9 Porsche Design děkujeme internetovému obchodu ShopBlackberry.cz, kde si jej můžete také zakoupit.

Technické parametry Huawei Mate 9 Porsche Design

Kompletní specifikace
Konstrukce152 × 75 × 7,5 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 960, CPU: 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2016, 38 000 Kč

Za zapůjčení Huawei Mate 9 Porsche Design děkujeme internetovému obchodu ShopBlackberry.cz, kde si jej můžete také zakoupit.

Diskuze ke článku
apear
Pěkný....ale dobrovolně podporovat čínský byznys je podle mě krajní nerozum. Takhle kdyby to byl Galaxy NOTE (jakýkoliv který nevybuchuje :), tak bych se přes kapsu asi praštil....
Jozef Cmar
Telefon vypadá skutečně výborně, jsem zvědav na srovnání s klasickým modelem Huawei Mate 9.
Petas
Osobne by me zajimalo pro koho je tento model urcen. Kdo je ochotny dat 38 000 za mobil si koupi iPhone 7 Plus JetBlack 256GB a ne tuhle imitaci NOTE 7 bez pera. K smichu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze