Huawei Mate 30 Pro výrazně zlevňuje. Na oblibě mu to ale asi moc nepřidá

12
Huawei Mate 30 Pro výrazně zlevňuje. Na oblibě mu to ale asi moc nepřidá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Cena klesla téměř o 5 tisíc korun
  • I přes snížení ceny však telefonu zůstává handicap v podobě absence Googlu služeb

Huawei Mate 30 Pro byl představen před více než půl rokem a za obvyklých okolností by pravděpodobně patřil mezi velmi úspěšné modely výrobce. Mezi jeho přednosti patří nejen kvalitní displej, ale i výkonný hardware, zvýšená odolnost či sestava špičkových fotoaparátů na zadní straně. Modelová řada Mate 30 byla však první zasažena nemožností využívat Google služby, kvůli čemuž byla nejen později uvedena na trh, ale oproti konkurenci má značnou nevýhodu. V telefonu chybí nejen tradiční aplikace jako třeba Google Mapy s navigací, ale také obchod Play. Existují sice možnosti, jak vše obejít, ale jak to tak bývá, vše je spjato s komplikacemi.

Z tohoto důvodu se telefon v podstatě nedostal do běžné prodejní distribuce, přesto jej můžete od února zcela oficiálně na českém trhu zakoupit. Cena byla stanovena na 24 999 Kč, což rozhodně nebylo málo a pokud jste vyloženě netoužili po nejnovějším kousku od Huawei, konkurence zpravidla nabídla za podobné peníze lepší výbavu. Ani po čtvrt roce se telefon v běžné prodejní síti prakticky nevyskytuje. České zastoupení přistoupilo ke snížení ceny a novinku nyní pořídíte za 19 999 Kč, což znamená slevu o příjemných 5 tisíc. Na oficiálních stránkách si však výrobce slevu vylepšil navýšením původní ceny. Za bezmála 29 tisíc korun se však telefon na českém trhu nenabízel.

Huawei Mate 30 Pro

Rozměry158,1 × 73,1 × 8,8 mm, 198 g
DisplejAMOLED, 6,53" (2 400 × 1 176 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorHuawei Kirin 990, 2×2,86 GHz + 2×2,36 GHz + 4×1,95 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
End
I 20k je moc, dat tomu cenu 15k tak ok.
Obr
Krok správným směrem. Ale obávám se, že i za tu novou cenu to nebude žádný prodejní hit.
Adamantium
20k mel byt pri uvedeni, 15k nyni.. Bez gms by to byla prijatelna cena..
skacelp
O jakém hendikepu to píšete pane Pavlíčku? Jak dlouho jste s telefonem fungoval? A kolik za ty lži o hendikepu dostáváte? Já mám tento telefon druhý měsíc a žádný hendikep, kromě nemožnosti telefonem platit, zatím nevidím. Naopak fungovat s telefonem na jedno nabití baterie přes 4 dny mi jako hendikep nepřipadá. Ony totiž ty Google aplikace jsou až přespříliš nabobtnalé a aktivní! Takže když svůj druhý telefon Oneplus 7T Pro nabiju stejně jako Mate 30Pro, Oneplus přepnu do režimu letadlo a s Mate 30 Pro standardně telefonuju a internetuju, tak po dvou dnech si Oneplus opět žádá nabíječku a Mate 30 Pro další dva dny funguje. Přestaňte šířit ty bludy o telefonech bez Google služeb, neboť jsou to jen dobře zaplacené lži!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze