Huawei FreeBuds Pro 2: zaostřeno na podporu Hi-Res a duální zvukový systém

Huawei FreeBuds Pro 2: zaostřeno na podporu Hi-Res a duální zvukový systém
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jaké jsou výhody planární membrány sluchátek FreeBuds Pro 2?
  • Co umožňuje podpora bezdrátového kodeku LDAC?

Huawei FreeBuds Pro 2, jež debutovala v tureckém Istanbulu, nás v podrobné recenzi oslovila nejen designem, díky kterému skvěle sedí v uších, ale také zvukovými schopnostmi. A právě na ty se zaměřím na řádcích níže.

Výhoda planární membrány a 11mm dynamického měniče

Na huawei.com se můžeme dozvědět, že FreeBuds Pro 2 využívají duální zvukový systém, co si pod tím však představit?

Kromě standardního dynamického měniče o průměru 11 mm obsahují sluchátka také sekundární měnič s planární membránou, která zajišťuje oproti konvenčnímu řešení velmi nízké zkreslení. Zatímco 11mm měniče zprostředkují úderné, přesně oddělené a pěkně hutné basy, ve kterých však nezaniknou středové frekvence, planární membrána se postará o špičkové podání vyšších frekvencí. Cílem je nabídnout posluchači vysoce kvalitní zvuk ve všech frekvencích, přičemž využití planární membrány vídáme zpravidla u sluchátek řádově dražších než FreeBuds Pro 2 s doporučenou prodejní cenou kolem pěti tisíc korun.

Na vyladěném zvuku s velmi širokým rozsahem od 14 Hz do 48 kHz ostatně spolupracovala i francouzská společnost Devialet, která má v této oblasti bohaté zkušenosti. Špičkový zvuk si tak užijete s hudbou, které dominují vyšší i nižší frekvence (či jejich kombinace).

Hi-Res zvuk je návykový

Jednou z dalších předností FreeBuds Pro 2 je nepochybně podpora zvuku ve vysoké kvalitě. Pomineme-li drátový přenos, který u špuntových sluchátek logicky nepřichází v úvahu, je u kompaktních bezdrátových sluchátek považován za krále kvality kodek LDAC. FreeBuds Pro 2 jako jedna z mála sluchátek v dané cenové třídě LDAC podporují, kromě toho se však chlubí rovněž HWA a certifikací Hi-Res Audio Wireless.

LDAC přitom zajistí audio s maximální přenosovou rychlostí až 990 kbps, je však samozřejmě potřeba mít kompatibilní vysílač zvuku a rovněž dostatečně kvalitní zdroj zvuku. V současnosti, kdy jsou na vzestupu hudební streamovací služby, tak lze využít například Tidal, kde najdete skladby ve vysoké kvalitě a při poslechu si vychutnáte každý detail vaší oblíbené sklady. Jedná se tak o důležitý prvek výbavy pro každého uživatele, který to myslí s kvalitním poslechem opravdu vážně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze