Huawei chystá telefon s Google službami a detaily o novém Foldu

mNews
Huawei chystá telefon s Google službami a detaily o novém Foldu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Huawei představil 3 nové modely z řady nova 7 a chystá jedno překvapení v podobě P Smart 2020
  • Samsung Galaxy Fold 2 by měl podporovat S Pen, nakonec si řekneme radostnou novinku ze světa Fortnite
  • mNews přináší pravidelný výběr toho nejlepšího ze světa telefonů

Dnes nás čekají hutné novinky od Huawei, jeden model dokonce dostane Google služby. Ale neradujte se předem. Vítejte u mNews.

Huawei chystá telefon s Google službami a detaily o novém Foldu – mNews

Huawei představil řadu nova 7

Tři nové telefony se skrývají pod hlavičkou Huawei nova 7. Verze Pro se chlubí zahnutým OLED displejem a v průstřelu má rovnou dva objektivy. Procesorem je Kirin 985 s 8 GB RAM. Vzadu najdete 4 čočky foťáku – 64Mpx hlavní, ultraširokoúhlý, pětinásobný zoom a nakonec slabý makro foťák. Prostě velmi služná výbava, základní verze nova 7 má navíc plochý displej, což osobně považuji za plus. Cena začíná na 13 tisících Kč, verze Pro vyjde na 16 tisíc. Kdy se sem telefony dostanou ale zatím nevíme. A verze SE pak zcela padá do střední třídy.

Galaxy Fold 2 s podporou S Pen

Nejnovější úniky hovoří o tom, že by se druhá generace Galaxy Foldu měla dočkat rychlejšího 120Hz displeje, ale hlavně podpory stylusu S Pen. Je otázka, jak se na plastovém displeji bude používat, ale vzhledem k tabletovému formátu to dává velký smysl. A zvětšit se má i vnější displej, takže bychom se mu už třeba nemuseli smát.

Huawei P Smart 2020 s Google službami

Z této zprávy se mi zrychlil tep. Chystá se nový Huawei telefon, konkrétně P Smart, který bude mít Google služby, tedy i obchod Play. Žádnou výjimku však zatím Huawei nedostal, jde o drobný trik. Uvnitř je Kirin 710F a dokonce i starý Android 9. Jde tak vlastně o převlečenou starou generaci, která vyjde znovu. Stát bude okolo 5,5 tisíce korun. No, tak zase nic…

Fortnite stáhnete i v Google Play

Někdo by Google chtěl a nemá ho, jiný se ho zase štítí. Fortnite byl dlouho dostupný jen mimo oficiální obchod od Googlu, což se ale nyní změnilo. Epic bojoval proti 30% poplatku ze všech mikrotransakcí. Nakonec ustupuje a zdá se, že bude spíše rád za nové hráče. Obě verze hry však mají být nadále podporovány.

A osobně bych vám doporučil tu verzi z Play, protože je její instalace bezpečnější.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze