Huawei Band: černobíle a přitom vkusně

10

Huawei představil svůj nejnovější přírůstek do řady wearables, který nese jednoduché označení Band. Jedná se o kruhové fitness hodinky, které nabídnou pouze černobílý displej a základní funkce. Designově se však jedná o povedený doplněk, který ocení i něžné pohlaví. Pojďme se na hodinky podívat.

Nový Band od Huawei je prakticky přejmenovaným chytrým náramkem Honor Zero, o kterém už svět nějakou tu dobu ví. Vzhledem k tomu, že si tento doplněk získal u zákazníků celkem oblibu, rozhodl se Huawei vzít si Zero i pod svá křídla a přejmenovat jej jednoduše na Huawei Band. Jak přiznávají samotné stránky Huawei Band, „méně je někdy více“ a přesně tohoto soudu se nový chytrý doplněk drží.

Huawei Band

Po designové stránce zaujme příjemný kulatý tvar, uvnitř kterého se nachází poměrně malý (1,06palcový) monochromatický dotykový displej. Senzory uvnitř hodinek rozeznají také pohyb. Pokud se tedy na hodinky podíváte, displej se automaticky rozsvítí. Chytrý doplněk se chlubí certifikací IP68, není tedy problém jej namočit, případně si s ním jít rovnou i zaplavat.

Huawei Band dokáží kromě fitness funkcí také informovat o zmeškaných událostech, jako jsou zprávy, e-maily, budíky, případně jiná připomenutí. Huawei Band dokáží monitorovat veškerý pohyb, včetně chůze, běhu, případně i vašeho spánku. Zamrzí snad jen chybějící senzor tepové frekvence.

Huawei Band

Co velmi potěší jsou samotné rozměry. Hodinky jsou velké pouze 38 mm v průměru, tlusté pouze necelý centimetr (9,5 milimetrů) a hmotnost pak činí skvělých 25 gramů. Tělo hodinek je vyrobeno z kovu, pásky jsou poté plastové, což se přeci jenom pro aktivní pohyb hodí více. Se smartphonem hodinky komunikují skrze Bluetooth.

Huawei Band

Huawei Band nechtějí konkurovat chytrým hodinkám (o čemž svědčí téměř nulová interní paměť a základní procesor), jedná se spíše o elegantního a úsporného pomocníka, který má monitorovat všechny vaše pohybové aktivity a navíc i dobře vypadá, což se cenní.

Prodejní cena Honor Zero činí necelých 90 dolarů, u nás by se tedy Huawei Band mohl prodávat okolo 2 700 Kč včetně DPH. Novinka se bude prodávat hned ve třech barevných variantách, konkrétně v krémové, bílé a klasické černé.

Technické parametry Huawei Band

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 38 × 9,5 mm, 25 g, konstrukce: ?, odolnost: IP68
DisplejPMOLED, 1,06" (? × ? px)
Fotoaparát
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 4.1, NFC: ?
Operační systémproprietální
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 2 700 Kč

Zdroje: consumer.huawei.com

Diskuze ke článku
Jakub Komínek
Jakub Komínek
Tak přesně něco takového sem hledal. Doufám že se budou prodávat i v ČR.
František Zbořil
Konečně někdo myslel i na ženy. Pro ženu krásný a praktický doplněk, ale normální chlap si tohle koupit nemůže.
Filip
Kdyby byly s gps a třeba i tepem tak by to bylo super.
PB
To bohužel + bohudík je jen pro baby + 4% ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze