Huawei Ascend D2 je s novou aktualizací rychlejší a vydrží déle

32

Vlajková loď výrobce Huawei upoutala svoji výbavou, ale také si odnesla nelichotivé hodnocení ohledně svého výkonu a odladěnosti prostředí. Výrobce až po delší době uvolnil novou aktualizaci. Ta ale přináší velké množství změn a novinek. Výrazně se zvýšil výkon, výdrž na baterii i celková stabilita, vylepšena byla také správa paměti RAM a mnoho dalšího.

Huawei Ascend D2 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Huawei Ascend D2 – Dobře hrající fotograf

Huawei Ascend D2 není příliš rozšířeným modelem, a tomu zřejmě odpovídá i podpora samotného výrobce, protože až po více jak čtvrt roce začal s uvolňováním nové aktualizace, která přišla vzhledem k množství chyb i neodladěnosti příliš pozdě. Stručně zmíním, že aktualizace s označením B220 nepřináší nový Android, ani novou verzi nadstavby Emotion. Stále setrává na verzi Androidu 4.1.2 s verzí Emotion 1.5. Mezi největší změny patří odstranění bugu, kdy při větší zátěži baterie klesala závratným tempem. Výrazně se zapracovalo i na odladěnosti prostředí i zvýšení výkonu. Zlepšila se i správa paměti RAM. Výrobce pak integroval velké množství bezpečnostních záplat, dále zlepšil citlivost Wi-Fi, zlepšil podporu a stabilitu aplikací třetích stran a nainstaloval nejnovější Google aplikace spolu s novým Huawei přehrávačem. Aktualizace je dostupná přímo v samotném zařízení přes OTA a aktualizační balíček má velikost 147 MB. Doporučujeme jej tak stahovat přes Wi-Fi. Nyní si novinky podrobněji rozebereme.

Výrazně lepší stabilita - celé prostředí je nyní výrazně rychlejší a svižnější. Rychlejší je i odezva. I při úsporném režimu se dá zařízení plnohodnotně používat, bez čekání na provedení úkonu. Velmi mne potěšilo, že po zapnutí přístroje a běžně při jeho používání je k dispozici kolem 950 MB volné paměti. O tom, jak je rozdíl znát, mohu pohovořit na příkladu hry Real Racing 3. V testu s první verzí softwaru byla hra skoro nehratelná. Sekala se, textury byly neúplné. K jakému překvapení jsem došel, když jsem zjistil, že s novou aktualizací je hra plynule hratelná. Pouze na začátku došlo k menšímu zaseknutí. I další hry jsou plynulé jako Dead Trigger, Spiderman, GTA Vice city. Vyšší výkon je tak velmi znát. Minulostí je i problém s "hysterickou" regulací jasu za pomocí vestavěného čidla. Než jsem nový software nainstaloval, jas neustále poskakoval, a bylo to až nepříjemné. Nyní je regulace jasu spolehlivá a hlavně ne tak agresivní.

Mělo tomu být vzhledem k vysoké kapacitě naopak, ale Ascend D2 si odnesl negativní hodnocení u výdrže baterie při náročnějším používání. Při jakékoliv intenzivnější činnosti, letěla procenta dolů doslova závratnou rychlostí. Nová aktualizace tento jev eliminovala a naopak, zapracovala na zlepšení výdrže. Zařízení při nastavení na vysoký výkon a při vysokém jasu vydrželo v provozu celý den a na konci dne jsem měl ještě baterii kolem 50 %. Při rozumném používání tak bez problému vydrží celé dva dny.

Výsledky z benchmark testů - Quadrant, AnTuTu a SmartBench 2013

Dále je tu i zvýšení citlivosti Wi-Fi. Mezi ostatní kosmetické změny podle mého bude patřit i zlepšení v oblasti fotoaparátu. Snímky mají o něco lepší úroveň detailů, spoušť fotoaparátu se zdá být také rychlejší. Příjemným bonusem je i nový kabátek hudebního přehrávače Huawei. K dokonalosti už chybí jen vyšší verzi Androidu a nová nadstavba. Doufejme, že se dočkáme s další aktualizací. Byla vám taktéž nabídnuta aktualizace? Jak jste spokojeni s novinkami, které přinesla?

Technické parametry Huawei Ascend D2

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 71 × 9,4 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:40 hodin
Dostupnostduben 2013, 14 000 Kč
Diskuze ke článku
lte
Chyba v tabulce: Ascend D2 bohuzel nepodporuje LTE sit.
Z O P O
Je lepsi koupit Huawei D2, nebo Zopo ZP980?
Lisi se v necem?
Diky...
Radek
Ahoj,jaka je to verze aktualizace,telefon se mi aktualizoval minuly tyden.Bude to ono?
ptr
Dobry den, kdyz Ascend D2 dostal aktualizaci od vyrobce a zlepsilo mu to vydrz na baterii. Chci se vas zeptat, jestli nevite nebo jestli si nedokazete tipnout jesti bude mit i podobnou aktualizaci ktera zvysi vydrz baterie model Ascend P6. Ktery ma pry take zvysene naroky na baterii diky tovarnimu chipu. diky za odpoved :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze