HTC U Play
recenze

HTC U Play

Jeden telefon za cenu dvou
18

Druhá novinka tchajwanského HTC letošního roku má plnit roli dostupnějšího zařízení střední třídy. Pro tyto účely výrobce nasadil lákavý vzhled, precizní zpracování, kvalitní displej nebo dva obstojné fotoaparáty. Výbava je však ve výsledku jen velmi průměrná, zatímco cena šplhá do závratných výšin. Dokáže si ji model HTC U Play obhájit?

HTC v letošním roce představilo dvě novinky: jeho aktuálně nejlépe vybavený model U Ultra jsme již testovali, nyní přišel na řadu levnější model U Play, který se výbavou řadí do střední třídy. Vsází především na zajímavý vzhled, menší rozměry oproti druhému modelu či na solidní displej a fotoaparát. Druhou stranou mince je risk v podobě absence klasického 3,5mm jack konektoru a také cena, kterou snad HTC omylem vynásobilo dvěma. Nicméně často nás tchajwanský výrobce dokáže i příjemně překvapit. Bude tomu tak i tentokrát?

HTC U Play

Technické parametry HTC U Play 3 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72,9 × 8 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 5, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 4×2 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-T860 MP2
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 13 495 Kč

HTC U Play – videopohled

Obsah balení

Vzhled svých krabiček HTC již roky nemění, ale to ve výsledku nemusí nijak vadit. Nás zajímá především její obsah. Vyjma samotného zařízení se zde nachází datový kabel s koncovkami USB-A a USB-C. Nechybí koncovka nabíječky nebo dle očekávání USB-C sluchátka s náhradními špunty. Pokud však očekáváte i redukci na klasická sluchátka, budete hledat marně – výrobce ji nepřibalil. Udobřit si vás pokusí ochranným krytem na záda telefonu, který je tenký a průhledný, takže nekazí dojem z telefonu. Výčet zakončuje čistící hadřík.

Obsah prodejního balení

Design a konstrukce: zrcátek netřeba

V HTC ví, co dokáže s člověkem udělat první dojem. Nový model U Play k nám dorazil v leskle modré variantě, ve které působí velmi stylovým dojmem. Kombinace černé čelní strany a modrých zad s boky je vskutku působivá a telefon vaše okolí většinou ihned zaujme. Stinnou stránkou je, že lesklé plochy jsou neuvěřitelným magnetem na otisky prstů. V této disciplíně nové HTC aspiruje na příčky nejvyšší. Všehovšudy máte dvě možnosti: buď se s otisky smíříte nebo při sobě budete mít čistící hadřík. Postačí i ten přibalený. Obdobná situace bude panovat též u černé varianty. Třetí možností při koupi je varianta s bílými zády, na které jsou otisky vidět nejméně.

Ačkoliv nejde o nijak drobný telefon, velmi dobře se drží. Vděčíme za to třeba 8milimetrové tloušťce. S ohledem na skleněné plochy a kovový rám potěší 145gramová hmotnost. Zbylé rozměry jsou už na model s 5,2palcovým displejem spíše průměrné a rozhodně nejde o vyloženě kompaktní telefon.

Naprosto špičkově je na tom řemeslné zpracování. Robustní konstrukce se kloubí s jemně dotvořenými anténními předěly. Tohle HTC jednoduše umí. Výsledný dojem tak tradičně kazí fotoaparát, který ční nad okolní povrch. Naštěstí se nám jej nepodařilo poškrábat. Nápomocen může být i dodávaný průhledný kryt zadní strany. Ten je však plastový a na poškrábání naopak extrémně náchylný. Odhadujeme, že za pár týdnů bude vypadat velice nepěkně.

Na pravém boku najdeme tlačítka pro regulaci hlasitosti a odemykání, přičemž druhé jmenované je povrchově odlišeno. Vítanou vlastnost kazí zbytečně vysoké umístění tlačítek, ke kterým je nutné se natáhnout. Samotný stisk kláves je dostatečně jistý. Na horní hraně se nachází šuplíček pro paměťovku a nanoSIM kartu, zatímco poslední prvky v podobě USB-C konektoru a reproduktoru nalezneme na spodní hraně. Pátrací akci po 3,5mm jack konektoru ani nebudeme zahajovat, jednoduše chybí. Ano, HTC se k tomuto radikálnímu kroku odhodlalo i ve střední třídě. Máte tudíž dvě možnosti, a sice využít USB-C sluchátka od výrobce nebo, anebo Bluetooth sluchátka.

Líbilo se nám:

  • pěkný design
  • velmi kvalitní konstrukce
  • vcelku pohodlně se drží a ovládá

Nelíbilo se nám:

  • magnet na otisky prstů
  • ochranný kryt se okamžitě poškrábe
  • špatně umístěná tlačítka na pravém boku
  • fotoaparát vystupuje nad okolní povrch

Displej: tradičně kvalitní

Pojďme si náladu spravit displejem. HTC zde nezklamalo a na 5,2 palcích poskytuje jemný rastr díky Full HD rozlišení. Čitelnost je skvělá a totéž platí o barevném podání, které však můžete v nastavení doladit. Jas lze regulovat ručně nebo automatikou, která funguje velmi dobře. V ideálním případě bychom si dokázali představit ještě vyšší maximální hodnotu jasu, nicméně jde o drobnost.

Nad displejem bdí malá LED dioda. V nastavení lze vcelku podrobně nastavit, na jaké události pomocí ní chcete upozornit. Na opačné straně máme lehce nesymetricky umístěná tlačítka. Všechna jsou senzorová, dvě krajní podsvětlená. Středové a největší tlačítko v sobě ukrývá čtečku otisků prstů schopnou si zapamatovat až 5 různých prstů. Čtečka funguje velmi rychle a spolehlivě. O ochranu celé čelní plochy se pak stará sklíčko Gorilla Glass, jehož verzi však výrobce neupřesnil.

Nastavení čtečky otisků prstů

Líbilo se nám:

  • celkově velmi slušný displej
  • nastavitelná notifikační dioda
  • skvěle fungující čtečka otisků prstů

Nelíbilo se nám:

  • maximální jas by mohl být o něco vyšší

Zvuk: Je to vůbec HTC?

Pakliže si telefony HTC spojujete se skvělým hlasitým výstupem, U Play na tuto tradici rozhodně nenaváže. Má totiž jen jeden reproduktor velmi průměrných kvalit. Zvuk tedy již nijak nevybočuje mezi konkurencí, což zamrzí.

Již výše jsme nakousli, že HTC i ve střední třídě odstranilo 3,5mm jack konektor. Využít můžete dodávaná špuntová sluchátka, která hraji velmi obstojně a uspokojí většinu posluchačů. Alternativou je propojení bezdrátových sluchátek skrze Bluetooth. Máte-li kvalitní drátová sluchátka, nijak je nepřipojíte. Redukci HTC stále ještě nenabízí ani ve formě dokoupitelného příslušenství, což považujeme za zcela neomluvitelné.

Líbilo se nám:

  • kvalitní dodávaná sluchátka

Nelíbilo se nám:

  • pouze jeden velmi průměrný reproduktor
  • chybí 3,5mm jack konektor
  • v základním balení chybí redukce pro starší sluchátka
  • redukci si uživatel od HTC nemůže ani dokoupit

Baterie: zázraky neočekávejte

V útrobách telefonu je schována uživatelsky nevyměnitelná baterie s kapacitou 2 500 mAh. To věru není mnoho, avšak U Play nakonec nijak výrazně nezklamal. Bez problémů s vámi po celý den drží krok a o energii se hlásí až po setmění. Dvoudenní výdrž je na dosah v kombinaci se základním úsporným režimem.

Náš test, během kterého bylo na telefonu spuštěno streamované video v kvalitě 1080p, prokázal lehce podprůměrnou výdrž. K úplnému vybití došlo již za 6 hodin a 35 minut, což se řadí spíše ke slabším výsledkům. Nabíjení je pak průměrně rychlé. Z nuly na 80 % to U Play stihne za 1 hodinu a 13 minut, úplné nabití zabere bez dvou minut 2 hodiny.

Nelíbilo se nám:

  • nízká kapacita baterie
  • spíše lehce podprůměrná výdrž

Hardware: Výprodej?

Nezvyklá úsporná opatření objevujeme pod kapotou, kam HTC nainstalovalo osmijádrový procesor Helio P10 od MediaTeku. Situaci částečně zachraňuje 3GB operační paměť, ze které je běžně polovina volná, avšak ani to na nějaký dechberoucí výkon nestačí. 47 tisíc bodů v benchmarku AnTuTu toho budiž důkazem. Naopak dostatečně působí 32GB úložiště, ze kterého pro uživatele zbude zhruba 23 GB. Naštěstí si úložný prostor velmi snadno rozšíříte paměťovou kartou.

Benchmark testy

Líbilo se nám:

  • velké úložiště a operační paměť
  • podpora paměťových karet

Nelíbilo se nám:

  • velmi slabý procesor

Uživatelské prostředí: odfláknutá práce

Zklamání přichází v uživatelském prostředí, kde jakoby HTC zapřelo své vlastní já. Ve zbrusu novém telefonu totiž vládne postarší Android 6.0 Marshmallow, nad nímž se vznáší odlehčená nadstavba Sense. Například v telefonu nenajdete dvě aplikace pro jeden účel. HTC namíchalo mix vlastních aplikací s těmi od Googlu. Kladem je velmi přehledné menu s minimem aplikací, záporem bohužel ztráta některých šikovných aplikací, jako byl propracovaný hudební přehrávač, namísto kterého je zde klasická Hudba Play od Googlu. Šikovná čtečka zpráv a sociálních sítí BlinkFeed naštěstí zůstala zachována.

Prostředí telefonu

Ani HTC U Play nechybí režim Freestyle Layouts. Oč jde? Místo ikonek, které běžně znáte, můžete na plochu dát samolepky a těm přiřadit vstup do konkrétních aplikací. Zajímavě vypadá možnost naprosté volnosti bez mřížky a pevně daného prostoru pro ikonky. Prstem jednoduše prvek umístíte na plochu přesně tam, kde vám vyhovuje. V praxi to však, především kvůli záměně ikonek, příliš přehledné není a je otázkou, nakolik bude ze strany uživatelů v oblibě.

Prostředí telefonu

V menu narazíte na novou aplikaci HTC Sense Companion, kterou se výrobce velmi chlubí. Má jít o systémového pomocníka pro každý den. Zpočátku nám aplikace udělala radost svou lokalizací do češtiny. Následně vás obeznámí, že potřebuje nějaký čas, aby vás poznala a věděla, jak vám být co nejvíce nápomocná. Tu a tam se tak ptá, zda by se vám hodily informace o počasí, restauracích či akcích. Proč ne, vše jsme povolili. Bohužel, dále je pomocník spíše pasivní a zajímavými tipy vás neobšťastňuje.

HTC Sense Companion

HTC si dále myslí, že moderní telefon nemůže být bez sociálních sítí, a nabízí tak předinstalované klienty pro Facebook, Twitter a Instagram. Na jednu stranu fajn, na druhou se nám nelíbí, že výrobce určuje, co budeme mít v telefonu. Jmenované aplikace totiž opět nejde zcela odinstalovat.

Spolehnout se tentokrát nemůžete ani na bezproblémový chod. Tu a tam se telefon zapřemýšlí a několikrát jsme byli svědky restartu domácí obrazovky. Jinými slovy, při návratu „domů“ se widgety a ikonky několik vteřin načítaly.

Líbilo se nám:

  • velké možnosti přizpůsobení

Nelíbilo se nám:

  • starý Android 6.0
  • několik zbytných aplikací nejde odinstalovat
  • nedotažená optimalizace prostředí

Multimediální funkce: v náručí Googlu

O hudební stránku se v telefonu stará výhradně aplikace Hudba Play od Googlu. Ta je přehledná, nechybí náhledy obalů alb či třídění dle štítků. Přeci jen by ji však prospěl nějaký facelift. Pochválit musíme prvotní nastavení. Jakmile připojíte pro telefon neznámá sluchátka, vyskočí na vás nabídka s průvodcem nastavení, což jsme rozebírali již výše. To se rozhodně hodí, protože klasický ekvalizér v nastavení postrádáme.

Hudební přehrávač

O veškeré vaše fotografie, obrázky či videa se stará aplikace Fotky, opět od Googlu. Vše tak máte pod jednou střechou i s jednoduchými možnostmi úpravy.

V základní nabídce nenajdete žádné hry, avšak nic vás neomezuje v tom si jich nespočet stáhnout z obchodu Google Play. Mějte však na paměti, že výkon U Play má své limity a nejnáročnější tituly buď nepoběží zcela plynule, nebo dojde ke snížení kvality.

Líbilo se nám:

  • přehledné aplikace

Fotoaparát: solidně a s optikou

U fotoaparátů se HTC poslední roky nadechuje a dotahuje konkurenci, což se daří i v rámci střední třídy. U Play láká na 16megapixelový fotoaparát se světelností f/2.0 a optickou stabilizací obrazu. Fotoaparát se spouští velice svižně a vyrovná se rozhodně těm nejrychlejším na trhu. Lze jej spustit zcela klasicky po odemknutí telefonu nebo speciálním gestem: ve chvíli, kdy displej nesvítí, po něm dvakrát za sebou přejedete odshora směrem dolů.

Samotná aplikace fotoaparátu se podařila. Po prvním spuštění vás totiž nevyděsí nezvyklým uspořádáním nebo snad mnoha neznámými prvky. Nejdříve budete přesměrováni do automatického režimu, kde si můžete nastavit přisvětlení (zapnuto, vypnuto nebo automatika) a dále už jen režim HDR ve stejných možnostech jako přisvětlení.

Prostředí fotoaparátu

K dalšímu nastavení se dostanete stažením řádku z horního okraje displeje. Zde již můžete měnit rozlišení či si nastavit samospoušť. Dále máte možnost využít funkci Zoe, která po stisknutí spouště zaznamená třívteřinové video v HD kvalitě. Chybět nemůže ani režim panorama.

Pro pokročilejší uživatele je připraven také manuální režim označený jako Pro. Při prvním spuštění je nastaveno ukládání snímků do formátu RAW, avšak můžete provést změnu na formát JPG. V manuálním režimu lze v několika krocích definovat vyvážení bílé, hodnotu ISO, čas uzávěrky, světelnost nebo režim ostření. V doplňkovém nastavení již jen vybíráte, kam se budou výsledné snímky ukládat, zda chcete snímek pořídit stiskem klávesy hlasitosti, nebo jestli si přejete využívat mřížku a hlasové potvrzení stisku spouště.

HTC U Play pořizuje velice solidní fotografie, kterým nechybí ostrost i barevná věrnost. Občas se sice hůře popasuje se světlem, a to zejména na obloze, případně dojde k mírnému slévání detailů v pozadí snímků, avšak nejde o nijak do očí bijící chyby. Vyzdvihnout musíme optickou stabilizaci obrazu, která dovoluje pořídit snímek slušných kvalit také za šera či v noci. Jinými slovy, i při delším expozičním času telefon udržíte v klidu a výsledek nepůsobí jako jedna velká mazanice.

Ukázkové fotografie

Ukázkové fotografie

Všechny nadšence do selfies jistě potěší kvalita čelní kamerky. Nejenže má totiž také 16megapixelové rozlišení, ale současně se může pyšnit i optickou stabilizací obrazu. Velmi šikovná věcička. Běžně máte při pořizování selfie nataženou ruku před sebou, což jen zvyšuje šanci, že nebude zcela v klidu. U HTC U Play však nejde o žádný problém. Drobný třes snadno zamaskuje zmíněná stabilizace.

Ukázkové fotografie z čelní kamerky

U videozáznamu naděje sráží slabý procesor, a tak je vrcholem záznam videa ve Full HD rozlišení a s pouze 30 snímky za vteřinu. Dvojnásobná porce snímků za stejný časový úsek by novince slušela mnohem více.

HTC U Play (testovací video) – 1080p, 30 FPS

Líbilo se nám:

  • přehledná aplikace
  • oba fotoaparáty mají optickou stabilizaci obrazu
  • kvalita výsledných snímků

Nelíbilo se nám:

  • pouze průměrný záznam videa

Telefonní funkce a zprávy: pohodlí především

Veškeré dění zajišťuje aplikace Telefon, která se dělí na pět záložek. V té první získáte přehled o všech hovorech, druhá poskytuje prostor pro vytáčení čísla, třetí je domovem pro vaše oblíbené kontakty, ve čtvrté najdete váš celý adresář a nakonec v poslední jsou skupiny. Do kontaktů, respektive na danou záložku, se dostanete i skrze aplikaci Lidé.

Prostředí je velmi podobné klasickému čistému Androidu a jeho předností je velká přehlednost i propracovanost jednotlivých položek, které si můžete ke každému kontaktu přiřadit. Samozřejmost představuje provázanost se službami Googlu. Ze sociální sítě Google+ si adresář může brát fotografie a doplňující informace. Zadáte-li ke kontaktu adresu, můžete se jedním klikem dostat na Google Mapy.

Totéž v bleděmodrém lze říci o aplikaci Zprávy, která zastřešuje komunikaci formou SMS a MMS. Přehledné prostředí a vytvoření nové zprávy máte pod palcem pravé ruky. Klávesnici si můžete do značně míry přizpůsobit, například změnit její velikost či přidat řádek s čísly. Zvolit si také můžete QWERTZ klávesnici, zdvojenou QWERTZ klávesnici, anebo klasickou alfanumerickou klávesnici. O vaší elektronickou komunikaci se postarají aplikace Pošta a Gmail.

Líbilo se nám:

  • povedené aplikace
  • pohodlná klávesnice

Organizační funkce a GPS: základ je kompletní

Také organizační funkce svěřilo HTC do rukou Googlu. Najdeme zde nativní androidí kalendář, což však není špatnou zprávou. Je přehledný, nabízí různé náhledy a jakožto aplikace umístěná v obchodě Google Play bude průběžně aktualizován.

Dostalo se také na poznámky, které zajišťuje aplikace Google Keep. Aplikace je jednoduchá a synchronizovaná s vaším účtem. K poznámkám se tak dostanete v zásadě odkudkoliv. Nechybí ani základní nabídka kancelářských aplikací Googlu (Dokumenty, Prezentace a Tabulky), dostalo se na diktafon i kalkulačku a výčet zakončuje dvojice stopky/minutka.

Ve výbavě moderního telefonu nemůže chybět A-GPS a GLONASS. Spolehnout se můžete na ukázkovou funkčnost, za kterou se skrývá rychlé nalezení vaší polohy, a to i bez asistence internetového připojení. Vše pak dobře spolupracuje s Google Mapami a Navigací.

Google Mapy a Navigace

Líbilo se nám:

  • dobře zpracovaný kalendář
  • spolehlivá GPS

Konektivita: zde se nešetřilo

Připojení k okolnímu světu zvládá HTC U Play v zásadě na jedničku. Soubory můžete přenášet skrze Bluetooth 4.2, případně k párování použít NFC. Na internet se dostanete nejen přes Wi-Fi s protokoly ac, ale dostalo se samozřejmě i na podporu LTE, a to nepřeberného množství pásem. Díky tomu se k rychlému internetu připojíte takřka po celém světě, Českou republiku nevyjímaje. Maximální rychlost stahování činí 300 Mb/s, opačným směrem jde o rychlost 50 Mb/s. K prohlížení internetu je připraven svižný prohlížeč Google Chrome, který přináší například výhodu v podobě synchronizovaných záložek ze všech vašich zařízení, kde jste přihlášeni přes váš Google účet.

Internetový prohlížeč

Smířit se musíte s absencí infračerveného portu. Je třeba počítat s tím, že infraport se na telefonech bude objevovat už jen zcela výjimečně. Reputaci si však HTC napravuje novým USB-C konektorem a vhodně zvoleným kabelem, který má na jedné straně také USB-A konektor.

Líbilo se nám:

  • kompletní podpora LTE
  • přítomnost NFC
  • USB-C konektor

Nelíbilo se nám:

  • výrobce mohl nasadit infraport

Zhodnocení

Po celou dobu HTC U Play pasujeme mezi oblíbenou střední třídu chytrých telefonů. V daný moment bychom mu jisté problémy mohli i odpustit. Tu přimhouřit oko či dvě. Jenže to by snad ani nebylo HTC, kdyby si vše nepokazilo cenou. Tentokrát navíc cenovka není pouze vysoká, ale doslova přemrštěná. Až se nabízí otázky, zda se vůbec manažeři z HTC podívali do kalendáře, jaký máme rok…

Nebudeme chodit kolem horké kaše, HTC U Play se na českém trhu prodává za 11 500 Kč a pozor, jde o cenu po „výrazné slevě“. Ještě před několika týdny byste navíc ze své kapsy vytáhli ještě bankovku o nominální hodnotě 2 000 Kč.

Ve světle této skutečnosti nelze novince odpustit zhola nic. Máme před sebou líbivý a poctivě zpracovaný telefon s velmi dobrým displejem. Potěšila nás bezdrátová konektivita, přehledné prostředí nebo dva obstojné fotoaparáty. Prominout však nemůžeme absenci 3,5mm jack konektoru, a to tím spíše, že výrobce vůbec nenabízí redukci. Zklamalo nás nasazení pouze jednoho reproduktoru a HTC opravdu nemělo volit takřka základní procesor od MediaTeku, který běžně vídáme v telefonech za poloviční cenu. Odpustit nelze ani nedotaženou optimalizaci prostředí či přítomnost starší verze systému Android.

Situace modelu U Play od HTC je doslova zoufalá a v podstatě neexistuje sebemenší důvod si jej pořídit. Tentokrát dokonce ani pro fanoušky značky HTC, neb sám výrobce má v nabídce lepší modely za podobnou cenu. Vše pak dokonale podtrhuje rozsáhlá konkurence, která dokáže být v některých případech opravdu zásadně levnější.

Konkurence

Poměrně zdařilou konkurencí pro HTC je Alcatel Idol 4, který nabízí podobně stylový vzhled, shodně velký displej a skoro stejně výkonný hardware. Menší paměť kompenzuje o 6 tisíc korun nižší cena. Ano, za cenu HTC U Play si pořídíte Alcatel Idol 4 dvakrát.

Do země pak novinku HTC doslova zadupe Honor 8 Premium, který má ještě lepší fotoaparát, výkonnější procesor či větší paměť. Je navíc o několik set korun levnější. Prakticky totéž lze říci také o Huawei P9, který U Play zastíní ve všech ohledech a přitom je jen o pár set korun dražší.

Za shodnou cenu seženete také Samsung Galaxy A5 (2017), který opět oslní větším výkonem, silnější baterií nebo vyšší odolností.

A na závěr i něco pro fanoušky HTC. Pokud se vám styl HTC líbí, máte rádi jeho prostředí a hlavně i zvuk, doporučujeme si připlatit 2 tisíce a sáhnout po loňském modelu HTC 10. Je v naprosto všech ohledech lepší než U Play a neupírá vám svobodu v podobě 3,5mm jack konektoru.

htc-u-play
Klady
  • povedený vzhled
  • poctivé konstrukční zpracování
  • kvalitní displej
  • oba fotoaparáty mají optickou stabilizaci
  • přehledné prostředí
  • spolehlivá čtečka otisků prstů
Zápory
  • lesklá konstrukce je magnetem na otisky
  • pouze jeden reproduktor
  • starší Android 6.0
  • špatná optimalizace prostředí
  • chybí 3,5mm jack
  • nelze dokoupit redukci na 3,5mm jack
  • fotoaparát vystupuje nad okolní povrch
  • velmi vysoká cena
Diskuze ke článku
Alesk
Mediatek helio p10 neni 4 jadro,ale 8jadro!!!
jef
stejný marnost jako Sony telefony. Kdopak to bude asi kupovat s nějakým mediatekem, směšné firmy.
Dave
Ten telefon a i jiný telefon od HTC by si koupil jen kolosální kr**én je vidět že v HTC už nikdo nemyslý. Sony bylo vytýkáno že jeho telefony jsou dražší tak je zlevnilo př. XA1 o 500Kč levnější než XA, XZ Premium o 5000 Kč levnější než Z5 Premium. HTC to bylo to samý a co udělali ty telefony ještě zdražili nebo tam rvou archaické procesory jako P10 nebo SD400, prostě HTC by mělo už opravdu zkončit protože si dělají jen ostudu v mobilním světě.
Alesk
Jo,takovy ty procesory sd 400 aj,ty uz jsou opravdu dost stary, a v telefonech z r17 uz fakt je to pruser. No jo. Nejlepsi je asi tak Huawei, ten ma procesory bud svy, Kirin,a nebo dava Sd, ci nekdy teda taky Mtk. No jo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze