HTC tradičně ve ztrátě. 4. kvartál zakončilo ztrátou přes 90 miliónů dolarů

5
HTC tradičně ve ztrátě. 4. kvartál zakončilo ztrátou přes 90 miliónů dolarů
Fotografie: HTC
  • Příjmy za poslední čtvrtletí roku 2018 dosáhly 132,7 miliónů dolarů
  • Podařilo se zlepšit hrubou marži

HTC se nadále potácí v nelichotivých číslech. Dokazují to i nejnovější finanční výsledky platné k poslednímu čtvrtletí roku 2018. Za toto tříměsíční období zakončené 31. prosince 2018 vykázalo HTC příjmy ve výši 132,7 miliónů dolarů. Hrubý zisk se zastavil na 9,7 miliónech dolarů, ovšem jakmile se započítají administrativní náklady společnosti, výdaje na výzkum a vývoj a v neposlední řadě i marketing, dostaneme se hluboko do záporných čísel.

Za uplynulé čtvrtletí tak HTC vykázalo provozní ztrátu ve výši 90,6 miliónů dolarů. Naděje nicméně umírá poslední a má ji i HTC. Jiskřičku dokázalo vykřesat například zlepšení hrubé marže, která stoupla na 8 %. Jde o výrazný posun oproti dřívější hodnotě - 30,8 % v posledním čtvrtletí roku 2017. I letos se tak HTC jistě bude snažit co nejvíce zaujmout, a to nejen na poli mobilních telefonů. Velké naděje jsou nadále vkládány do virtuální reality.

Diskuze ke článku
Samo Kosík
Samo Kosík
Si ich politikou to nie je prekvapenie
Bukkake Sun
Kdyby mně to nechali řídit, tak bych předbjehl i Samsung!
mental.disease
Im je to tak jedno.
Google drží chrbát.
I keď Pixel trojky dali robiť priamo Foxconnu :)
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Jsem zvědavý jak dlouho bude držet HTC nad vodou HTC Vive. Říkalo se, že díky Vive ještě vůbec HTC existuje jako výrobce mobilních telefonů. Tak samo to může čekat Sony a LG ty telefony už nejsou tak "TOP" jak to bývalo. Je to velká škoda já jsem Sony měl rád.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze