HTC se dále topí ve finančních problémech. Vykázalo 9% pokles tržeb

12
HTC se dále topí ve finančních problémech. Vykázalo 9% pokles tržeb
  • Finanční problémy HTC neberou konce
  • V dubnu společnost evidovala 9% pokles oproti předcházejícímu měsíci
  • Meziročně jde dokonce o 18% pokles tržeb

Společnost HTC odtajnila své finanční výsledky za duben. Příjmy za tento měsíc činily 155 milionů dolarů. Oproti březnu jde o 9% pokles tržeb. Meziroční pokles tržeb, tedy pokles oproti stejnému období v předcházejícím roce, je pak ještě markantnější, když činí 18,03 %. Celková hodnota tržeb za první čtyři měsíce tohoto roku činí 635 milionů dolarů, ve stejném období v předcházejícím roce to bylo 676 milionů dolarů. Opět se tedy bavíme o zhoršení, tentokrát o 6,45 %.

Finanční výsledky ukazují, že prodeje modelů HTC U Play a HTC U Ultra nejdou dle očekávání. Oba telefony přišly na trh s poměrně vysokou cenou a i přes postupné zlevňování je kup u konkurence často výhodnější. Možné také je, že fanoušci společnosti vyčkávají na začátek prodeje očekávaného HTC U 11, které oficiálně poznáme již příští týden.

Zdroje: investors.htc.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Tonda
Když maj silně předražený krámy, tak ať se nedivěj.
Blue Sun
Blue Sun
HTC si pokazilo jméno v minulosti a teď už nebude mít šanci uspět proti Samsungu, Sony a spoustě levnějších čínských značek.
Jozef
Kdo si umí porovnat poměr cena versus výkon, tak skutečně musí hledat jinde.
Dave
Ja se nedivim telefony sice ošklivý nejsou ale ty parametry jako dát za telefon s Mediatekem P10 13 tisíc to jako takvý blázen není nikdo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze