HTC One max už máme v redakci: první dojmy a videopohled

HTC dnes překonalo redakční rekord. Ani ne 4 hodiny od globálního představení telefonu se nám totiž velká novinka dostala do redakce a my můžeme začít s testováním. Na začátek jsme si pro vás ale přichystali už nyní fotogalerii, videopohled a první dojmy včetně zkušeností s prací se senzorem

HTC One max dnes doplnilo rodinku zařízení One a po variantě "mini" zde máme naopak pořádně velký telefon. Výbavou potěší a nechybí výkonný chipset, 5,9palcový FullHD displej, slot pro paměťové karty nebo 4Mpx fotoaparát s ultrapixely, ovšem bez optické stabilizace. Hlavním lákadlem bude ale čtečka otisků prstů na zadní straně. Kompletní preview a představení telefonu naleznete v tomto našem dřívějším článku, nyní následují naše první dojmy z novinky.

HTC One max – první dojmy

První dojmy

Rozměry a zpracování

  • Rozměrově jde skutečně o velký telefon a značný rozdíl oproti klasickému modelu One. HTC, na rozdíl například od Samsungu, neholduje tenkým rámečkům kolem displeje a místa je po stranách i nahoře a dole pod displejem zbytečně dost. Oproti konkurenčnímu Note 3 je One Max výrazně větší.
  • Zpracování je opět výborné, kovové tělo působí hodnotně, velmi bytelně a dojem z telefonu je velmi dobrý, toto se HTC opět povedlo.
  • Konstrukce je podobná modelu One mini. Stejně jako u něj i zde zasahují plastové boky až na přední nebo zadní stranu.
  • Zadní kovový kryt je snímatelný, baterie ale vyjímatelná není. Pod zadním krytem se nalézá i slot pro microSD kartu. Kvůli snímacímu krytu ale zapomeňte na jemné zero gap přechody mezi plastem a kovem, zde jsou hranice výrazné.
  • Telefon je opravdu hodně těžký, 217 gramů je zkrátka dost a v ruce to už není příliš příjemné.
  • Notifikační LED dioda je opět malá, zapuštěná do horního reproduktoru a pokud se na ní nedíváte z přímého úhlu, je v podstatě neviditelná.
Srovnání HTC One Max a HTC One

Displej a multimédia

  • Naprosto špičkové jsou opět stereo reproduktory s Boom Sound, které jsou hlasitější, než u One. Jejich basy nejsou ale tak silné a přednes lze charakterově srovnat spíše s modelem One mini
  • 5,9palcový FullHD displej je velmi kvalitní, pochválit musíme pozorovací úhly, podání barev i špičkovou jemnost, i když při velmi blízkém zkoumání už body s velkou námahou rozlišíte. Musíte mít ale dobrý zrak. Jas displeje se nám zatím nijak vysoký nezdá, uvidíme tak později, jak na tom bude s čitelností na přímém slunci.
  • Potěší přemístění odemykací klávesy na pravou stranu, nahoře by byla opravdu už nesmyslná. Tiskne se pohodlně a je ideálně umístěna.
  • Zklamáním je naopak absence jakéhokoliv usnadnění ovládání jednou rukou. Vzhledem k ohromnému displeji je to dost velký problém. Nejenže není přítomno například gesto, kterým se celý obsah zmenší, jako u Galaxy Note, ale dokonce není k dispozici ani jednoduché přemístění klávesnice doprava nebo doleva, což je funkce, kterou nabízí celá řada výrobců i u mnohem menších přístrojů.
  • Vyzkoušeli jsme také 4megapixelový fotoaparát s ultrapixely, který oproti modelu One přišel o optickou stabilizaci.

Čtečka otisků prstů

  • Největším lákadlem oproti modelu One je čtečka otisků prstů. Její umístění vzadu však není příliš praktické, i když pokud uchopíte telefon jednou rukou a naučíte se, v jakých partiích se čtečka nachází, v podstatě není problém velmi rychle telefon ukazováčkem odemykat.
  • Oproti iPhonu 5s nestačí prst pouze přiložit, jde o jiný typ čtečky. Prstem musíte po senzoru přejet vertikálně stejně, jako tomu je u notebooků, což není vždy příliš praktické a občas jsme se setkali s tím, že telefon otisk nezaregistroval správně.
  • Do paměti si můžete uložit až tři otisky. Každému můžete nastavit akci, která se má vykonat společně s odemknutím. Buď se telefon může pouze odemknout nebo se rovno spustí nějaká aplikace či funkce. Praktický je rychlý start fotoaparátu nebo hlasového ovládání, na výběr je ale ze všech nainstalovaných aplikací. To je velmi praktické, zamrzí ale možnost uložit pouze tři otisky.
Nastavení otisků prstů

Nové Sense

  • Aktualizace Sense přinesla mimo jiné možnost deaktivovat BlinkFeed a bohatší obsah, který se skrze službu zobrazuje. K dispozici je i Google+ a můžete si trochu krkolomně přidat i Twitter kanály a podobně. Vlastní obsah z RSS ale stále přidat nelze, nebo jsme na to alespoň stále nepřišli.
  • Telefon už neobsahuje Beats Audio. Nemá logo na zadní části a položka se nenachází ani v nastavení či menu telefonu.
  • Prostředí je velmi rychlé a svižné, v tomto směru je optimalizace opět příkladná. Alespoň zatím.
Širší možnosti nastavení Blinkfeed

Technické parametry HTC One max

Kompletní specifikace
Konstrukce164,5 × 82,5 × 10,3 mm, 217 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 5,9" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2013, ?
Srovnání HTC One Max a HTC One
Diskuze ke článku
Maroš
Páni, vy ste rychlí :D. Mohli by ste zrovnať One Max, S notom 3 a Z Ultra? Alebo aj strednú triedu? Ďakujem za odpoveď
sgs2
Hm tak to už je lepší koupit tablet, za ty prachy už to bude bomba,tohle pokud se tomu ještě říká telefon budou nosit asi jen zamindrákovaní uchilové.
Vlastimil Bartošák
Vlastimil Bartošák
Tak to byl fofr. Dnes se představil před pár hodinami a vy už máte video.. smekám :)
No ale jinak asi jsem vše už znal dopředu ,takže mě to nějak moc nepřekvapilo ,ale i tak je to celkem zklamání.
Jsem rád že vlastním Note 3 a podle mě si myslím že řada Note je více či bych si dovolil tvrdit že snad nejlépe promakaná co se týče těchto tabletofonů. Sice Note 3 je s plastu ,ale já osobně na něm mám to pouzdro S-View což mu dodává na hodnosti jak je to s kůže. One max je sice z hliníku ,ale pořád na mě působí jako jen zvětšené HTC One a nic víc. Fotoaparát zklamání a ještě k tomu je bez OIS. No myslím si že One max nebude mnoho kusů na trhu o proti Note 3 který se prodá v řádech milionů :D
Martin
Dobrej večír , rozhoduji se mezi tímto a notem3 a asi nejdůležitější je podpora více oken což se mě u notu3 hodí je šance tohle dostat i do htc max nebo to tam již je případně je tato vychytávka pouze v režii samsungu ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze