HTC 10 uniká na oficiálním videu, podívejte se (22× aktualizováno)

Období prvních měsíců nového roku je pravidelně ve znamení nových vlajkových lodí. Pozadu nebude ani HTC, byť si dá na čas. Očekávaný model s označením pouze 10 se představí 12. dubna. Překvapivou spekulací ohledně výbavy je pak možnost zvýšené odolnosti. Potěší i kvalitnější fotoaparáty či AMOLED displej.

Aktualizováno 11. 4. 2016 - 10:20

Dnes dopoledne došlo k úniku zřejmě oficiálního video teaseru na nové HTC 10, na kterém si můžete opravdu detailně prohlédnout, jak novinka vypadá.

Aktualizováno 11. 4. 2016 - 9:15

Do představení nového HTC 10 nám zbývá už jen jeden den, ale i to je ještě čas na úniky, které ním zkrátí čekání. Dnes se na chystanou novinku můžeme podívat v černé variantě a to jak z čelní, tak ze zadní strany.

Aktualizováno 8. 4. 2016

HTC to s kvalitou u fotoaparátů myslí patrně skutečně vážně. Dnes se totiž objevila informace, že chystaný model HTC 10 by měl být historicky prvním smartphonem, který nabídne čelní kamerkou s optickou stabilizací obrazu. Případné selfies tedy kvalitou výrazně posunuly. Objevily se také fotografie pořízené se selfie tyčí, které jsou opatřeny hashtagem power of 10 a prvky výrobce HTC.

Aktualizováno 7. 4. 2016

Ještě pár dní nás dělí od světové premiéry nového HTC 10, což bude nový vlajkový model výrobce. Ten na něj láká novým teaserem, který uvolnil na sociální sítě. Zatímco minule se HTC chlubilo, že bude mít nejlépe hrající smartphone, tentokrát není o nic skromnější. Dle slov výrobce by model 10 měl být nejlepším telefonem pro pořizování fotografií a videa. Jde o velmi odvážné tvrzení s ohledem na fakt, že telefony HTC nikdy mezi špičkově fotící nepatřily. Nechme se ale překvapit, vše bude jasné již 12. dubna.

Aktualizováno 5. 4. 2016

Do představení HTC 10 zbývá přesně týden a výrobce zesiluje propagační kampaň na sociálních sítích. Tentokrát se zaměřil na zvuk. Nová vlajková loď má klást na audio výstup ty největší nároky a stát se dost možná vůbec nejlépe hrajícím telefonem na trhu. Prozatím ale nevíme, jak toho HTC konkrétně docílí. Vše se však točí kolem funkce BoomSound.

Aktualizováno 31. 3. 2016

Dnes se můžeme podívat na živé fotografie HTC 10 a nahlédnout i do útrob telefonu. Současně doplňujeme informaci, že k představení vlajkové lodi dojde 12. dubna 2016, avšak HTC hodlá šetřit a neplánuje žádnou velkou tiskovou konferenci, na kterou jsme byli zvyklí z let minulých. Redakce mobilenet.cz má ze svých zdrojů potvrzeno, že na českém trhu se novinka objeví ještě koncem dubna.

HTC 10

Aktualizováno 30. 3. 2016

Výrobce nadále láká na svůj chystaný vlajkový model. Na sociálních sítí se objevil obrázek, který potvrzuje nejen středové hardwarové tlačítko, ale rovněž návrat dvou senzorových kláves, kterým nebude chybět podsvětlení. Ambice HTC rozhodně nechybí. Model 10 by dle jeho slov měl být nejrychlejším a nejplynulejším telefonem s operačním systémem Android.

HTC 10

Aktualizováno 29. 3. 2016

Jasnější obrysy získává také cena chystaného HTC 10. Doposud nepředstavená novinka se totiž objevila v předprodeji jednoho rumunského obchodu. Musíme konstatovat, že se HTC cenou prakticky nebude lišit od svých hlavních konkurentů, což dokládá předběžná cena 3 300 lei. Po přepočtu se dostáváme na částku 20 000 Kč. Zcela jasno o cenách však budeme mít až po oficiální premiéře, která proběhne 12. dubna.

HTC 10

Aktualizováno 24. 3. 2016 v 18:45

Úniky připravovaného HTC 10 jsou čím dál tím častější, a tak se objevila další informace týkající se výkonu. Nyní už to ale nejsou spekulace, ale rovnou výsledky populárního AnTuTu benchmarku. Na nich je vidět, že by nové HTC 10 mělo překonat nový Samsung Galaxy S7 edge s procesorem Snapdragon 820 a také Galaxy S7 s továrním procesorem Exynos 8890. HTC 10 se tak dle informací dostává až na samý vrchol žebříčku s počtem nad 156 tisíc bodů.

HTC 10

Aktualizováno 24. 3. 2016 ve 12:10

Do představení nového vlajkového modelu od HTC chybí necelé tři týdny. Výrobce proto již celkem pravidelně na svou novinku láká. Předevčírem jsme se dozvěděli, kdy přesně proběhne světová premiéra. Dnes se HTC skrze sociální sítě věnuje hudební stránce modelu 10. Asi všichni víme, že čelní stereo reproduktory byly v posledních letech poznávacím znamením lepších kousků od HTC. U chystaného modelu to však vypadalo, že již budou chybět. Nyní se zdá, že jejich počet HTC redukovat nehodlá a nadále budou dva. První bude tradičně skryt v průduchu nad displejem, druhý by měl být schován přibližně na spodní hraně telefonu. Nepůjde tedy o tradičně čelní umístění, ale kvalita reprodukce by nadále měla zůstat na vysoké úrovni.

Aktualizováno 22. 3. 2016

Čekání na novou vlajkovou loď se již blíží ke svému konci. HTC dnes na svém Twitteru informovalo, že 12. dubna 2016 pořádá tiskovou konferenci a vše doplnilo hastagem powerof10, který byl již dříve využíván k lákání na nový vlajkový model, který s největší pravděpodobností ponese název HTC 10. Tisková konference proběhne zřejmě na více místech současně. V případě místního času bude vše začínat ve 14:00 hodin.

Aktualizováno 21. 3. 2016

Známý a především spolehlivý únikař Evan Blass na svém Twitteru zveřejnil další informace týkající se chystaného HTC 10. Prozradil, že bude nasazen nový typ displeje Super LCD 5 a konkretizoval také kapacitu baterie. Ta dosáhne v poslední době velmi klasických 3 000 mAh. K představení vlajkové lodi HTC 10 by mělo dojít v průběhu dubna 2016.

Aktualizováno 15. 3. 2016

O další informace okolo chystaného HTC 10 se postaral přímo výrobce, který na svém twitterovém účtu zveřejnil příspěvek, který napovídá, že fotoaparát v chystané novince nebude ledajaký. Už z předchozích informací víme, že se výrobce vyjádřil v tom smyslu, že jeho budoucí vlajková loď nabídne v oblasti fotoaparátu „velmi přesvědčivý zážitek“.

Aktualizováno 11. 3. 2016

Do představení nového HTC 10 ještě zbývá s největší pravděpodobností více než měsíc, avšak my chystanou novinku známe více než dobře. Podařený vzhled si opět můžeme prohlédnout na dvou nových fotografiích.

HTC 10

Aktualizováno 7. 3. 2016 - 16:10

Objevují se další oficiálně se tvářící rendery, na kterých však tentokrát můžeme vidět nabídku barevných variant, kterou HTC pro svůj chystaný vlajkový model 10 plánuje. Jde o kombinaci bílé s černou, celo-bílou variantu, černou verzi a pravděpodobně se dočkáme i zlatého odstínu.

Barevné varianty chystaného HTC 10

Aktualizováno 7. 3. 2016 - 9:45

Dnešní aktualizace se ponese v duchu data představení nové vlajkové lodi od HTC, ale nechybí také nový render, který již jen potvrzuje vzhled chystaného modelu. Dle informacím na displeji lze navíc s velkou pravděpodobností odhalit, kdy dojde k oficiální premiéře. Úterý 19. dubna totiž letos skutečně je a dubnový termín byl již i dříve odhadován. Zdá se tedy, že k představení dojde právě ve druhé polovině dubna a zřejmě v New Yorku.

HTC 10
Chystaná novinka HTC 10

Aktualizováno 4. 3. 2016 v 21:48

Aktualní informace se týká názvu chystané vlajkové lodi od HTC. Podle dosud spolehlivého informátora má být novinka skutečně prodávána pod jednoduchým názven HTC 10. Podle něj tedy odpoadne tak nejen dosud přidávané „One“, ale i označení řady „M“.

Aktualizováno 4. 3. 2016 v 16:44

Dnes pro vás máme hned několik novinek. V prvé řadě se objevily nové informace ohledně názvu budoucí vlajkové lodi. Spekuluje se totiž, že by se novinka mohla jmenovat jednoduše HTC M10 a z názvu by mohlo zmizet slovo One. Další novinky jsou již čistě obrazové. Vidíme živé fotky a následně také rendery očekávaného HTC. Spatřit můžeme tlačítko pod displejem, kde bude integrována čtečka otisků prstů a současně také senzorové klávesy pod displejem. Zdá se také, že i HTC nasadí nový konektor USB-C.

HTC One M10

Aktualizováno 3. 3. 2016

HTC pokračuje v lákání na svůj chystaný vlajkový model One M10. Tentokrát jsme se dočkali videa s již známým hashtagem „Power of 10“. Bohužel na samotném videu se nic konkrétního neobjevuje a to ani obrysy telefonu. Je však zřejmé, že se představení blíží, neboť HTC navyšuje únik vlastních podkladů, aby novinka vešla do povědomí uživatelů.

Aktualizováno 1. 3. 2016

Není to ani týden, co byly na veletrhu MWC v Barceloně představeny vlajkové modely dvou gigantů. Jedná se samozřejmě o dvojici LG G5 a Samsung Galaxy S7 (edge). HTC prozatím drží svůj vlajkový model v tajnosti a představení se chystá až na přelom jara a léta. Přesto ale unikají konkrétní specifikace.

Na stránkách výrobce byl nyní potvrzen název „One M10“, a HTC tak bude pokračovat ve stejném duchu označování. Název se objevil v přehledu HTML kódu. Podle dalších úniků by se novinka měla chlubit 12megapixelovým fotoaparátem stejně jako například Samsung Galaxy S7. Přítomný by měl být i laserový autofokus. Dále se spekuluje o 5,2palcovém displej o rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů, procesoru Snapdragon 820 a o 4GB operační pamětí LPDDR4.

Aktualizováno 26. 2. 2016

Výbava chystané vlajkové lodi od HTC se nám začíná pomalu kompletovat. Dnes se objevila informace týkající se interního úložiště. HTC by svou vlajkovou loď One M10 mělo vybavit v základu 16GB interní pamětí. Produkovat však bude i verze s 32 GB a 64 GB. Záležet má na konkrétních trzích, doufejme tedy, že k nám dorazí v ideálním případě celý trojlístek variant.

Aktualizováno 25. 2. 2016

HTC na barcelonském veletrhu svou novou vlajkovou loď nepředstavilo, avšak víme, že ji intenzivně připravuje. Již delší dobu se spekuluje o novém modelu s pracovním názvem One M10. Uniklo již několik obrázků, které najdete v tomto článku. Samotný výrobce na svou chystanou novinku láká skrze svůj Twitter. Bohužel zatím není příliš sdílné. Na obrázku můžeme vidět pouze nekonkrétní siluetu telefonu, u které si lze všimnout pouze zkosených hran. HTC také novinku doprovází zajímavým hashtagem „Power of 10“.

Aktualizováno 19. 2. 2016

Nejnovější únik nové vlajkové lodi od HTC nám ji ukazuje také v bílé variantě. Spolu s tím se objevují informace, že by HTC mělo nasadit 12,3megapixelový fotoaparát s laserovým autofocusem, který jsme mohli vidět u loňských modelů řady Nexus. Displej by nakonec měl mít úhlopříčku 5,2 palce.

HTC One M10 v bílé variantě

Aktualizováno 10. 2. 2015

Ačkoliv se to po úniku nekvalitní fotografie mohlo zdát jako nepravděpodobné, design nové vlajkové lodi od HTC bude patrně přesně tak vypadat. Potvrzuje to nově uniklý render ve vysoké kvalitě. Ten odhaluje i tlačítko pod displejem posunuté směrem ke spodní hraně, mírně vystouplý fotoaparát nebo chybějící logo výrobce na čelní straně. Současně se také objevily informace o možném datu představení a názvu telefonu. Ano, dle nejnovějších spekulací by se nová vlajková loď neměla jmenovat One M10, avšak řada One v názvu má být zachována. K oficiálnímu představení by pak mohlo dojít 11. dubna v Londýně.

HTC One M10

Aktualizováno 8. 2. 2016

Čekání na novou vlajkovou loď HTC ještě zdaleka není u konce, neboť se představí nejdříve v průběhu března. Každopádně střípky skládačky postupně přibývají. Aktuálně se objevila nepříliš kvalitní fotografie, která má HTC One M10 zachycovat. Nutno podotknout, že pokud se tato podoba potvrdí, půjde o zásadní změnu a designové následování modelu One A9. Telefon by například přišel o čelní stereo reproduktory, což by byla rozhodně škoda. Pod displejem se již nenachází logo, ale tlačítko, kde by patrně mohla být čtečka otisků prstů. Na druhou stranu je tlačítko podivně nikoliv uprostřed, ale blíže spodní hraně. Na utvrzení vzhledu si tak i přes tuto fotografii budeme ještě muset počkat.

Aktualizováno 29. 1. 2016

Po několika dnech tu máme konkrétnější informace týkající se chystaného HTC One M10. V prvé řadě se předpokládá mírný nárůst velikosti displeje, a to na 5,1 palce. HTC již také přikročí ke zvýšení rozlišení na hodnoty 2 560 × 1 440 pixelů, avšak větším překvapením je nasazení technologie AMOLED. Tu už HTC zkusilo v nedávném modelu One A9. Potvrzuje se také procesor Snapdragon 820 a jistě potěší 4GB operační paměť. Poprvé slyšíme podrobnosti o fotoaparátu. Na zadní straně by se měl nacházet fotoaparát s 12 megapixely, optickou stabilizací a laserovým ostřením. Existuje tak naděje, že bychom se mohli dočkat dobře fotícího HTC. Chybět nebude ani čelní kamerka, jejíž rozlišení není známé. Překvapující je však fakt, že i ona nabídne optickou stabilizaci obrazu. K představení by mělo dojít na samostatné akci v průběhu března.

Původní informace z 21. 1. 2016

HTC One

Zatímco klíčové vlajkové modely od Samsungu či LG již alespoň částečně známe, a pravděpodobně se objeví na barcelonském veletrhu MWC 2016, o budoucím HTC je prozatím téměř ticho po pěšině. Nástupce současného modelu One M9 by se totiž měl ukázat až později. HTC by mělo plánovat samostatnou akci v březnovém termínu. Zahájení prodeje má být údajně plánováno na duben 2016.

HTC One M9
Současná generace HTC One M9

O připravovaném modelu se v tuto chvíli téměř nic neví a k dispozici jsou jen velmi kusé spekulace. Procesorem má být Snapdragon 820, což je ovšem očekávané. Stejně tak, že HTC nasadí čtečku otisků prstů, kterou si již na několika svých modelech vyzkoušelo. Hlavní fotoaparát by se mohl pochlubit 23megapixelovým rozlišením a v případě baterie se hovoří o kapacitě 3 000 mAh. Asi nejpřekvapivějším bodem je pak informace o zvýšené odolnosti. HTC One M10 by totiž mohlo plnit certifikaci IP68, kterou známe z Xperií, a odolat tak vodě a prachu.

Zdroje: nixanbal.com, gsmarena.com, venturebeat.com, phonearena.com, forum.xda-developers.com, androidheadlines.com, twitter.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Var-G
Já fakt nevím, HTC řada One se mi vzhledově líbí a snad M10 přinese nový design, ale prostředí HTC se mi moc nelíbí. Myslím si ale že HTC už asi nic nezachrání teda krom M10 která se třeba možná povede.
Nightmare
radsej nemysli :)
Nightmare
za to ze to ty nechces tak to nemoze iny chciet?
pindík
Taky jsem četl, že bude odolný......odolný vůči prodejům. A to jsem prosím pěkně měl M7......promarněná příležitost po tomhle skvělým modelu....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze