HTC je nadále ve ztrátě, meziročně klesají také tržby

8

Tchajwanské HTC vydalo svou finanční zprávu za 4. čtvrtletí roku 2016, které skončilo 31. prosince. Pohled to bohužel opět není nijak lichotivý a kdysi velice úspěšný výrobce se nadále potýká s provozní ztrátou, kterou se ale daří pomalu snižovat.

HTC

Provozní ztráta HTC se během 4. čtvrtletí roku 2016 vyšplhala k téměř 117 miliónům dolarů. Ačkoliv jde o velké číslo, je to mírné meziroční zlepšení. Během stejného období v roce 2015 šlo o provozní ztrátu ve výši 133 miliónů dolarů. Zda-li se bude dařit ztrátu i nadále umazávat, je nejisté. Společnosti totiž meziročně klesají tržby o nemalých 13 %. Za aktuálně uplynulé čtvrtletí činily 720 miliónů dolarů.

TIP! Android 7 Nougat dorazil se zpožděním na HTC 10

Letošní novinky od HTC

Klesající tržby ve 4. čtvrtletí jsou navíc varovným signálem. Zatímco v předchozích kvartálech loňského roku se HTC dařilo tržby pomalu navyšovat, na konci roku se růst zcela zastavil. Podotkněme, že čas kolem Vánoc bývá u většiny výrobců tradičně nejsilnější, což však u HTC tentokrát neplatilo. Výrobce si přesto pochvaluje nástup svých novinek. Zmiňuje například modely 10 evo a Desire 10 Lifestyle, které se na klíčových trzích uvedly dobře. Konkrétní prodejní čísla však HTC nezveřejňuje. Chang Chia-lin, prezident segmentu smartphonů HTC, řekl, že vkládá důvěru v letos oznámené novinky HTC U Ultra a U Play. Oba telefony by měly posílit pozici HTC již během prvního čtvrtletí roku 2017.

Zdroje: phandroid.com, media.corporate-ir.net, fonearena.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
To bola istá vec toto. Veď ponúkajú dizajnovo nezaujímavé zariadenia za prehnanú cenu ....
Řezňýk
Panebože, střelte už někdo to zvíře do hlavy, nemůžu se dívat, jak se pořád trápí!
Petr
HTC se mi vždy líbily zpracováním, ale každý model (vybíral jsem spíše z hiendu) měl nějaké obrovské ALE a to ani nepočítám jejich velice sebevědomě nasazené ceny. Takže jsem si nakonec žádné HTC nikdy nekoupil a už asi ani nekoupím, na scéně jsou firmy nové. Nechápu důvěru v Ultra a Play, když lidem Huawei prodá to samé za polovinu (a to je ještě otázka, kdy budou ty HTC dostupné reálně).
Blue Sun
Blue Sun
HTC je dnes lidem stejně cizí značka, jako Siemens, Nokia a podobné historické kousky...
Prezentace nulová, modely slabé, inovace minimální. Ten, kdo dříve v oblasti chytrých telefonů tvořil trendy, je dnes naprosto okrajový.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze