HTC hlásí zvýšení tržeb, meziročně však není co slavit

3
HTC hlásí zvýšení tržeb, meziročně však není co slavit
Fotografie: HTC
  • HTC odhalilo o 117 % vyšší tržby za září ve srovnání se srpnem
  • Důvodem má být nástup Pixelu 2
  • Meziročně jde však o 30% pokles

Společnost HTC oznámila své finanční výsledky za měsíc září. Tchajwanský výrobce zaznamenal tržby ve výši 215 miliónů dolarů, což je o 117 % více než v předchozím měsíci letošního roku. Důvod slavit však zhatí pohled na meziroční srovnání, kde je citelný 30% propad. Obě čísla mají zřejmé původce. Meziměsíční zlepšení jde na vrub novému Pixelu 2, který má na svědomí právě HTC. Naopak meziroční propad by mohl být odůvodněn tím, že zatímco loni HTC vyrábělo oba modely řady Pixel, letos jde pouze o jeden.

HTC se rozhodně nadále nevzdává, což dokazují množící se spekulace týkající se nových telefonů. Ještě do konce letošního roku bychom se měli dočkat představení tří , přičemž dva mají mít obří displeje. Očekává se také protažení displejů na poměr stran 18:9, oproti stále ještě obvyklejšímu poměru 16:9.

Zdroj: investors.htc.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Kuba
Doufám že Htc nikdy neskončí. Takové značky by byla velká škoda. Momentálně jsem na iPhonu ale až Htc představí telefon s minimálními rámečky tak jdu do něj.
Samo Kosík
Samo Kosík
htc boli dobri, mali stereo reproduktory a o telefone htc som uvazoval, no posladne roky ma sklamali . uz to nie je to ,co to byvalo :(

ale aj tak mam htc stale rad a tesim sa co predstavia nabuduci rok :)
ale mas pravdu bolo by ich skoda, treba par veci vyladit a su super
London
Nestačí čítať Je to lepšie v ruke

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze