Hra Alto's Adventure vyšla pro Android. Kvůli pirátství zdarma

19

Snowboardovou arkádu Alto's Adventure si nyní zahrajete i na svém telefonu s Androidem. Budete si tak moci užít všemi vychvalovanou grafiku a idylické západy slunce na vlastní kůži. A možná vás překvapí, že pro Android hra vyšla zdarma. Podle autorů za to může pirátství.

Alto's Adventure je bezesporu jednou z nejlepších her minulého roku. V naší recenzi jsme ji chválili především za audiovizuální zpracování. A redakci nadchla natolik, že jsme ji dokonce zařadili do výběru nejlepších deseti her roku 2015. Před několika dny se konečně objevila na Androidu. A na rozdíl od původní verze pro iOS je ke stažení zdarma.

Má to jednoduché vysvětlení. Autoři se v rozhovoru pro The Verge svěřili, že za to může pirátství, které je na Androidu velmi rozšířené. Alto's Adventure vydávají ve spolupráci s Noodlecake Studios, kteří mají zkušenosti třeba se hrou Wayward Souls. Zatímco na iOS se jí jako placenému titulu dařilo, tak na Androidu byla pouze jedna z deseti nainstalovaných kopií zakoupena legálně.

Alto’s Adventure se má přesto i na Androidu hrát stejně. Rozdíl je především v nasazení reklamy na vyžádání a možnosti zakoupit si násobič mincí, které seberete.

Stáhnout Alto's Adventure

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: blog.builtbysnowman.com, theverge.com

Diskuze ke článku
David Novotný
David Novotný
Naposledy upraveno: 17. 2. 2016 21:20
Chyba Androidu, takhle podělávat vývojáře, kteří s vývojem mají práci, stojí je to peníze a čas... Když jsem používal Android, tak jsem žádnou hru nestáhl někde z netu. Ať to bylo GTA nebo Monument Valley... Pravda, často sem si to chytl ve slevě. :)
Caffery
Pokud to tak půjde dál, tak se samozřejmě bude každý od androidu odvracet. Ať už to budou vývojáři, kteří budou prodělávat na aplikacích, nebo výrobce telefonů, kteří kvůli androidu krachujou nebo musí výrobu telefonu dotovat. Ta všemi opěvovaná svoboda androidu má i svoje stinné stránky, které si dneska ještě nikdo neuvědomuje. Jednou ten pohár trpělivosti ale přeteče...
Verva
Pokud to tak půjde dál budou se krást vše voda, jídlo, místo kde člověk hlavu složí atd. Slovy písně Wericha nouze z lidí lotry činí, ale pokud jde o stahování, tak zase pokud jsme přijali internet, tak pak nevnímám stahování ani jako něco zlého nečestného nebo tak něco. Je to prostě možnost jak se dostat k různorodému obsahu aniž by střední třída musela něco investovat a mohla zůstat tou střední třídou a nedostat se na hranici chudoby. Pokud by měl každý Čech zaplatit to co má stažené, tak se topíme v dluzích. Je tu internet a možnost stahování a buďme rádi, že tomu tak je jinak tu máme revoluce a povstání nejchudších každý den. Stahování je nástroj, jak rozevírající nůžky mezi pěti procenty bohatých se zužují a tak to je správně.
AppleMan
Ja uz v Google Play nechal tak 1500 kc, a v AppStore tak 2000 i s filmy z itunes :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze