Hotely i firmy mohou nově v Google Mapách uvádět, že poskytují pomoc uprchlíkům

Hotely i firmy mohou nově v Google Mapách uvádět, že poskytují pomoc uprchlíkům
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Možnost přidávat informace o pomoci lidem z Ukrajiny je dostupná ve více než dvaceti evropských zemích
  • Podniky mohou upozornit na bezplatné zboží nebo služby či nabídku práce pro uprchlíky

Společnost Google v souvislosti s humanitární krizí na Ukrajině oznámila spuštění nových funkcí ve svých produktech Mapy Google a Vyhledávání. Hotely mohou ve svém firemním profilu uvádět, že nabízejí ubytování pro uprchlíky zdarma nebo se slevou. Firmy zase mohou do svého firemního profilu ve Vyhledávání a na Mapách přidávat informace, že poskytují pomoc v nouzi.

Podniky tak mohou upozornit například na nejrůznější bezplatné zboží nebo služby, provoz sběrných nebo distribučních center pro humanitární pomoc, nabídky práce pro uprchlíky, dopravy či příležitosti pro dobrovolníky. Více informací o pomoci je pak možné uvést i formou příspěvku přímo ve firemním profilu.

Google Mapy

Možnost přidávat informace o pomoci lidem z Ukrajiny je nyní k dispozici pro podniky a hotely ve více než dvaceti evropských zemích, včetně České republiky a Slovenska. Google bude v příštích týdnech informace shromažďovat, aby tak umožnil lidem tato místa co nejrychleji ve Vyhledávání a na Mapách najít.

Možnost přidávat informace o pomoci lidem z Ukrajiny je nyní k dispozici pro podniky a hotely ve více než dvaceti evropských zemích.

Uživatelé mohou již nyní v Mapách Google v České republice nalézt krajská asistenční centra pro uprchlíky z Ukrajiny. Ve spolupráci s místními autoritami v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a Maďarsku bylo přidáno celkem již více než sto center pro uprchlíky v těchto zemích.

Po vypuknutí války Google také spustil systém SOS varování ve Vyhledávání po celé Ukrajině. Tamním lidem, kteří hledají informace o možnostech evakuace, se zobrazuje upozornění odkazující na zdroje OSN pro uprchlíky a žadatele o azyl. Na žádost, a za pomoci ukrajinské vlády, zavedl Google do telefonů Android na Ukrajině systém upozornění Air Raid Alerts. Tato funkce doplňuje stávající systémy varování před nálety v zemi a je založena na výstrahách, které již vydává ukrajinská vláda.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze