Hodinky Huawei Watch D míří k nám. Mají unikátní měření krevního tlaku

aktualizováno o video
Hodinky Huawei Watch D míří k nám. Mají unikátní měření krevního tlaku
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Měření krevního tlaku probíhá podobně jako na klasických přístrojích
  • Uživateli zkontrolují také okysličení krve či EKG

Huawei na veletrhu IFA 2022 odhalil chytré hodinky Huawei Watch D, které se nově podívají do Evropy, kde získaly potřebné certifikace k zahájení prodeje.

Huawei Watch D míří k nám. Mají unikátní měření krevního tlaku

Přesné měření krevního tlaku

Bezpochyby nejzajímavější vlastností těchto netradičních chytrých hodinek je možnost změřit krevní tlak uživatele. To ostatně umí i Galaxy Watch od Samsungu (pouze však v propojení se smartphony Samsung), ale Huawei Watch D na to jdou trochu jinak. Zjednodušeně řečeno jsou zmenšeným provedením běžného přístroje k měření tlaku s manžetou, který však může mít i chytrou funkcionalitu, viz naše recenze Withings BPM Core.

V hodinkách a jejich řemínku je tedy zabudovaná miniaturní pumpa, která dokáže nafoukat vzduchový polštářek, obepnout tak dokonale zápěstí uživatele a následně ve spolupráci se senzory změřit krevní tlak. Měření by přitom mělo být velmi přesné a již nyní jsme zvědaví, až budeme moci porovnat přesnost měření Watch D, Samsung Galaxy Watch5 a případně ještě klasické manžety. Tomuto účelu je ostatně přizpůsobeno i uzavírání přezky, která působí velmi robustně, komfort nošení však ukáže až dlouhodobé používání. Kromě výše uvedeného pak umí Huawei Watch D velmi přesně měřit i další hodnoty: srdeční tep, okysličení krve či v současné době populární EKG. Sportovce pak nadchne i podpora zhruba 70 různých sportovních režimů či slušná sedmidenní výdrž na nabití, kterou jsou hodinky Huawei proslavené.

Hodinky i díky integraci technologie měření krevního tlaku působí poměrně robustně, rozhodně se neřadí k nejlehčím a příliš nevypadají ani jako „módní doplněk“ do společnosti, třeba k obleku. Displej je klasikou od Huawei, tedy velmi líbivý a v tomto případě i mírně vypouklý. Na boku pak najdeme dvojici tlačítek a na spodní straně řadu senzorů TruSeen 5.0+. Designem mohou Huawei Watch D snadno připomínat až vysoce odolné hodinky, čemuž by napovídala i zvýšená odolnost dle certifikace IP68.

Novinka se má v Evropě prodávat za cenu 399 eur, v přepočtu tedy necelých 10 tisíc korun, oficiální korunovou českou cenu však prozatím neznáme.

Huawei Watch D

Konstrukce46 × 30 × 10,7 mm, 21 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ne
DisplejAMOLED, 1,64" (456 × 280 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor160 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze