Hledáte chromebooky s velkou obrazovkou? Podívejte se na novinky od Aceru

Hledáte chromebooky s velkou obrazovkou? Podívejte se na novinky od Aceru
Fotografie: Acer
  • Chromebooky se vedle zábavy a studia začínají prosazovat i jako pracovní nástroje ve firmách
  • Acer na to reaguje modely s větší obrazovkou a více porty
  • Nechybí ani technologie specifické pro firemní využití

Acer představil čtyři nové chromebooky, které splňují řadu potřeb zákazníků, a to od domácích a firemních uživatelů až po pracovníky s různými režimy práce a studenty. Výkonnější se pokusí proniknout do vod, které až doposud patřily notebookům s Windows, případně macOS.

Acer Chromebook Spin 514 (Enterprise)

Chromebooky Spin 514 (CP514-2H) a Spin Enterprise 514 s kompaktním designem a 14" Full HD displejem jsou poháněny procesory Intel Core i7 11. generace. Jsou výkonné, přitom pracují tiše díky konstrukci bez ventilátorů. 14" Full HD IPS displej má úzké okraje na všech čtyřech stranách, což umožňuje dosáhnout 84% poměru obrazovky k tělu. Při videokonferencích využívá Full HD MIPI webová kamera modrý skleněný filtr a technologii redukce šumu, která poskytuje jasnější obraz a redukuje světelné odlesky. Dva reproduktory zařízení směřující nahoru lemují klávesnici a v kombinaci se dvěma mikrofony zajišťují čistý obraz při videokonferencích. DTS Audio pak poskytuje prostorový zvuk a vestavěný inteligentní zesilovač vylepšuje reproduktory pro hlasitější a čistší projev.

Acer Chromebook Spin 514

Nové Chromebooky Spin 514 a Spin Enterprise 514 mají konvertibilní konstrukci, takže zaměstnanci kombinující práci doma, v kanceláři i na cestách mají možnost zvolit si pro každý typ práce tu správnou podobu, ať už jde o notebook, tablet, stan nebo režim displej. Zařízení je také odolné: má zesílenou konstrukci s hliníkovými horními i spodními kryty a nese certifikaci MIL-STD 810H. Chromebook je navíc vybaven řadou dalších funkcí včetně dvou USB-C, touchpadu ze skla Corning Gorilla Glass, podsvícené klávesnice a Wi-Fi 6.

Chromebook Spin 514 (CP514-2H) se začne prodávat v říjnu za cenu od 799 € (cca 20 500 Kč). Chromebook Enterprise Spin 514 bude k dispozici v říjnu od 1 049 € (cca 27 tisíc korun).

Acer Chromebook 515 (Enterprise)

Chromebooky 515 (CB515-1W/T) a Enterprise 515 mají velkou obrazovku pro zákazníky, kteří potřebují výkonné zařízení pro práci, domácí použití i zábavu. Chromebook Enterprise 515 je ideální pro podniky využívající cloudové technologie a pro správce IT k nasazení, správě a zabezpečení jejich cloudové pracovní síly. Počítače jsou poháněny procesory Intel Core i7 11. generace a grafikou Intel Iris Xe, dále až 512GB PCIe NVMe úložištěm a až 16 GB RAM, což jim zajišťuje svižný výkon a umožňuje probuzení z režimu spánku za méně než sekundu. 15,6" Full HD IPS displej, který je k dispozici s volitelným multidotykovým ovládáním, poskytuje další prostor pro práci s více aplikacemi najednou. Doplňuje jej DTS Audio pro vysoce kvalitní prostorový zvuk a vestavěné inteligentní zesilovače pro hlasitější a čistší podání. Pokročilá konferenční technologie je dále vylepšena dvěma mikrofony, které pomáhají zřetelně slyšet hlas uživatele, zatímco závěrka webové kamery chrání jeho soukromí po skončení videokonference.

Acer Chromebook 515

Chromebooky 515 a Enterprise 515 se mohou pochlubit odolností na armádní úrovni (MIL-STD 810H), mají hliníkový horní kryt a zesílenou konstrukci, která je chrání. Hladký touchpad z Corning Gorilla Glass zajišťuje plynulé a přesné klepání, posouvání a rolování, zatímco podsvícená klávesnice dále vylepšuje přítomnost numerického bloku. 15,6" Mají i dvě USB 3.2 Gen 2 Type-C (jeden na každé straně) pro přenos dat, napájení a sdílení obrazu a zvuku na externích displejích. Připojují se také bezdrátově pomocí Wi-Fi 6 a jsou vybaveny HDMI i čtečkou karet microSD.

Acer Chromebook 515 (CB515-1W/T) bude k dispozici v říjnu za cenu od 499 € (cca 12 800 korun). Acer Chromebook Enterprise 515 se bude také prodávat od října od 799 € (cca 20 500 Kč).

Acer Chromebook 514

Acer Chromebook 514 má ultrapřenosný design s nejnovějšími technologiemi. Je poháněn osmijádrovým procesorem MediaTek Kompanio 828 a zvládá vše od streamování zábavy až po multitasking aplikací a tvorbu obsahu. Poskytuje až 15hodinovou výdrž baterie a lze jej rychle nabít až na 50 % kapacity za pouhých 30 minut.

Acer Chromebook 514

Zařízení váží jen 1,3 kg a je tenké 16,85 mm. Stylový hliníkový horní kryt poskytuje ochranu proti promáčknutí, zatímco touchpad ze skla Corning Gorilla Glass zajišťuje plynulé ovládání. 14" matný displej (volitelně multidotykový) má úzké rámečky, které zvýrazňují obraz, zatímco další funkce, jako je DTS Audio, podsvícená klávesnice a porty USB-C, dělají z Chromebooku 514 všestranně výkonný počítač.

Acer Chromebook 514 (CB514-2H/T) se začne prodávat v listopadu od 399 € (cca 10 tisíc korun).

Acer Chromebook Spin 314

Chromebook Spin 314 (CP314-1H/N) je vybaven jedinečným ekologickým touchpadem OceanGlass vyrobeným výhradně z plastového odpadu, který byl recyklován do textury připomínající sklo. Poskytuje tak elegantní a citlivou hmatovou odezvu. Tento počítač, který přispívá ke snížení množství plastů unášených oceánem, je také vybaven nejnovějšími procesory Intel, až 14" dotykovým Full HD IPS displejem 6mm rámečky a 10hodinovou výdrží na baterii.

Acer Chromebook Spin 314

Je také vybaven širokou škálou možností připojení, například USB-C, dvěma porty USB-A, HDMI, čtečkou karet microSD a technologiemi Wi-Fi 6 a 2×2 MU-MIMO pro vyšší rychlost bezdrátového připojení.

Acer Chromebook Spin 314 (CB314-1H/N) jde do prodeje v říjnu za cenu od 449 € (cca 11,5 tisíce).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze