Hádejte, kde v zahraničí Češi spotřebovali nejvíce dat

Hádejte, kde v zahraničí Češi spotřebovali nejvíce dat
Fotografie: pixabay.com
  • V absolutním součtu zákazníci v červenci využili nejvíce dat v Německu, šlo o téměř 500 terabytů
  • Další v pořadí bylo Chorvatsku a Itálie
  • Víme to díky operátorovi Vodafone

Češi už se nebojí používat mobilní data v zahraniční. Například zákazník s neomezeným tarifem během pobytu v Chorvatsku průměrně spotřeboval v červenci 8 GB dat. Jak ukazuje Datová kalkulačka Vodafonu, znamená to v přepočtu třeba 26 hodin sledování videa ve vysoké kvalitě na YouTube nebo poslech 133 hodin hudby přes internet. Také v Itálii šlo shodně o zhruba 8 GB dat, v Německu o 5 GB.

V absolutním součtu spotřebovali Češi v červenci nejvíce mobilních dat v Německu, šlo o téměř 500 terabytů dat neboli 500 tisíc GB. Následovalo Chorvatsko, Itálie, Rakousko, Slovensko, na šestém místě Francie, dále Španělsko, Řecko, Polsko a desáté Nizozemí.

Stále oblíbené Chorvatsko, ale i Řecko

Nejvíce Češi v červenci cestovali do Chorvatska. Vysoká čísla se týkala i Ukrajiny, kde jde ovšem často o pohyb pracovní síly. První desítka pak vypadá takto: Chorvatsko, (Ukrajina), Slovensko, Německo, Itálie, Rakousko, Řecko, Polsko, Španělsko, Bulharsko a Francie. Zahrnuta jsou data, kdy SIM karta byla v daném státě nejméně 2 dny po sobě. Za červenec se do chorvatské mobilní sítě připojilo přes 110 tisíc unikátních zákazníků Vodafonu.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze