Gran Turismo pro Android a iOS? Možná už brzy

7

Sony oznámilo vytvoření nové divize s názvem FowardWorks, která co nejdříve začne pracovat na uvedení plnohodnotných her pro PlayStation na mobilní telefony s operačním systémem Android a iOS. Mluví se o Gran Turismu a Syphon Filter.

PlayStation

TIP: Recenze Power Hover – Plynulá jízda budoucnosti

Nintendo již přeneslo část her právě na mobilní platformy a jak se zdá, Sony na tom již také pracuje. Nová divize FowardWorks má přivést některé tituly také na iOS a Android. Fanoušci her PlayStation by si tak za čas měli zahrát své oblíbené pecky i na mobilním zařízení.

Pochopitelně není možné udělat stejně kvalitní hru jak na PlayStation, tak pro mobilní systém, ale hry by měly mít identickou filozofii i prostředí. Fanoušci pochopitelně očekávají ty největší pecky, což ale není vůbec jednoduché, čehož je důkazem i Nintendo, které v březnu tohoto roku uvedlo pro iOS hru Miitomo, kde komunikujete se svými přáteli pomocí malých avatarů. Nadšení fanoušci, kteří očekávali, že si zahrají na iOS Zeldu či Maria, se tak dočkali obrovského zklamání. Hra navíc není ani v některých oblastech dostupná, což také platí o České republice.

TIP: Recenze Mimpi Dreams – Pejsek k zulíbání

Miitomo
Miitomo si nadšení fanoušků neodneslo

Zda se fanoušci PlayStation her dočkají svých pecek na mobil, ukáže čas, avšak pravděpodobnější je, že PlayStation zopakuje taktiku Nintenda a jeho hry Miitomo.

Zdroje: phonearena.com, scei.co

Diskuze ke článku
hm
A W10m zase nic?
Matěj Smetana
Ta formulace, že nelze udělat stejně kvalitní hru na smartphone jako na PlayStation, je nešťastně zvolená. Nejen Rockstar nám ukázal, že to samozřejmě jde. Otázka je, zda port 1:1 je to nejlepší, co bychom na mobilech hrát chtěli. Já jsem klasické díly GTA na Androidu hrál s velkou chutí, ale co do ovládání se imho nevyrovnají například Where's My Water a dalším hrám, které byly pro dotykáče stvořené.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze