Google začíná testovat Instant Apps. Aplikace otevřete jako odkazy

Na konferenci I/O minulý rok Google představil zajímavou novinku Instant Apps. Tato možnost dovolí uživateli otevřít skrze vyhledávání aplikaci a kupříkladu v ní nakoupit, a to vše bez nutnosti aplikaci instalovat. Aplikace si stáhne potřebnou část balíčku a ihned zobrazí obsah, na který vás Google odkazoval. Google nově začíná Instant Apps testovat.

Google na loňské konferenci I/O 2016 představil zajímavou novinku v podobě Instant Apps, tedy instantních aplikací. Prakticky se jedná o aplikace, které lze spustit bez nutnosti prvotní instalace skrze Obchod Play. Ve vyhledávání na Googlu následně stačí otevřít odkaz, který se vztahuje k podporované aplikaci a během okamžiku (respektive během stažení části kódu) se aplikace spustí, samozřejmě bez instalace a v zabezpečené formě. Google od loňska mnoho novinek neukázal, nyní se však pochlubil, že začíná testovat instantní aplikace v celosvětovém měřítku.

Google Instant Apps

Ve své podstatě ušetří Instant Apps uživateli mnoho času, inzerenty však neochudí o případný zisk z aplikace. Pro uživatele i prodejce/inzerenta jde tedy o pohodlnou cestu. Google nyní spolupracuje s vybranými vývojáři pro zpřesnění funkce, nově se již k podobným aplikacím lze dostat, avšak prozatím ne všude. Mezi první aplikace s podporou Instant Apps se dostane BuzzFeed, Wish, Periscope a Viki.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze