Google za rok 2019 vyexpedoval více telefonů než OnePlus, tvrdí analytik

4
Google za rok 2019 vyexpedoval více telefonů než OnePlus, tvrdí analytik
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • V minulém roce začal Google nabízet Pixely na dalších trzích
  • Brzy dojde k představení cenově dostupného Pixelu 4a

Analytik Francisco Jeronimo ze společnosti IDC na svém twitterovém účtu zveřejnil výsledky průzkumu, podle něhož se Googlu podařilo v minulém roce vyexpedovat 7,2 milionů kusů telefonů Pixel. V roce 2019 tak prodeje vzrostly celkem o 52 % (ve srovnání s rokem 2018). Googlu se navíc v počtu vyexpedovaných zařízení povedlo předběhnout i čínské OnePlus .

Obě společnosti nicméně mají ještě hodně dlouhou cestu k tomu, aby se dostaly do top 10 výrobců smartphonů. Navíc se jedná o vcelku překvapivou informaci vzhledem k dřívějším zprávám o slabších prodejích Pixelů 4 a Pixelů 3a. V minulém roce však začal Google nabízet své telefony na třech dalších trzích, což mu mohlo pomoci. Uvidíme také, jak s kartami zamíchá představení Pixelu 4a a Pixelu 5.

Diskuze ke článku
G
Myslíte tie Pixely 4, ktoré boli vo vysokých zľavách už mesiac po predstavení, lebo to nikto nekupoval? Tak tie museli ísť naozaj ako teplé rožky :)
Jack2310
Vyexpedoval nebo prodal?
I kdyby to
byla pravda, rozhodně žádný zázrak. Dokud nebudou alespoň na dohled první pětky, mohou se s těmi svými klumpry jít leda vyfotit (pravda celkem solidně, ale furt jen vyfotit ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze