Google už vám řekne, jakou máte nemoc

Co lidé nejčastěji hledají na Googlu? Poněkud překvapivě se na čelní příčky vyhledávání dostávají příznaky nejrůznějších nemocí. Lidé se tak snaží zjistit, jestli jim bude stačit pár aspirinů, anebo bude potřeba vypravit se na pohotovost. Google nyní upravil výsledky vyhledávání tak, aby na první místa dostal relevantní informace.

Už dříve během roku uvedl Google novou funkci pro vyhledávání. Pokud zadáte nějaký lékařský termín, po pravé straně od výsledků se objeví rámeček s vysvětlením a případnou léčbou. Původně bylo v databázi 400 různých onemocnění, nyní je jich až 900. Databáze zahrnuje obyčejné nemoci, jako je chřipka, ale také choroby jako horečka Denge a další tropické nemoci. Google se tak snaží pomoci lidem z třetího světa, kteří mají často velmi ztížený přístup k lékařské péči.

Google zdraví

Google spolupracoval na jednotlivých odkazech s lékaři z Mayo Clinic, takže svým uživatelům nabídne ověřené a relevantní informace. A nejenom to. Pokud zadáte nejrůznější příznaky, Google je porovná se záznamy z databáze a pokusí se určit, jakou nemocí trpíte a jaký by měl být další postup. Výsledky si pak můžete stáhnout ve formě PDF a případně vytisknout.

I když Google samozřejmě tvrdí, že jeho iniciativa nenahradí řádnou lékařskou péči, jedním dechem dodává, že chce, aby lidé byli lépe informováni o svém zdraví a lékařské péči. Tato funkcionalita je prozatím dostupná vyhledávajícím v anglickém jazyce, Google ale plánuje rozšíření.

Zdroje: insidesearch.blogspot.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze