Google ukázal fyzickou klávesnici Gboard! Má 165 cm na délku a nahradí lapač hmyzu

2
Google ukázal fyzickou klávesnici Gboard! Má 165 cm na délku a nahradí lapač hmyzu
Fotografie: Google
  • S originální klávesnicí přišla japonská pobočka Googlu
  • Skládá se celkem ze 17 dílů a lze k ní přizvat dalšího uživatele
  • Fyzická klávesnice Gboard má usnadnit orientaci na klávesnici

Japonská pobočka Googlu představila fyzickou alternativu k oblíbené virtuální klávesnici Gboard, která je defaultní klávesnicí operačního systému Android a je dostupná rovněž pro iOS. Co je na fyzické klávesnici Gboard tak nezvyklé? To vám prozradí už první letmý pohled na tento vskutku originální počin.

Klávesnice, na kterou nestoupne kočka

Při navrhování designu fyzické klávesnice Gboard inženýři zvažovali možnosti, jak uživatelům její používání maximálně ulehčit. Především se pak zaměřili na ty zákazníky, kteří neumí psát na klávesnici všemi deseti, respektive jim psaní na klávesnici vůbec nejde.

Fyzická verze klávesnice Gboard má z tohoto důvodu posazeny všechny klávesy vedle sebe, čímž se zjednodušilo rozvržení kláves, ovšem délka této unikátní klávesnice se zároveň vyšplhala na 165 centimetrů. Vězte, že pokud se vám zdá na délku 165 centimetrů jako příliš mnoho, prototyp měl dokonce 240 centimetrů a 165 cm považují inženýři z Googlu již za „kompaktní“. Ne každý má k dispozici takto dlouhý pracovní stůl, ovšem pokud ano, rozhodně se nemusí obávat toho, že by na něm položená klávesnice zabírala příliš mnoho místa (tedy minimálně ne na výšku stolu) a podle Googlu si ji tak oblíbí ti, jejichž stoly jsou věčně zaplněné dokumenty. Zároveň se jim nestane, že by jejich práci ohrozila kočka na stole, ta klávesnici pouze elegantně překročí (namísto toho, aby na ni stoupla), jak ukazuje oficiální video, na které odkázal 9to5google.com.

Klávesnice se skládá ze 17 dílů, které lze složit a zase rozložit, tudíž se nemusíte obávat problémů s přenositelností. Unikátní možnosti pak nabízí v oblasti produktivity, neboť lze přizváním druhého uživatele (nebo spíše pisatele) zvýšit produktivitu na dvojnásobek. Rovněž ti, kteří si nepamatovali rozvržení jednotlivých kláves s písmeny na klasické klávesnici, si mohou nyní jednoduše zapamatovat například to, že písmeno „G“ se nachází na šestnácté klávese zleva. Nebo že sáhnou-li přesně 23 centimetrů od levého okraje, spolehlivě nahmatají klávesu s písmenem „S“.

S klávesnicí však také můžete lépe vyvážit trénink chůze po laně, poslouží k zaznamenání výšky vašich ratolestí (namísto zárubně u dveří) či jako podložka pod jídelní hůlky. Asi nejzajímavějším způsobem využití je pak možnost na konec klávesnice připnout sítku a lovit hmyz. V případě nasazení speciálního bodce pak Gboard klávesnice poslouží i jako treková hůl.

Diskuze ke článku
Petr Šilhan
Petr Šilhan
???

Tohle jste si měli nechat na prvního dubna :-)
Karel Mayer
Karel Mayer
Co je na tom divného? Normální Cimrmanova kondiční klávesnice. Údájně v projektech pracoval i s k i l o m e t r o v ý m i a d e s e t i k i l o m e t r o v ý m i klávesnicemi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze