Google připravuje chytré kopírování textu. Jak bude fungovat?

Google připravuje chytré kopírování textu. Jak bude fungovat?
  • Nová funkce sází stejně jako Google Assistant na kontextové chápání obsahu na obrazovce
  • Aktivovat ji lze podle všeho už nyní, pokud používáte Chrome Canary
  • Novinky se možná nedočkají majitelé méně výkonných zařízení

Google se již dlouho zaměřuje na kontextuální chápání, díky němuž si můžete s Google Assistant tak hezky popovídat. Nyní však podle všeho gigant z Mountain View pracuje na další chytré funkci využívající kontextové rozpoznávání. Prozatím nese označení „Copyless Paste“ a díky uniklé dokumentaci dostáváme první informace o této novince již nyní. Ve zkratce jde o funkci, která bude vždy „přemýšlet“ nad obsahem vámi otevřené stránky v prohlížeči Chrome a následně se bude snažit onen obsah zpřístupnit v jiných aplikacích.

Chrome Canary Copyless Paste

Zprostředkovává tak návrhy na textové vstupy na základě posledního kontextu. Možná to zní trochu kostrbatě, tak si to pojďme raději ukázat na příkladu. Pokud se například budete dívat v Chromu na stránku nějaké restaurace a poté přejdete do Google Map, klávesnice vám nabídne jméno oné restaurace k vyplnění do vyhledávacího pole v aplikaci. Data jsou přitom čistě lokální, takže se nikdy nic neposílá na servery a funkce bude rovněž vypnuta v anonymním režimu. Novinka tedy nekopíruje text třeba z nějakého článku a poté jej automaticky nevloží do emailu či zprávy, k čemuž by mohl popis této funkce nabádat.

Podle několika zdrojů je možné funkci aktivovat, pokud používáte na svém zařízení Chrome Canary, ale změn si všimnout nemusíte. Zajímavá je také část textu z dokumentace, ve které najdeme poznámku „skip low-end devices“. Funkce tedy nemusí být přístupna pro méně výkonná zařízení, přičemž dočkat bychom se jí mohli možná již během pár měsíců v Chrome verzi 60. Uvidíme, zda se něco o Copyless Paste dozvíme na nadcházejícím Google I/O, které nás čeká již za měsíc.

Stáhnout Chrome Canary

Google Play (zdarma)

Zdroje: codereview.chromium.org, venturebeat.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze