Google Play Services 10.0.x budou poslední s podporou Gingerbread

Přestože je Android 2.3 Gingerbread již šest let starý, stále na něm podle informací Googlu běží přibližně 1,3 procenta zařízení, která používají Play Store. Google však nyní oznámil, že Google Play Services 10.0.x budou poslední verzí, která bude tento letitý operační systém podporovat. Jedná se o další krok ke snížení další fragmentace systému.

Google vysvětluje tento krok tím, že Gingerbread, který byl vydán v prosinci 2010, je starý téměř šest let a mnoho vývojářů ho již přestalo podporovat ve svých aplikacích. Díky této změně bude schopný Google poskytovat robustnější sadu nástrojů vývojářům s vyšší rychlostí.

Android 2.3 Gingerbread

TIP: Android v říjnu: zásadní skok verze Marshmallow a poprvé Nougat

Příští naplánované vydání Google Play Services verze 10.2.0, jejíž vypuštění je naplánované na začátek příštího roku, tak již bude podporovat zařízení minimálně se systémem Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich. To znamená, že kromě Gingerbread přeskočí Google i Android 3.x Honeycomb, který vyšel v únoru 2011 a který byl navržen speciálně pro tablety. Po této změně se aplikace, které budou vyvinuté pomocí budoucích verzí SDK, již nebudou moct připojit ke Google Play Services na zařízeních se starším operačním systémem, než je Ice Cream Sandwich.

Zdroje: phonearena.com, android-developers.blogspot.cz, androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze