Google Pixel 6 v redakci: vyniká odvážným designem i novým 50Mpx fotoaparátem

První dojmy včetně videa
18
Google Pixel 6 v redakci: vyniká odvážným designem i novým 50Mpx fotoaparátem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Oproti Pixelu 5 je Pixel 6 podstatně větší i těžší
  • 6,4" AMOLED chrání Gorilla Glass Victus, čtečka otisků prstů má však své mouchy
  • Jaké jsou naše první dojmy z novinky od Googlu?

Řada nejnovějších Pixelů přinesla do univerza chytrých telefonů od Googlu celou řadu novinek. Jaké jsou naše první dojmy z cenově dostupnějšího Google Pixelu 6?

První dojmy z používání Google Pixel 6

Za zapůjčení Google Pixelu 6 děkujeme společnosti Alza.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

Tak trochu mořská pěna

Novinka k nám dorazila v provedení „Sorta Seafoam“, ve volném překladu tedy „tak trochu mořská pěna“, které kombinuje bílou a světle zelenou barvu zad spolu s černými (matnými) rámečky. Pestrobarevné vypínací tlačítko je bohužel u nové generace Pixelů minulostí, zaujme však výrazný fotomodul, který se táhne po celé šířce telefonu. Nejenže zamezí (mnohými uživateli nenáviděnému) viklání na stole, ale také zajistí stabilnější držení, neboť si o něj můžete zapřít ukazováček.

Lesklá povrchová úprava zad (Gorilla Glass 6) pochopitelně značí snadné ulpívání otisků od prstů. Na druhou stranu, na bílém pozadí nevzhledné otisky nejsou až tolik viditelné a na horní (zelenou) plochu prakticky není důvod vůbec sahat. Ti, kteří měli v ruce Pixel 5, si také okamžitě všimnou podstatně vyšší hmotnosti (207 vs. 151 gramů) i větších rozměrů. Rozhodně je škoda, že nový „základní“ Pixel ztratil na své kompaktnosti, hmotnost je však alespoň dobře rozvržená a mobil se drží pohodlně. Zvýšená odolnost IP68 je stále přítomna, stejně jako slot pro fyzickou SIM kartu, ačkoliv je pouze jeden. K dispozici je také digitální eSIM.

90Hz AMOLED a Gorilla Glass Victus

Čelní strana je domovem 6,4" AMOLED obrazovky s maximální 90Hz obnovovací frekvencí, moderním „průstřelem“ a relativně tenkými rámečky. Displej je plně plochý a je vybaven (pro Pixely novou) čtečkou otisků prstů, která bohužel prst vcelku často nerozpozná a odemknutí není příliš rychlé. Google však slibuje nápravu pomocí aktualizace. O ochranu obrazovky se stará nejnovější Gorilla Glass Victus.

Google Pixel 6

Ve výbavě najdeme rovněž stereo reproduktory s dostatečnou hlasitostí i kvalitou reprodukce, na podstatně kompaktnější ASUS ZenFone 8 však nedosáhnou, což je škoda vzhledem k větším rozměrům Pixelu 6.

Zbrusu nový hlavní fotoaparát

Dvojice Pixelů 6 nasadila po několika dlouhých letech zbrusu nový senzor hlavního fotoaparátu, který má 50Mpx rozlišení, světelnost f/1.9, ohniskovou vzdálenost 25 milimetrů a fyzické rozměry 1/1,31". Samozřejmostí je také optická stabilizace i automatické ostření či schopnost natáčet až 4K videa v 60 FPS. Již brzy se můžete těšit na samostatný fotočlánek, ve kterém se zaměříme na to, jak Pixel 6 fotí, ale také sérii fotoduelů s jinými telefony.

Google Pixel 6 128 GB

Rozměry158,6 × 74,8 × 8,9 mm, 207 g
DisplejOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor, 2×2,8 GHz + 2×2,25 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 614 mAh
Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Toto som dodnes nepochopil prečo musí 5G podporovať operátor. Ako už pri 4G bol problém lebo tam mali rôzne krajiny rôzne frekvencie a keď sa hovorilo o 5G tak sa tvrdilo, že tento problém odpadne. No a máme tu 5G a keď ho máte v telefóne čo Váš operátor nemá v zozname tak Vám to nefunguje. Ako vôbec nerozumiem prečo to je takto nastavené, či je to problém technológie 5G (niečo s frekvenciami ako pri 4G) alebo je to naschvál a 5G operátor pustí len do toho mobil ktorý Vám predá. Môže mi niekto vysvetliť prečo neviem používať 5G keď mám telefón ktorý 5G podporuje som v mieste kde je 5G signál?
Pc Wifi
Pc Wifi
VoLTE, VoWifi umí neumí ? V tomto byli udaje minule Pixely uplne tupé v evropě...
Milano Nicolum
Milano Nicolum
Máte nějaké informace o podpoře 5G v Čechách u telefonů Google pixel? Plánuje ji zavést aspoň některý z operátorů? Může v tom mobilenet nějak zalobbovat?
Díky za info.
Porydge Covername
Porydge Covername
V Alze za 19.990 a z Německa i s přeposláním za 16.100.🧐

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze