Google Photos: neomezený prostor a inteligentní správa fotografií

7

Z pódia na konferenci Google I/O jsme mohli slyšet o spoustě novinek, mnohé z nich jsou prozatím hudbou budoucnosti. Již velice brzy si ale můžete sáhnout na cloud pro ukládání fotografií. Jeho velikost je neomezená a určitě přijde vhod také pokročilá správa pořízených snímků a videí.

V základu se jedná o cloudové úložiště pro vaše fotky a videa. Ty tak budete mít k dispozici na všech zařízeních, které propojíte se svým Google účtem. Prostorově nejste nijak omezeni, velikost jednotlivých snímků pak nesmí přesáhnout 16 megapixelů, u videí je horním limitem FullHD, tedy 1 920 × 1 080 bodů.

Sdílení mezi zařízeními je však jen jednou z mnoha funkcí nových Google Photos. Ze zkušenosti určitě víte, že množství pořízených snímků bývá značné a vyznat se v nich nebývá jednoduché. A právě zde přiloží Google pomocnou ruku, respektive algoritmy.

Časová osa, třídění snímků nebo snadné vyhledávání – to jsou jen základní funkce nových Google Photos.

Snímky tak půjde jednoduše třídit podle data a vytvářet si náhledy – jakési časové osy, po dnech, týdnech, měsících i letech. Dalším způsobem, jak snímky třídit je podle jejich obsahu. Pro začátek je zde například dělení na místa a lidi. A Google jde ještě dál. Automatika pozná, co na snímku zhruba je, podle čehož můžete snímek zpětně dohledat. Napíšete například sníh a dostanete zpátky všechny zasněžené krajinky, které jste pořídili. Stejně tak si můžete nechat vyhledat všechny snímky se svojí maličkostí a z nabízených selfies pak vybrat ideální profilovou fotku.

V aplikaci nebude chbět možnost základních úprav či tvorba videí, koláží apod. Služba na adrese photos.google.com má být dostupná v řádu hodin, prozatím však nefunguje. Až se tak stane, vrátíme se s podrobnými zkušenostmi s touto novou službou.

Diskuze ke článku
jack2310
A navíc upraví svým algoritmem(čtěte jako : zdeformuje kvalitu). Tedy fakt super. Opravdu neomezeně aneb další falešný sob.
trubiroh
a hlavne si za3,14čeny guugl ponecha vase fotky a bude s nimi nakladat podla seba.....
n7610
Už to funguje ,najel jsem tam přes váš odkaz ;-)
tomas
No nechapem ludi co si davaju svoje informacie na cudzi server. Dufam ze sa nejake pipki budu fotit s roztiahnutymi nohami a nejaky knihomol sa nabura a vyvesi vsetko na net. :D to bude parada, dalsia afera na spodnutie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze