Google opravil chybu, která způsobovala výpadky Wi-Fi sítí

1
Google opravil chybu, která způsobovala výpadky Wi-Fi sítí
Fotografie: Wi-Fi Alliance
  • Minulý týden se objevily zprávy ohledně výpadků bezdrátových sítí, které způsoboval Google
  • Ten se k problému postavil čelem, chybu přiznal a dnes přináší její řešení

V minulém týdnu se objevily zprávy ohledně toho, že zařízení od společnosti Google jako Chromecast nebo reproduktor Google Home mohou způsobovat problémy s Wi-Fi sítěmi. Za vším údajně stála funkce Cast sloužící právě pro komunikaci zařízení jako je Chromecast s Android telefony. Cast standardně pracuje tak, že po 20 vteřinách zasílá datové pakety, aby telefon zůstal spojený se spárovaným Chromecastem a podobnými zařízeními. Chyba však způsobila to, že po probuzení telefonu, který byl déle v režimu spánku, došlo k odeslání obrovského množství paketů (i přes 100 tisíc) a tím pádem zahlcení sítě.

Chromecast Ultra
Za problémy stál streamovací protokol Cast

Dnes společnost oznámila, že došlo k nápravě formou aktualizace Služby Google Play a oficiálně poskytla vysvětlení, proč docházelo k nestabilitě bezdrátových sítí: V určitých situacích mohla chyba v softwaru Cast u telefonů s operačním systémem Android nesprávně odeslat velké množství síťových dat, což mohlo vést ke zpomalení či jinému nežádoucímu ovlivnění vaší Wi-Fi sítě. Konkrétní dopady záležely na modelu routeru.

V případě, že k vám aktualizace Služby Google Play ještě nedorazila a máte problémy, mělo by je dočasně vyřešit restartování telefonu a případně nainstalování nejnovějšího firmware do routeru.

Zdroj: support.google.com, gsmarena.com