Google kalendář a Gmail: nové prostředí a funkce

2

Google plánuje designově sjednotit své aplikace a k tomuto účelu musí většina projít aktualizací. Během dnešního dne projdou změnou kalendář a brzy se promění také oblíbený Gmail.

Google Kalendář

Začneme kalendářem, který se aktualizace dočká už během dnešního dne. Jedná se oficiální Google kalendář, který najdete například v zařízeních Nexus. Můžete si jej však stáhnout do každého telefonu s Androidem, jako alternativu ke kalendáři, který připravil výrobce do své nadstavby. Největší novinkou je možnost přizpůsobení důležitých událostí barevným označením. Přepracována je grafická podoba výběru data či času. Snazší je také výběr časových pásem, kde lze vyhledávat postupným psaním dané město. Vylepšeno je také zadávání opakujících se událostí, kde lze nastavit také konec opakování.

Nový Google Kalendář

Nové prostředí Google kalendáře bude dostupné pro všechny modely s Androidem 4.0.3 a novějším. Bohužel praktické barevné odlišení pro události bude dostupné až od Androidu 4.1.

Stáhnout Google Kalendář

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Gmail

Druhou aplikací, která se v blízké budoucnosti dočká aktualizace, je Gmail. Ten se dočká přidání menu možností po levém boku, které zjednoduší práci s poštou. Přibude také praktické třídění na několik karet. Odděleny tak budou moci být zprávy ze sociálních sítí, nabídek a aktualizací. Samozřejmě jako první bude karta s důležitou poštou. Pokud by vám toto třídění nevyhovovalo, bude jej možné vypnout a v podstatě se tak navrátit k aktuálnímu řazení.

Nový Gmail

Aktualizace Gmailu dorazí v následujících týdnech na telefony s Androidem 4.0.3 a novějším, dočkají se také uživatelé iOS a změnou samozřejmě projde webové rozhraní Gmailu.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: gmailblog.blogspot.cz, officialandroid.blogspot.cz

Diskuze ke článku
woji.naceste.cz
prvni :)
hanes
No nevím ale nevypadá to že ten kalendář by byl lepší než od Samsungu v SIII

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze