Gameloft plánuje zrychlit vydávání her pro Windows Phone

17

Francouzský herní gigant Gameloft má na svědomí spoustu předních mobilních her. Za zmínku stojí třeba závodní série Asphalt či sportovní Real Football. Nové hry vycházejí vždy nejprve pro iOS a Android. Ostatní platformy zůstávají v pozadí, což neprospívá především třetímu největšímu systému, kterým je Windows Phone.

Cílem kritiky operačního systému Windows Phone od Microsoftu je často opožděné vydávání důležitých aplikací či her. Uživatelé telefonů s tímto systémem mnohdy čekají dlouhé měsíce, výjimkou není čekací doba delší než jeden rok, než se vývojáři uráčí hru či aplikaci připravit i pro tento systém. Důvod je však vcelku jasný, Windows Phone, ač třetí největší systém, má stále spíše minoritní podíl. Mnohé by se však již brzy mohlo změnit, neboť se do hry chystá aktivněji vložit Gameloft.

Vyplynulo to rozhovoru s tiskovým mluvčím Gameloftu Gregory Wintgensem, který mimo jiné uvedl, že by se francouzské herní vývojářství rádo více zaměřilo právě na Windows Phone. Již příští rok by tak některé herní tituly mohly vyjít ve stejný den nejen pro iOS a Android, ale také pro Windows Phone 8. Doposud totiž platí, že hráči čekají. Příkladem budiž nejnovější počin Asphalt 8: Airborne, který minulý týden vyšel pro iOS a Android. V plánu je i verze pro Windows Phone, nicméně zřejmě až na sklonku roku.

Jde rozhodně o velmi dobrou zprávu. Namítnout můžeme, že se k tomu odhodlá jen jedno vývojářství. Jenže Gameloft patří mezi herní giganty a mohl by tak strhnout i další, což by operačnímu systému velmi pomohlo při růstu.

Zdroje: phoneseven.de, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
chosenek
Ono je to spíše díky nové podpoře WP8 pro Unity engine, která byla přidána nedávno, jenž Gameloft používá. Ale každopádně je to dobrá zpráva.
www.wpextra.cz
Zároveň bych chtěl představit nový stránky pro Windows Phone

www:

http://www.wpextra.cz/

Facebook stránka:

https://www.facebook.com/wpextra

Budu rád když budete navštěvovat :)
...
Gameloft si uvedomuje že na uzavrenosti WP sa dá dobre zarobiť ...Chváááálim
Oliver
Hallelujah... :D Teším sa. Ešte keby pridali nejakú fajnovú hru, ktorú majú, pre WP zadarmo, bolo by to super. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze