Galaxy Note se loučí, Qualcomm láká na novou vlajku

mNews
Galaxy Note se loučí, Qualcomm láká na novou vlajku
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Dle spekulací Samsung plánuje s tímto rokem ukončit výrobu řady Galaxy Note
  • Qualcomm představil výkonný čipset Snapdragon 8 Gen1, Honor pro nás má hned několik novinek
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Dnes nás čeká jedno loučení od Samsungu, ale ještě předtím si ukážeme novinky Honor, stylové hodinky Huawei a nový špičkový Snapdragon. Vítejte u mNews.

Galaxy Note se loučí, Snapdragon láká na novou vlajku – mNews

Honor 50 Lite jde do prodeje

Po uvedení designového Honoru 50 přichází i jeho odlehčený sourozenec. Honor 50 Lite se chlubí 6,67" IPS displejem, bohužel jen se 60 Hz. Baterii s kapacitou 4 300 mAh nabijete 66 W. O výkon se stará trochu starší Snapdragon 662, takže na 5G zapomeňte. Hlavní fotoaparát má rozlišení 64 Mpx a nechybí ani 8Mpx širokoúhlý. Mobil pořídíte již nyní za 7 990 Kč. Včera výrobce také odhalil novou řadu Honor 60, která má opět povedený design a se Snapdragonem 778G nabídne i dostatek výkonu. Naděje také vkládáme do fotoaparátů, kdy vedle 108megapixelového hlavního nechybí ani 50megapixelový ultraširokoúhlý ve verzi Pro. Novinky se zatím začnou prodávat v Číně, ale dá se očekávat jejich uvedení i na náš trh.

Snapdragon 8 Gen1 přichází

Pokud vás však zajímá maximální výkon, nyní zpozorněte! Qualcomm právě představil svůj nový vlajkový procesor, který ponese označení Snapdragon 8 Gen1. Svým způsobem se jedná o zjednodušení v pojmenování, protože se dá čekat, že příští rok přijde prostě Gen2. 4nm čipset je o 20 % výkonnější než Snapdragon 888, ale zároveň energeticky efektivnější. Novinka se objeví u všech tradičních výrobců, první by mohlo být Xiaomi s modelem 12, který se má představit ještě do konce roku.

Huawei Watch GT 3 jsou elegantní a odolné

Zatímco s telefony to má nyní Huawei na našem trhu těžké, jeho chytré hodinky pravidelně chválíme. Proto mě těší, že na český trh přichází novinka Watch GT 3. Ta má hezký AMOLED displej a tělo z nerezové oceli. Na výběr bude větší pánská verze a menší dámská. A zatímco funkcemi odpovídá starší třetí generaci, určitě potěší výdrží baterie, která se může vyšplhat až na 14 dní. Hodinky pořídíte za 6 890 Kč.

Samsung Galaxy Note končí

A jedna smutná zpráva na závěr. Samsung zatím nic oficiálně nepotvrdil, jde tedy pouze o spekulace. Ty ovšem hovoří o ukončení výroby řady Galaxy Note. Samsung u svých posledních vlajkových modelů přidal podporu chytrého pera, ovšem ani v jednom případě se S Pen nezvládlo schovat přímo do těla telefonu. Uvidíme, jestli v tomto ohledu přinesou model S22 Ultra či příští Z Fold nějakou změnu.

Nakonec se tedy nabízí jasná otázka – chyběla by vám řada Note? Nebo máte pocit, že ji Samsung dostatečně nahradil jinými modely?


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze