Galaxy Note 9 přijde s Bixbym 2.0, který bude citelně rychlejší a chytřejší

6
Galaxy Note 9 přijde s Bixbym 2.0, který bude citelně rychlejší a chytřejší
  • Vylepšeného Bixbyho nezaskočí hlučnější prostředí, navíc by měl být více osobitý a dokázat lépe odpovídat a řešit složitější příkazy
  • Samsung plánuje najmout tisíc nových zaměstnanců do své AI (Artificial intelligence) divize
  • Poprvé by se nová verze Bixbyho měla ukázat společně s Galaxy Note 9
  • Konkrétní datum představení je zatím neznámé – spekuluje se o srpnu a září

Zhruba před rokem Samsung představil svého nového hlasového asistenta s názvem Bixby, který tak byl spuštěn společně s Galaxy S8 a Galaxy S8+. Samsung jím chtěl konkurovat už zavedeným řešením v podobě Asistenta od Googlu, Alexy od Amozonu či Siri od Applu. Bohužel pro Samsung přijetí Bixbyho nebylo moc vřelé a není divu, neboť za svými konkurenty nemálo zaostával.

To se aktuálně Samsung snaží usilovně změnit… Oznámil, že se vylepšená verze Bixbyho představí společně s očekávaným Galaxy Note 9. Bixby 2.0 bude mnohem rychlejší a svižnější, lépe si poradí se záludnými dotazy a udrží lépe kontext. Kromě toho bude citlivější na hlas samotného uživatele a nemělo by mu tedy dělat takový problém hlučnější prostředí.

Důkazem toho, že to Samsung s umělou inteligencí myslí opravdu vážně, je i fakt, že chce najmout až tisíc inženýrů specializujících se na AI. Rovněž má plán do roku 2020 rozšířit Bixbyho mezi všechny své IoT výrobky. Otázkou zůstává, jak se Samsungu oproti konkurenci povede, neboť ta je na tomto poli poměrně silná. Vzpomenout můžeme například poutavou ukázku Google Asistenta na konferenci Google I/O 2018, kdy Asistent zvládl hovor s reálnými lidmi a s tím se Bixby zatím opravdu rovnat nemůže.

Jakého asistenta používáte vy? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: gsmarena.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Asistenta nepoužívám žádného, je to pro mě napsrostá zbytečnost.
Janek
Moc značení jednotlivých verzí Bixby nerozumim, ale posledni aktualizace na note8 přinesla verzi 2.1 (2.1.10.4). Přestože se pokouším Bixby využívat, nic převratného jsem neobjevil, chová se stejně jako předtím.
Tetřev
Na Note 8 mám Bixbyho a použil jsem ho tak jednou... Google Assistent v češtině je prostě daleko lepší. Obecně... Dokud Bixby nebude umět dobře česky, tak to pro mě nebude zajímavý. Sice umím anglicky, ale proč bych s telefonem měl mluvit v angličtině, když to lze v mateřským jazyce.
Lukáš
šnečí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze