GadgetMix: vyhřívaná vesta a nabíjecí kabel v koženém náramku

1

V dnešním díle našeho seriálu pro vás máme praktickou vestu, kterou oceníte v téměř jakémkoli počasí. Nejenže je lehká a skladná, ale navíc má vyhřívaná záda. Teplotu si přitom nastavíte jednoduše pomocí svého smartphonu. Druhým gadgetem je elegantní pletený náramek, který po rozepnutí poslouží jako nabíjecí kabel nebo dokonce smartphone dobije z integrované baterie.

Inteligentní vyhřívaná vesta zahřeje vždy a všude

Ať již se jedná o mrazivou zimu, jarní aprílové počasí, chladnější letní rána nebo podzimní plískanice. Za každého počasí oceníte bezpodmínečné a kontrolovatelné teplo. Přesně takové vám může nabídnout chytrá vesta Foomext Vest, která již na Kickstarteru nasbírala dost prostředků, aby se mohla realizovat.

Vesta, kterou navrhl japonský módní návrhář Takeshi Minagawa, je nejen slušivá a použitelná do města i do přírody, ale také skutečně lehká. Díky hmotnosti pouhých 220 gramů jí můžete nosit nejen navrch, ale v chladném počasí si jí vzít pod bundu nebo kabát, aniž byste získali nějak výrazně na objemu. Další nespornou výhodou je i to, že není jen omyvatelná, ale po odpojení baterie a ovladače jí můžete prát v pračce.

Foomext Vest

Foomext Vest můžete používat v teplotách od -30 stupňů Celsia do 70 stupňů Celsia. Tepelná zóna, která je umístěná na zádech, používá jako zdroj tepla film z uhlíkových nanotrubiček. Tepelná vlákna jsou tenká pouhých 3 až 5 nanometrů, což je pouhá desetina tloušťky lidského vlasu. Dosažení teploty 35 stupňů Celsia trvá pouhých 10 sekund a za minutu by se vesta rozpálila na 105 stupňů Celsia.

Foomext Vest

Skrz aplikaci ve smartphonu si snadno nastavíte přesnou teplotu, které chcete dosáhnout. Můžete si však i naprogramovat čas, kdy má začít topit a kdy má přestat. Další možností je pak ovladač, který je součástí vesty a který nabízí pět úrovní topení. Baterie, která se vejde do vnitřní kapsy a která váží pouhých 113 gramů, vystačí ve výchozím nastavení až na osm hodin topení. Plně se dobije za tři hodiny a výdrž můžete jednoduše prodloužit připojením powerbanky.

Foomext Vest

V rámci limitované nabídky můžete mít samotnou vestu už za 99 dolarů (2 510 Kč) a proti očekávané maloobchodní ceně tak 70 dolarů (1 780 Kč) ušetříte. Pokud si však připlatíte, můžete mít za 109 dolarů (2 770 Kč) kromě vesty i powerbanku s kapacitou 5 000 mAh. Předpokládané datum dodání je pak v květnu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 17. 3. 2017
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 11 002 dolarů (3. 2. 2017 12:00)

Kožený náramek nabije váš smartphone

Na první pohled vypadá spíše jako šperk než jako mobilní gadget. Pletený kožený náramek s výraznou sponou NIFTYX však je ve skutečnosti umně zamaskovaný nabíjecí kabel. O tom, že lidi zaujal, přitom svědčí i to, že se mu na indiegogo.com již podařilo nasbírat téměř 16násobek požadované částky.

Sanfranciská firma NIFTYX nabízí hned dva typy svých náramků. Zatímco model NAB (NIFTYX Awesome Bracelet) funguje pouze jako nabíjecí a datový kabel, vyšší model NLB (NIFTYX LifeSaving Bracelet) obsahuje navíc i malou baterii.

NIFTYX

Ta má v tuto chvíli kapacitu sice jen pouhých 210 mAh. I to však může v nouzi zachránit situaci. Poskytne vám to například dalších 50 minut hovoru, 40 minut surfování na internetu nebo 150 minut přehrávání hudby. Výrobce navíc hledá způsob, jak kapacitu baterie navýšit, aniž by bylo nutné zvětšovat celý náramek.

NIFTYX

Oba náramky NIFTYX nabízí rychlé nabíjení s maximálním proudem 2,4 A. V tuto chvíli existují verze s konektory micro USB a Lightning. Dalším cílem je však i varianta se stále rozšířenějším USB-C.

NIFTYX

Náramky jsou k dispozici ve třech barevných provedeních – červené (Burgundy Red), hnědé (Chestnut Tan) a černé (Twilight Black). Jeden náramek NAB vyjde v limitované Early Bird nabídce už na 14 dolarů (360 Kč) + poštovné. Za variantu NLB pak zaplatíte v Early Bird nabídce 18 dolarů (460 Kč) + poštovné. Odhadované datum dodání je květen 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 9. 2. 2017
  • Požadovaná částka: 5 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 78 630 dolarů (3. 2. 2017 12:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com