GadgetMix: subwoofer na ruku a chytrý metr, co změří cokoli

3

V dnešním díle naše ho pravidelného seriálu máme pro vás opět dva gadgety. Mají společné to, že jsou oba nadmíru úspěšné na Kickstarteru a jejich jména začínají písmenem „B“. V první případě jde o miniaturní náramek se subwooferem, který ocení všichni milovníci dokonalého zvuku. V druhém pak o chytrý metr, který používá tři metody měření a ještě komunikuje se smartphonem.

Subwoofer na vašem zápěstí

Zvukový projev většiny mobilních telefonů není dokonalý. To, co jim nejčastěji chybí, jsou basy. Zvuk bývá plochý a bez prokreslených detailů. Všichni by proto přivítali něco, co dokáže zvukový projev telefonu zlepšit a Basslet jim to nabídne. Na první pohled připomíná čtvercové hodinky, kterým chybí ciferník. Ve skutečnosti se však jedná o miniaturní subwoofer, který vám dodá výkonné basy kamkoli jdete. Uplatnění najde nejen při poslechu hudby, ale i při hraní nebo ve virtuální realitě.

Basslet funguje s jakýmkoli zdrojem zvuku. Můžete ho připojit ke svému smartphonu, notebooku, hrací konzoli, VR headsetu nebo dokonce ke starému walkmanu. Nepotřebujete přitom žádnou aplikaci ani složité nastavování.

Basslet

Jeho použití je snadné. Mezi zdroj zvuku a sluchátka zapojíte malou krabičku tzv. sender, který má rozměry pouhých 34,4 × 25 × 8,7 mm a váží 10 gramů. Z něj se pak bezdrátově přenáší do subwooferu. Sender má navíc USB konektor a zároveň funguje jako magnetická nabíječka pro samotný náramek. Nabití trvá méně než hodinu a baterie vystačí na šest hodin přehrávání při maximální hlasitosti.

Basslet

Jeho pásek je přitom odnímatelný a můžete ho nahradit libovolným 24mm hodinkovým páskem tak, aby nejlépe odpovídal vašemu stylu.

Basslet

Uvnitř je LoSound motor, který si výrobce nechal patentovat, s frekvenční odezvou od 10 do 250 Hz, jenž dokáže znovu vytvořit basové frekvence pod 10 Hz. Poskytuje optimalizovanou frekvenční odezvu basů a velký dynamický rozsah pro zpracování nízkých vrcholů s extrémní přesností. Samozřejmostí je přitom ultra nízká latence pro perfektní synchronizaci s vaší hudbou. Protože se vibrace ze subwooferu šíří vaším tělem, je přitom pro okolí dokonale tichý.

Basslet

V rámci nabídky Kickstarter Special můžete mít Basslet už za 139 euro (3 770 Kč), což představuje úsporu proti předpokládané maloobchodní ceně 30 procent. Odhadované dodání je pak prosinec 2016, takže ještě stihnete letošní Vánoce.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 24. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 euro
  • Zatím vybráno: 292 072 euro (1. 7. 2016 17:00)

Nejchytřejší svinovací metr na světě

Každý potřebuje čas od času něco změřit. Můžete si na to vzít pravítko, skládací nebo svinovací metr či laserové měřidlo. Bagel, který úspěšně sbírá finance na Kickstarteru, má však ambice být jediným metrem, který budete kdy potřebovat.

Nejen, že nabízí hned tři metody měření, ale měření si můžete jedním tlačítkem i uložit a navíc k němu připojit hlasovou poznámku, kde popíšete, co jste měřili. Data pak přes Bluetooth přenesete do mobilní aplikace, která je k dispozici pro Android a iOS, kde se hlasové poznámky automaticky převedou na text a připojí k jednotlivým měřením. Ty si pak můžete snadno organizovat a dále analyzovat.

Bagel

První metodou měření, které Bagel nabízí, je String Mode, což je obdoba svinovacího pásma jen s tím rozdílem, že naměřené hodnoty se zobrazují na displeji. Flexibilní lanko je dlouhé tři metry a dokáže udržet více než 50 kilogramů. Tento způsob měření se hodí pro měření různých zakřivených objektů a povrchů, ale využijete ho i místo krejčovské míry při měření různých částí těla.

Bagel

Pokud nemáte volné obě ruce, hodí se Wheel Mode, kdy po povrchu přejíždíte malým kolečkem. Je to ideální při měření na pevném povrchu, ať již rovném nebo zakřiveném. Maximální vzdálenost je pak až 10 metrů.

Bagel

Chcete-li měřit vzdálenost v místech, které jsou příliš daleko, případně jsou naopak špatně dostupná, můžete využít Remote Mode. Stačí jen namířit například na zeď nebo na strop a Bagel vám ukáže, jak jsou daleko. Ultrazvukový senzor, který měří odrazem vzdálenost, navíc doplňuje laserové ukazovátko, které ukazuje místo, které měříte. Rozsah vzdáleností se přitom pohybuje v rozsahu 0,3 až 5 metru.

Bagel

Bagel využívá vlastní patentované senzory a jeho chybovost se pohybuje do 0,5 procenta při pokojové teplotě. Měření přitom nemusí probíhat pouze v metrech. Nastavit si můžete i centimetry, stejně jako palce a stopy. Vnitřní paměť s kapacitou 32 MB pojme až 100 záznamů. Vnitřní Li-Pol baterie s kapacitou 500 mAh vystačí na osm hodin nepřetržitého používání. Nabíjení pak probíhá přes standardní microUSB.

Bagel

Jeden Bagel můžete mít v rámci kampaně na Kickstarteru za 69 dolarů (1 690 Kč), což představuje proti budoucí maloobchodní ceně úsporu 23 procent. Odhadované datum dodání je pak listopad 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 3. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 207 072 dolarů (1. 7. 2016 17:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
.
Ani jedno video nelze spustit.
ANO
"má však ambice být jediným metrem, který budete kdy potřebovat" .... uff, nebyt to kompletni blabol, tak by me skoro mrzelo, ze nemaji aplikaci pro windows:o))))
A 32MB pojme AZ(!) 100 zaznamu? To je vyslovena bomba!
Ale ted vazne, dokazete si predstavit k cemu by to asi tak mohlo byt? Jeste do zminky, ze umi zaznamenat zvukovou poznamku toho, co merite, mi to prislo jako dobry napad ... zrovna jsem si vzpomnel, kdyz jsem minuly tyden zameroval okna nebo rezal sadros, kde potrebuje clovek presnost na milimetry ... a tahle hovadina bude presna tak mozna na centimetry (u ultrazvuku jeste hur) .... takze po shlednuti videa a zamerovani okne (LOL) je to mozna dobre tak na mereni pulky dveri lednice a poslani svym pratelum (OMFG!!!!) .....:o)))))
ANO
Lol a ted jsem si precetl ten "subwoofer" .......
"Zvukový projev většiny mobilních telefonů není dokonalý. To, co jim nejčastěji chybí, jsou basy. Zvuk bývá plochý a bez prokreslených detailů." ..... clovek by asi rekl, ze jo, telefony asi nebudou mit basy ...... no a pak se dozvidame, ze je to jenom ve spojeni se sluchatkama .... cili zalezi jen na sluchatkach jake maji basy ..... no a pak na nejakem pitomem naramku lol. Ja myslel, ze si treba pustim film na tabletu a ono to bude lip basovat nebo tak, ale kdyz musim mit na hlave sluchatka (ktere muzou byt spickove), tak k cemu, ze to je? Aha, dalsi lapac prachu, ktery je nutno kazdou chvili nabijet:o) Na co ti lidi neprijdou ..... nebo spis, co lidi nekoupi .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze