GadgetMix: s inteligentní vyhřívanou bundou nezmrznete

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu vám představíme inteligentní vyhřívanou bundu, která vás udrží v teple i v těch největších plískanicích. Stačí si jen nastavit teplotu, jakou si přejete, a bunda ji bude udržovat v jakémkoli prostředí. Druhým gadgetem jsou pak praktická vodotěsná bezdrátová sluchátka se zabudovaným MP3 přehrávačem.

Bunda pro dokonalou teplotní pohodu

Přestože je teprve léto, podzim a zima se nezadržitelně blíží a s nimi i potřeba vytáhnout ze skříně teplou bundu. Proč ale nesáhnout po moderních technologiích? Bunda Flexwarm, která má již na Indiegogo jistotu, že se bude realizovat, se dokáže inteligentně přizpůsobit okolní teplotě, aby vám vždy bylo teplo přesně akorát.

Bunda využívá novou technologii na bázi tenkých filmů, kterou její tvůrci nazvali Flexwarm. To jim umožnilo vložit do bundy inteligentní senzory a zcela unikátní flexibilní topnou vrstvu. Obojí je přitom extrémně tenké. S tloušťkou pouhých 0,5 milimetrů je ani nezaregistrujete a přitom jsou zcela bezpečné.

Flexwarm

Ve srovnání s tradičními technologiemi vytápění, které jsou založené na uhlíkových vláknech, je přitom Flexwarm o polovinu účinnější a s toutéž baterií vás udrží v teple po dobu 13 hodin oproti 8 hodinám s technologií uhlíkových vláken. K dispozici jsou přitom čtyři topící zóny – záda, hruď a dlaně skrz vestavěné rukavice.

K napájení přitom můžete použít jakoukoli powerbanku s výstupním napětím 5V. To umožňuje snadnou výměnu vybité baterie za nabitou, aniž byste museli investovat do proprietárních 12V článků. Kromě napájení bundy přitom můžete zároveň z powerbanky dobíjet i další zařízení.

Flexwarm

K udržování ideální teploty používá bunda Flexwarm dva integrované senzory. Jeden měří teplotu uvnitř bundy a druhý vnější. Stačí si jen v aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS, nastavit perfektní teplotu, kterou můžete upravovat po jednotlivých stupních. Případně si můžete zvolit jednu ze tří úrovní pouhým stiskem tlačítka na hrudi.

Bunda bude následně automaticky upravovat úroveň vytápění, aby vnitřní teplota zůstala konstantní bez ohledu na to, zda se nacházíte uvnitř nebo venku. Bunda Flexwarm nabízí rovněž odolnost vůči vodě a kapuci. K dispozici je ve verzích pro muže a pro ženy. Na výběr je však pouze jediná barva – černá.

Flexwarm

V rámci limitované nabídky na indiegogo můžete mít jednu bundu už za 181 dolarů (4 380 Kč) + poštovné, což představuje proti maloobchodní ceně úsporu 40 procent. Můžete si však i připlatit a za 191 dolarů (4 630 Kč) + poštovné vám k bundě přidá i dvě rychlonabíjecí 5V li-ion baterie. V tomto případě ušetříte z maloobchodní ceny 45 procent.

V nabídce je však i vesta s jedním topným regionem, kterou můžete mít včetně baterie za 64 dolarů (1 550 Kč) + poštovné. I v tomto případě ušetříte 45 procent. Odhadované dodání je v listopadu, takže ještě stihnete letošní zimu.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 27. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 64 149 dolarů (12. 8. 2016 14:00)

Poslouchejte hudbu i při plavání

Řada běžců i dalších sportovců si nedokáže představit sportování bez sluchátek na uších, ze kterých se line jejich oblíbená hudba, která jim umožňuje docílit toho správného tempa. Při takovém plavání však klasická sluchátka neobstojí. Zajímavá sportovní sluchátka E'NOD Waveport, kterým se již podařilo nasbírat na Kickstarteru požadovanou sumu, však tento problém řeší.

Sportovní sluchátka přichází s kompaktním designem, který je dokonale utěsněný proti vniknutí vody, což se týká i ovládacích tlačítek a nabíjecího konektoru. Waveport splňuje stupeň krytí IPX7, takže vydrží ponoření na 30 minut do hloubky 1 metru. Obě sluchátka jsou přitom k sobě spojena ohebným titanovým drátem, aby se nemohlo stát, že je při plavání někde ztratíte.

E\'NOD Waveport

Zároveň obsahují i vestavěný MP3 přehrávač s kapacitou 8 GB, takže se připlavání obejdete i bez mobilního telefonu. S tím je samozřejmě můžete použít také. K připojení využívají energeticky nenáročné Bluetooth 4.2 s dosahem 10 metrů. Kromě poslechu pak fungují i jako handsfree. Integrovaná baterie s kapacitou 120 mAh vystačí na 6 až 8 hodin přehrávání hudby nebo 6 hodin telefonování.

E\'NOD Waveport

E'NOD Waveport jsou k dispozici v červené, modré, zelené a šedé barvě. V rámci limitované Early Bird nabídce je můžete mít už za půlku maloobchodní ceny, tedy za 45 dolarů (1 090 Kč). Odhadované datum dodání je přitom už v září.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 7. 9. 2016
  • Požadovaná částka: 20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 20 560 dolarů (12. 8. 2016 14:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com