GadgetMix: prsten pro zdravý životní styl a ethernet do iPhonu a iPadu

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu pro vás máme zajímavý wellness tracker, který se dokázal vměstnat do elegantního prstenu a přitom nabízí takové vychytávky, jako je měření hladiny glukózy a vody v buňkách nebo monitor srdečního tepu. Druhým gadgetem je pak miniaturní adaptér, který jednoduše dostane do vašeho iPhonu nebo iPadu rychlý internet přes ethernet.

Osobního trenéra si nesete na prstu

Na trhu existuje celá řada fitness trackerů. Většina z nich má podobu náramku nebo chytrých hodinek. BioRing, který sbírá prostředky na indiegogo.com, je však ještě menší. Elegantní stylový prsten nejenže udělá parádu, ale je i průkopníkem mezi wellness trackery.

Prsten je vyrobený z keramického zirkonia, které je odolné proti poškrábání a zároveň je antialergické. V závislosti na velikosti váží 14 až17 gramů. Je vodotěsný do 10 metrů, takže ho můžete bez obav vystavit vodě. Ke komunikaci se smartphonem s Androidem s iOS je použité Bluetooth LE se šifrováním dat. Vestavěná Li-Pol baterie s kapacitou 35 mAh vystačí na přibližně týden provozu. Dobíjení pak probíhá bezdrátově přes standard Qi.

BioRing

Uvnitř prstenu je trojice senzorů – tříosý akcelerometr, optický senzor srdečního rytmu a bio-impedanční senzor. BioRing dokáže na základě dat ze senzorů a pomocí patentovaného algoritmu změřit vzdálenost a počet kroků, intenzitu činnosti, tepovou frekvenci, úroveň stresu a kvalitu spánku, hladinu vody či příjem a spalování kalorií, tuků a bílkovin.

BioRing

Právě měření spalování tuků, kalorií a bílkovin, které umožňuje bio-impedanční senzor, je trumfem BioRingu. Ostatní nositelné trackery sice měří rovněž spalování kalorií, ale nedokážou měřit i jejich příjem, což je velice důležité, pokud se snažíte zhubnout nebo jen žít zdravě. BioRing dokáže přesně a automaticky sledovat obojí, a je tak ideální pro každého, kdo chce zhubnout, udržet si váhu nebo nabrat svalovou hmotu.

BioRing

Jídlo, které jíte, se primárně skládá ze sacharidů, tuků a bílkovin. Sacharidy jsou v těle přeměny na glukózu, která je přepravovaná do tkání pomocí inzulínu. Když se glukóza dostane do buněk, její hladina se zde zvýší, zatímco hladina vody se sníží. Bio-impedanční senzor zjistí rozdíly hladin tekutin v buňkách tak, že vyšle elektrické signály s vysokými a nízkými frekvencemi a změří odpor tkání.

BioRing

Snímač také měří, jak dlouho zůstává hladina glukózy nahoře a jak dlouho trvá, než klesne k normálu, což vytváří křivku glukózy. Tuky a bílkoviny přitom křivku glukózy zplošťují. Každý z nás reaguje na potraviny odlišně, proto se BioRing dokáže přizpůsobit svému nositeli, když se během jednoho týdne naučí jeho metabolický rytmus.

BioRing

BioRing v černém nebo bílém provedení můžete mít v rámci kampaně na indiegogo.com už za 219 dolarů (5 330 Kč). Kromě toho výrobce nabídl i limitované edice ze stříbra, která je už však rozebraná, a z 18 karátového zlata, kde máte ještě šanci a za prsten zaplatíte 469 dolarů (11 410 Kč). Odhadované datum dodání je pak listopad 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 14. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 258 770 dolarů (30. 7. 2016 10:00)

Rychlý ethernet pro vaše iOS zařízení

Mobilní telefony a tablety máme spojené s tím, že fungují bezdrátově a nepotřebujeme u nich pro přenos dat žádné překážející kabely. Přesto jsou však chvíle, kdybychom například rychlý internet přes kabel využili. Právě tuto možnost přitom přináší zajímavý německý adaptér RB-Connect, který se na Kickstarteru blíží k závěru kampaně. Pokud vás zaujal, máte možnost přispět už jen do úterý. Podařilo se však vybrat dostatek prostředků, aby mohl být realizován.

RB-Connect je miniaturní kompaktní adaptér, který přináší rychlou ethernetovou konektivitu do vašeho zařízení s iOS bez nutnosti jakéhokoli externího napájení. Dostat rychlý internet přes ethernet do iOS sice šlo už dříve, ale nastavení bylo složité. Potřebovali jste několik adaptérů, kabelů a externí zdroj.

Použití RB-Connect je přitom snadné. Stačí na jednom konci připojit přes Lightning adaptér své zařízení s iOS a na druhém konci připojíte ethernetový kabel. Ve svém zařízení musíte deaktivovat Wi-Fi a mobilní připojení. Po 4 až 6 sekundách vám iOS přidělí novou IP adresu z vašeho povoleného DHCP routeru. Nepotřebujete tak žádný speciální obslužný software.

RB-Connect

Adaptér je v současnosti v podobě prototypu a jeho vzhled proto není konečný. Už nyní je menší než kterýkoli jiný USB Hub + 100 Mbit Port, výrobce však přesto slibuje jeho další zmenšení o 20 až 30 procent, takže ho můžete mít na cestách neustále při sobě a nijak vás nezatíží.

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít RB-Connect za 129 euro (3 490 Kč), což není málo. Poštovné v rámci EU je přitom alespoň zdarma. Odhadované datum dodání je pak letošní listopad.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 2. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 9 999 euro
  • Zatím vybráno: 11 627 euro (30. 7. 2016 10:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Pokky
Ta cena ethernet adaptéru za 3500,- CZK je k úsměvu. Za prvé je to jen 100Mbps, a za druhé cena 1Gbps ethernet adaptéru na stojí cirka 500,- CZK.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze