Gadgetmix: přídavný UV blesk a multifunkční kabel v klíčence

4

Dnes jsme pro vás vybrali do našeho pravidelného seriálu o zajímavém mobilním příslušenství dvojici drobných gadgetů na Kickstarteru. V prvním případě se jedná o přídavný LED blesk, který pracuje v UV světle a o odhalí vám nevídané detaily. Druhým je pak miniaturní multifunkční kabel, který nabízí hned čtveřici konektorů.

Odhalte tajemství UV světla

Lidský zrak dokáže vnímat světlo pouze v omezené části spektra o vlnových délkách 380 až 750 nm. Nedokážeme tak vidět ultrafialové záření, které má kratší vlnovou délku než světlo, a infračervené záření, které jí má naopak delší. ReveaLED, který již nasbíral potřebné prostředky na Kickstarteru, nám však umožní pořizovat fotografie s UV světlem i v naprosté tmě. Podle jeho výrobce se jedná o světově první synchronizovaný UV LED blesk pro smartphony a tablety.

Použití ReveaLED je přitom velice jednoduché. Stačí ho jen zasunout do sluchátkové konektoru a můžete fotografovat. Obslužná aplikace je k dispozici pro Android a iOS. ReveaLED vám otevře zcela nečekaný svět. V přírodě existuje celá řada objektů a látek, které pod ultrafialovým světlem světélkují. Ne všechna UV světla na trhu však dokážou odhalit všechny jejich detaily. ReveaLED proto používá čtveřici nově navržených UV LED, které odhalí i ty nejmenší podrobnosti.

ReveaLED

Fotografování ve tmě však není jediná možnost využití ReveaLED. Protože má i vestavěný dobíjecí lithium-iontový akumulátor, takže ho můžete použít i samostatně. Uplatnění najde například při zkoumání pravosti bankovek a dalších dokumentů vybavených ochrannými prvky viditelnými pod ultrafialovým světlem.

ReveaLED

Baterie, která vystačí na přibližně dvě hodiny nepřetržitého svícení, má přitom i tu výhodu, že neubírá energii vašemu smartphonu nebo tabletu. Vzhledem k tomu, že s ní pravděpodobně nebudete svítit nepřetržitě, vydrží vám však na jedno nabití mnohem déle.

ReveaLED

V rámci limitované nabídky můžete mít jeden ReveaLED už za 30 dolarů (720 Kč). O poštovném se výrobce nezmiňuje. Předpokládané datum dodání je květen 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 25. 2. 2016
  • Požadovaná částka: 5000 dolarů
  • Zatím vybráno: 29 558 dolarů (6. 2. 2016 11:00)

Multifunkční kabel na klíče

Ať již pro nabíjení nebo pro synchronizaci dat, přestože to je jde i bezdrátově, bez kabelů se ještě dlouho neobejdeme. Kabely však mají tendenci se zacuchávat a ne vždy si vystačíte pouze s jedním typem. Zajímavý miniaturní gadget C-Cable ocení zejména uživatelé, kteří vlastní zařízení s microUSB i konektorem Lightning.

C-Cable je miniaturní nabíjecí/synchronizační kabel, který v sobě integruje hned čtyři konektory. Jeho součástí je jeden samec USB typu A, jedna samice USB typu A, jedna zástrčka microUSB a jedna zástrčka Lightning. Nejen, že můžete nabíjet a synchronizovat svá zařízení s microUSB a Lightning samostatně, ale nabíjet je můžete i zároveň a to z libovolného zdroje, jako je síťová nabíječka, nabíječka do auta, powerbanka nebo váš počítač.

C-Cable

Zástrčka microUSB je navíc speciálně navržena tak, že jí můžete zasunout v normální i obrácené poloze. V normální poloze je využívána horní část konektoru a funguje jako normální microUSB pro nabíjení i synchronizaci. Ovšem v obrácené poloze je využívána spodní strana konektoru a ten pak funguje v režimu OTG. To umožňuje například nabíjet z telefonu podporující OTG iPhone a zároveň sdílet data. K telefonu s OTG však můžete připojit flash disk nebo například fotoaparát, tiskárnu, klávesnici, myš a podobně.

C-Cable

Existují dva typy C-Cable. Type I v oranžové barvě má podobu klíčenky, kterou jednoduše připnete na klíče a můžete ho nosit neustále při sobě. Pokud byste však dali přednost variantě s kabelem, je zde Type II v modré barvě. V tomto případě mají hlavičky s konektory podobu samostatných zaoblených kapslí, které jsou propojeny třiceticentimetrovým kabelem. Oba typy mohou být propojeny přes USB Typu A konektory.

C-Cable

V rámci limitované early bird nabídky můžete mít C-Cable už za 10 dolarů (240 Kč). Typ a barvu si vyberete po skončení kampaně. Předpokládané datum dodání je duben 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 1. 3. 2016
  • Požadovaná částka: 3000 dolarů
  • Zatím vybráno: 2567 dolarů (6. 2. 2016 11:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
ANO
Chapu to spravne, ze ten "blesk" jsou 4 zcela obycejne UV LEDky? A cela ta aplikace pro android a apple (absolutne nechapu, proc neni i pro WP - asi nechteli zasirat obchod) je jenom o tom, ze se tam posle nejaky zvuk a ono se to sepne jenom na chvili, jinak se to zapina vypinacem .... cili naprosta picovina instalovat zbytecnou aplikaci, kdyz clovek uz tam bude muset mit ten bazmek, tak si ho zapne a pouzije jiste kvalitnejsi tovarni fotoaplikaci. Ten jack je vlastne jenom drzak .....
Aby jsme ten "skvely" gadget shrnuli .... je to osekana verze takovehle baterky z ebay za 30 korun (http://www.ebay.com/itm/Mini-Aluminum-UV-ULTRA-VIOLET-9-LED-FLASHLIGHT-BLACKLIGHT-Torch-Inspect-Money-/221617591845) dokonce je tam i fotka toho skorpiona:o) + jako drzak JACK konektor ... a to NEJDULEZITEJSI za 10 minut napisem nejakou mobilni appku a uspech u pitomcu na kickstarteru je zarucen:o))) Tak se dela business!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze