GadgetMix: pohotovostní nabíječka pro smartphone na 9V baterii

9

Doby, kdy mobilní telefon vydržel na jedno nabití týden i déle, jsou pryč. Moderní smartphony jsou díky svému výkonnému hardwaru o poznání nenasytnější. Každému majiteli smartphonu se zřejmě již někdy stalo, že mu došla energie v tu nejnevhodnější dobu. Právě pro tyto chvíle je určená zajímavá nabíječka Plan V, která vám ušetří perné chvilky.

Prodloužit výdrž můžete samozřejmě i pomocí power banky, ale ty jsou mnohdy neohrabané. Můžete si jí zapomenout přibalit, protože je to po telefonu další věc, na kterou dávat pozor. Musíte si ohlídat, aby byla i nabitá, jinak vám bude stejně platná jako vybitý telefon.

Naproti tomu Plan V je příkladem toho, že ty nejlepší nápady jsou také nejjednodušší. Jeho tvůrci ho přirovnávají k tomu, když se vám vybije baterie u auta. Také sebou nevozíte v kufru náhradní baterii, ale vystačíte si s propojovacími kabely.

Plan V v sobě nemá žádný zdroj energie. V podstatě se jedná o pružný gumový pásek, na kterém jsou pouze konektory pro připojení klasické 9V baterie, kterou koupíte prakticky na každém rohu. Pro připojení k telefonu je zde microUSB, ale výrobce plánuje nabídnout i verzi s konektorem Lightning konektorem pro majitele iPhonů.

Plan V

Ve složeném stavu, kdy se pásek přehne do tvaru očka, má tak rozměry pouze 4,5 × 1 × 1 centimetrů a jeho hmotnost činí jen 7 gramů, takže ho můžete nosit neustále na klíčích a ani o něm nebudete vědět. Bude však připravený, až ho budete potřebovat.

Vystačí na 4 hodiny hovoru

Běžná 9V baterie přitom představuje ekvivalent baterie telefonu s kapacitou 800 mAh 3.7V. To se sice power bankám nevyrovná, ale přesto to představuje u většiny telefonů dost energie na čtyři hodiny hovoru. Konkrétně jsou zmiňovány modely iPhone 5 nebo Samsung Galaxy S5.

Plan V přitom dokáže převést napětí baterie s téměř 90% účinností. Používá přitom inteligentně hned dva nabíjecí režimy. Nejprve je použit vysokorychlostní režim Rapid, díky kterému je nutná kratší doba k tomu, aby bylo možné spustit úplně mrtvý telefon. Režim Endurance pak nabízí optimální nabíjecí rychlost pro maximální dobu hovoru.

Zároveň se nemusíte obávat toho, že byste si tím poškodili telefon. Plan V má vestavěné ochranné mechanismy. Ty chrání před přepólováním, přepětím i zpětným proudem, když necháte baterii připojenou i po nabíjení telefonu.

Nabíječka Plan V může být vaše už za příspěvek 15 AUD (281 Kč), za který dostanete černou verzi s microUSB. Pokud si 1 AUD (18,72 Kč) připlatíte, dostanete jí v limitované zelené variantě. Další limitované barevné varianty jsou pak dražší vždy o jeden australský dolar – červená, modrá a čirá. Předpokládané datum dodání je v únoru 2015. O měsíc později hodlá výrobce dodat i verzi Lightning, u které je minimální příspěvek 19 AUD (356 Kč) za černou verzi a u limitovaných barevných variant platí to samé jako u microUSB.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 24. 12. 2014
  • Požadovaná částka:30 000 AUD
  • Zatím vybráno: 50 717 dolarů (6. 12. 2014 16:00)

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
Tomason
No ten přepočet energie mi přijde ještě přehnaný.Devítivoltová baterie má cca 150 až 200mah,takže to vychází do 500mah a to je opravdu jen lehký došťochnutí baterie telefonu.
JanoS
Takýchto nefunkčných krámov mám plnú krabicu. Power banku sa nevyrovná nič. 10 000mAh mi vydrží na min 3 nabijacie cykly takže obavy nemám. :-)
Tomáš Kunst
Tohle jsem měl už u Nokií - nikdy se žádná nenabila ani nepatrně, natož použitelně.
Michal
Nehledě na to, že schánět 9V baterii tak to už seženu spíše zásuvku s USB nabíječkou :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze