GadgetMix: ovládání ťukáním a tričko s LED, které zobrazí cokoliv

Do dnešního dílu našeho pravidelného seriálu jsme pro vás vybrali zajímavé malé zařízení, jež dokáže vytvořit dotykové rozhraní z libovolného rovného povrchu, na který ho umístíte. Nositelnou elektroniku pak reprezentuje programovatelné triko s panelem LED diod, které propojíte se smartphonem prostřednictvím Bluetooth.

Dotykové ovládání kdekoli

Technologie nám usnadňují život, ale mnohdy to kazí příliš složité ovládání nebo nutnost mít pro každý přístroj jiný ovladač. Malé zařízení Knocki, které už se na Kickstarteru blíží ke 2 500 procentům požadované částky, dokáže udělat ovládání z jakékoli plochy kolem vás.

Knocki stačí pomocí speciálního držáku připevnit k libovolnému povrchu. Může se jednat například o zeď, nebo ho můžete diskrétně umístit ze spodní strany stolu. Používá neakustické senzory, které detekují nejen jednotlivá ťuknutí, ale i složitější gesta. Má však také i svou inteligenci, takže dokáže odfiltrovat náhodné filtrace.

Knocki

Možností využití je přitom obrovské množství. Klepnutími můžete například ovládat osvětlení, nastavení teploty, přehrávání hudby ve smartphonu, aktivovat alarm nebo prozvonit telefon, když jej nemůžete najít. Zajímavá je i možnost poslat SMS při odchodu nebo příchodu, spustit kávovar nebo ovládání budíku.

Knocki

Pro využití potenciálu Knocki přitom nepotřebujete inteligentní domácnost nebo kancelář prošpikovanou výkonnou technikou. Funguje, kdekoli, kde je pokrytí Wi-Fi a ovládat s ním můžete třeba jen samotný smartphone s Androidem nebo iOS. Aplikace přitom slouží i k samotnému nastavení Knocki.

Knocki

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít jeden Knocki za 99 dolarů (2 380 Kč). Doporučená maloobchodní cena přitom bude 129 dolarů (3 100 Kč). Odhadované datum dodání je prosinec 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 2. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 35 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 876 171 dolarů (17. 6. 2016 21:00)

Tričko s dotykovým ovládáním

Oblečení se zabudovanou elektronikou není nic nového pod sluncem, stejně jako tričko se zabudovaným displejem na hrudi. Broadcast T-shirt, které sbírá podporu na Indiegogo, však jde ještě dále. Podle výrobce jde o první tričko s dotykovým ovládáním. Pomocí programovatelných LED dokáže zobrazit jakýkoli slogan nebo obrázek, který zadáte v aplikaci pro Android nebo iOS.

K zobrazení slouží mřížka LED, která může být na hrudi nebo na zádech, případně na obou stranách. Na hrudi se navíc vlevo nahoře pod logem Broadcast skrývá kapacitní dotykový senzor. Dotykem rozsvítíte LED panel nebo můžete přepínat mezi různým obsahem. Tím přitom nemusí být pouze statický. Text se může pohybovat nebo se na tričku mohou například zobrazovat živý Twitter feed.

Broadcast T-shirt

Ve spodní části trička je pak umístěný Bluetooth modul, přes který komunikuje se smartphonem, a dobíjitelná baterie. O její kapacitě výrobce mlčí, stejně jako o výdrži. Nemusíte se přitom obávat poškození vodou. Tričko, které je vyrobené z čisté bavlny, je normálně pratelné.

Broadcast T-shirt

Na výběr je kromě klasického trika s kulatým výstřihem v pánském a dámském provedení i polo košile a dětská varianta. Rozsah velikostí se u pánských triček pohybuje od XS po 4XL, u žen je to od XS po XL a u dětí v závislosti na věku od S po XL. Vybrat si přitom můžete hned ze 14 barevných provedení.

Broadcast T-shirt

V Early Bird nabídky může být jedno tričko vaše už za 59 dolarů (1 420 Kč). Jeho běžná cena pak bude 99 dolarů (2 380 Kč). Dětské tričko vyjde na 49 dolarů (1 180 Kč). Běžná cena pak bude 89 dolarů (2 140 Kč). Za tričko se dvěma panely zaplatíte 109 dolarů (2 620 Kč), což je proti běžné ceně sleva 20 dolarů (480 Kč). Odhadované datum dodání je listopad 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 7. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 88 392 dolarů (17. 6. 2016 21:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze