GadgetMix: chytrá trouba nejen upeče, ale postará se i o vaší linii

Pro řadu lidí je vaření nutné zlo a považují ho za ztrátu času. V dnešním díle našeho pravidelného seriálu pro vás máme chytrou multifunkční troubu MAID Oven, která úspěšně sbírá finanční prostředky na Kickstarteru. Slibuje, že s ní bude vaření snadné, zábavné a společenské. Dokáže přitom ohlídat i vaší štíhlou linii.

Trouba jako taková má tři režimy, může sálat shora, fungovat jako horkovzdušná trouba nebo mikrovlnná trouba. Záleží jen na vás, který způsob si vyberete. MAID Oven však není jen multifunkční trouba, je zároveň i chytrý kuchyňský asistent. Na základě vašich kuchařských zvyklostí a každodenní aktivity se trouba učí o vašich chutích. Zároveň však funguje i jako váš osobní dietolog a doporučuje vám zdravou a vyváženou stravu, i když to nemusí být vždy v souladu s tím, na co máte chuť.

Má přitom všechny recepty v malíčku. Díky připojení k internetu má přístup k obrovské databázi receptů na stránce Recipe Store. Sem mohou kuchaři a nadšenci do vaření z celého světa nahrávat recepty a sdílet je s ostatními. Po základním otestování je správci platformy zpřístupní i pro troubu. Můžete mezi nimi vyhledávat nejen podle toho, na co máte zrovna chuť, ale i podle toho jaké suroviny máte zrovna po ruce nebo si můžete nechat poradit.

Každý z nás má jiný vkus a chutě. Standardní recepty nemusí naše chutě odrážet. MAID však s tím, jak recept vaří a znovu a znovu ho přizpůsobuje vašim preferencím. Každý čas, teplotu, množství přísad můžete uzpůsobit tak, aby vyhovovaly vašemu vkusu. Jsou zaznamenány a přidány jako vstup do optimalizačního algoritmu. MAID Oven automaticky nastaví čas a teplotu pečení nejen podle počtu porcí, ale i podle těchto upravených proměnných. Když budete vařit recept příště, už vám bude chutnat víc.

Tři způsoby ovládání

Při vaření můžete na 6" dotykovém displeji, který slouží k ovládání, streamovat z Recipe Store i videorecepty a pohodlně tak vařit při jejich sledování. Interaktivní kuchařka vám recepty předčítá. Recipe Store neobsahuje recepty pouze pro troubu a využijete ji i při dalším vaření.

MAID Oven

Při vaření máte často mokré ruce nebo od mouky a v těchto případech byste si displej zapatlali. I na to však výrobce myslel. Troubu je možné ovládat přes vestavěnou kameru pomocí gest nebo hlasových příkazů. V současnosti je podporovaná americká angličtina, ale výrobce pracuje i na dalších jazycích.

Aplikace pro smartphony i hodinky

Nedílnou součástí MAID ekosystému je i mobilní aplikace. Nezobrazuje pouze, když je jídlo hotové, ale slouží i ke vzdálenému ovládání trouby. Navíc má i trackovací funkce, které sledují, co uživatel dělá. Pomáhá spočítat, kolik kalorií uživatel spálí a na základě toho navrhuje tu nejzdravější a nejvyváženější stravu.

Pro efektivnější sledování fyzické aktivity nabídne výrobce kromě aplikace pro smartphony i aplikaci pro chytré hodinky s Android Wear. Ta nejen, že přizpůsobí jídelníček spáleným kaloriím, ale na základě spotřebovaných kalorií vás vyzve k tomu, abyste se šli ven projít nebo zaběhat si.

V případě, že se na Kickstarteru podaří vybrat alespoň 150 000 dolarů, chce výrobce nabídnout další kuchyňské inteligentní zařízení – sondu MAID Probe, která bude kontrolovat a automaticky nastavovat dobu vaření, synchronizovat data s ovladačem trouby a také posílat zprávy do mobilní aplikace.

MAID Probe

V rámci limitované nabídky Early Bird na Kickstarteru může být trouba vaše už za 409 dolarů (9 097 Kč), čímž proti konečné ceně ušetříte 40 dolarů (890 Kč). Doprava však bude hrazena zvlášť. Jedinou pihou na kráse tak je, že si na troubu rok počkáte. Předpokládané datum dodání je až listopad 2015.

  • Odkaz: www. kickstarter.com
  • Do kdy: 3. 12. 2014
  • Požadovaná částka:50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 81 904 dolarů (15. 11. 2014 17:00)

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze