GadgetMix: bezdrátový flashdisk pro smartphone a chytrá lahev

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu vám představíme zajímavý flashdisk, který se může stát praktickým úložištěm paměti vašeho smartphonu. S tím komunikuje prostřednictvím Wi-Fi a nabízí funkce jako sdílení souborů, streamování multimédií nebo automatickou zálohu. Dále je zde zajímavá lahev, která analyzuje kvalitu vody a v případě znečištění ji vyčistí.

Bezdrátové úložiště pro váš smartphone

Zvláště majitelé smartphonů a tabletů s menším interním úložiště se brzy dostávají do situace, kdy jim dochází volné místo a musí řešit otázku, co smazat. Většina z nich sice podporuje i paměťové karty, ale jsou zařízení, která je nepodporují vůbec, případně jsou vybavena hybridním slotem a musíte si vybrat mezi paměťovou kartou a druhou SIM. Řešení nabízí zajímavý flashdisk iLuun Air, který má v sobě zabudovanou Wi-Fi.

Na první pohled vypadá jako klasický flashdisk a i tak funguje. Nabízí kapacitu 32, 64, 128 a 256 GB a pro připojení k počítači používá USB 3.0, přes který se dobíjí i jeho vestavěná baterie s kapacitou 400 mAh. Ta přitom vydrží až pět hodin provozu.

iLuun Air

Hlavní předností iLuun Air je totiž vestavěná Wi-Fi 802.11 b/g/n na frekvenci 2,4 GHz, které funguje jako hotspot až pro šest současně připojených zařízení. Samozřejmostí je přitom možnost nastavení hesla a aktivace AES šifrování, takže vaše data zůstanou v bezpečí.

iLuun Air

K ovládání disku přitom slouží přehledná aplikace, která je k dispozici pro Android a iOS. Nejenže jejím prostřednictvím můžete procházet veškerý obsah, ale přímo z disku můžete rovněž sdílet své oblíbené fotografie a videa na Facebook, Twitter a další sociální sítě. Navíc iLuun Air disponuje i vestavěným multimediálním přehrávačem.

iLuun Air

Prostřednictvím přehrávače můžete do všech připojených zařízení streamovat HD videa, fotografie a hudbu. Podporovány jsou přitom všechny hlavní formáty videa, obrázků, audia a dokumentů. O tom, zda se videa přehrávají včetně titulků v srt nebo sub, se však výrobce nezmiňuje.

iLuun Air

Kromě přehrávání a procházení obsahu ve flashdisku je neméně praktická i funkce automatického zálohování a obnovování. Můžete si automaticky kopírovat svá videa a fotografie do flashdisku nebo je naopak obnovit zpět. To vám umožní pohodlně udržovat volné místo v telefonu a přesto mít vše při ruce.

iLuun Air

V rámci limitované Early Bird nabídky vás iLuun Air s kapacitou 32 GB vyjde na Kickstarteru na 49 dolarů (1 200 Kč), 64 GB na 65 dolarů (1 600 Kč), 128 GB na 89 dolarů (2 180 Kč) a za největší kapacitu 256 GB zaplatíte 119 dolarů (2 910 Kč). Předpokládané datum dodání je pak březen 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 17. 11. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 30 062 dolarů (15. 10. 2016 14:00)

Lahev, která otestuje a vyčistí vodu

Pro většinu z nás je samozřejmostí, že stačí otočit kohoutkem a máte okamžitě nezávadnou pitnou vodu. V řadě oblastí, a to nejen v rozvojovém světě, však tomu tak není. Na trhu existuje celá řada lahví a filtrů, které čistí vodu. Zajímavá lahev Ecomo Bottle však vodu nejen čistí, ale dokáže otestovat i její kvalitu a dohlédne také na vaší správnou hydrataci.

Ocelová lahev o objemu necelých 0,6 litru funguje i jako termoska. Dokáže udržet vodu horkou po dobu 12 hodin a studenou po dobu 24 hodin. Její použití je pak snadné. Stačí nabrat vodu z libovolného zdroje a zatřást lahví. Barevné diody a náramek obepínající lahev vám pak v reálném čase ukážou míru znečištění vody.

Ecomo Bottle

K vyčištění vody stačí otáčet dnem lahve, čímž se rozpohybuje vnitřní filtr, který vodu vyčistí. Ecomo Bottle používá vyměnitelný filtr 3v1. Filtr s aktivním uhlím odstraní chlór, léčiva, pesticidy a ropné produkty. Iontový filtr odstraní těžké kovy, jako je olovo, rtuť, měď a kadmium. Nanomembrána s velikostí póru menší než 0,2 mikrometru pak účinně odfiltruje až 99,9 procent bakterií.

Ecomo Bottle

Lahev si přitom sama hlídá stav filtru a vyzve uživatele k jeho vyměnění. Životnost filtru je přibližně 2 až 3 měsíce a jeden pak vyjde na 9,99 dolarů (250 Kč). Vzhledem k tomu, že Ecomo Bottle ušetří během tří měsíců používání přibližně 228 plastových lahví balené vody, se tento výdaj stále vyplatí. Vestavěná baterie v lahvi se dobíjí bezdrátově pomocí podložky v podobě malého talířku, do kterého se usadí. Bez nabíjení pak může fungovat přibližně jeden týden.

Ecomo Bottle

Náramek můžete z lahve sundat a připnout si ho na ruku. Pak vás nejen upozorní na kvalitu vody, ale funguje i jako jakýkoli jiný fitness tracker, sleduje váš příjem tekutin a úroveň hydratace v přehledné aplikaci pro Android a iOS. V aplikaci máte přehled o své hydratační historii a můžete upravovat své denní hydratační cíle. Dále je zde historie měření kvality vody a můžete svá data sdílet do mapy kvality vody.

Ecomo Bottle

Lahev Ecomo Bottle můžete mít v černé, bílé, modré a červené barvě. V rámci limitované nabídky můžete mít lahev s trackerem už za 139 dolarů (3 410 Kč). Proti předpokládané maloobchodní ceně tak ušetříte 90 dolarů (2 210 Kč). Odhadované datum dodání je březen 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 11. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 173 029 dolarů (15. 10. 2016 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze