GadgetMix: bezdrátová nabíječka do auta a pitný režim hrou

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme vybrali dva zajímavé gadgety z Kickstarteru. V prvním případě zaujmeme motoristy, kteří často nabíjejí svůj smartphone v autě. Se zajímavou nabíječkou SHARK je to možné dělat bezdrátově a navíc vás telefon nerozptyluje. Gululu Interactive Bottle pak nenásilnou formou starání se o virtuálního mazlíčka naučí vaše dítě správnému pitnému režimu.

Bezdrátově nabije a nerozptyluje pozornost

Současný trend nekouření udělal ze zapalovače v autě jednu z nejzbytnějších věcí. Zásuvka po něm však nabývá na důležitost s nutností nabíjet mobilní telefony, navigace a další elektroniku. Nabíjecí kabely však mohou překážet, pletou se do řízení a i samotný mobilní telefon je jednou z věcí, které nejvíce rozptylují řidiče. Stávají se tak vážným rizikem pro bezpečnost silničního provozu.

Zajímavá nabíječka SHARK řeší oba problémy. Je bezdrátová, takže vás zbaví nutnosti zapojovat do telefonu další kabel. Navíc svým inovativním designem a umístěním v autě snižuje rozptýlení a odrazuje řidiče od jejich aktivního ovládání. Doporučuje řidičům, aby se přizpůsobili novým návykům interakce s jejich telefony a jemně tak koriguje jejich chování, aby se více soustředili na to, co se děje na silnici a méně ovládání telefonu.

SHARK

Nabíječka je navržena tak, aby byla umístěna mimo výhled řidiče, typicky z boku středového tunelu. K uchycení na jakýkoliv povrch slouží suchý zip, který je testován na hmotnost 40 kilogramů a zachovává si své nezměněné vlastnosti i po 2500násobném použití. Je přitom vyroben z materiálů určených pro interiéry automobilů, takže dokáže odolávat extrémním změnám teplot a je odolný proti nárazů nebo polití.

SHARK

Samotný telefon, pak zasunete do kapsy, která je 76,2 milimetrů široká a 101,6 milimetrů hluboká. To jsou dostatečné rozměry, aby udržela smartphony všech velikostí pevně a bezpečně i při extrémní jízdě. Uvnitř kapsy jsou pak tři velké nabíjecí cívky s celkovým výkonem 5V/1A, které pokrývají plochu více než 50 centimetrů čtverečních, což zajišťuje stoprocentní přesnost nabíjení.

SHARK

Podporovány jsou přitom všechny smartphony, které jsou kompatibilní se standardem Qi. SHARK nicméně pamatuje i na zařízení bez bezdrátového nabíjení. Je vybavený dvěma USB porty, každý s výkonem 5V/AV, což umožňuje nabíjet i energeticky náročná zařízení, jako jsou tablety nebo powerbanky.

SHARK

Nabíječku SHARK můžete mít včetně Qi nabíjecí náplasti pro smartphony s Androidem v limitované Early Bird nabídce už za 39 dolarů (960 Kč), což je sleva proti doporučené maloobchodní ceně 51 procent. Balíček pro majitelé iPhonů, který obsahuje MFi certifikovaný Fusion Apple iPhone wireless case, pak vyjde na 69 dolarů (1 670 Kč), což představuje úsporu 42 procent. Odhadované datum dodání je září 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 6. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 5 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 6 588 dolarů (25. 6. 2016 13:00)

Tamagoči, které naučí děti správně pít

Pravidelně a dostatečně pít je nezbytné zvláště v horkém létě. Dodržovat pravidelný režim je nicméně mnohdy obtížné i pro dospělé, natož pak pro děti. Řešením je chytrá láhev Gululu Interactive Bottle, která už nasbírala na Kickstarteru dostatek finančních prostředků, aby mohla být realizována. Děti budou motivováni správně pít pomocí virtuálních mazlíčků a rodiče budou mít jejich pitný režim pod kontrolou přes na cloudu postavenou aplikaci, se kterou lahev komunikuje přes Wi-Fi.

Jednoduše bychom si to mohli představit jako něco, co vznikne, když spojíte tamagoči s chytrou lahví na vodu. Animovaný mazlíček žije v Gululu Universe a tím, jak vaše dítě pije, roste, dosahuje nových úrovní a získává nové schopnosti a prozkoumává podvodní svět. Gululu aplikace přitom nastaví cílovou hydrataci a tím i odměny za její plnění podle věku a hmotnosti dítěte a lokalitě, kde se nachází.

Gululu Interactive Bottle

Nemusíte se přitom obávat, že by se hra brzy okoukala. Vývojáři mysleli i na toto a při automatických aktualizacích přidávají do lahve nové poklady, úrovně, postavy a možná překvapení, která kladou před dítě nové výzvy.

Gululu Interactive Bottle

Neméně zajímavý je i sociální rozměr. Pokud přiblížíte dvě lahve k sobě a zatřesete jimi, spřátelí se a pak můžete vidět, jak si vaši mazlíčci hrají spolu. Děti mohou porovnávat svůj pokrok v hydrataci a skóre.

Gululu Interactive Bottle

Rodiče naopak získají kromě kontroly nad množstvím vypité tekutiny a dalších informací i náhled do sociálního kruhu svého dítěte. Můžou rovněž nastavit hodiny, kdy je dítě ve škole a kdy spí, kdy mazlíček nereaguje a nerozptyluje tak dítě.

Gululu Interactive Bottle

Láhev Gululu, respektive počítač s hrou, napájí baterie, která vydrží 2 až 3 dny běžného provozu. Dobíjení probíhá bezdrátově v dokovací stanici a trvá přibližně tři hodiny.

Gululu Interactive Bottle

V rámci nabídky Kickstarter Exclusive můžete mít Gululu Interactive Bottle už za 99 dolarů (2 400 Kč) + poštovné v pěti různých barvách – Bowhead Blue (modrá), Uni-dragon Violet (fialová), Submarine Yellow (žlutá), Monster Green (zelená) a Starfish Pink (růžová). Předpokládané datum dodání je září 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 8. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 100 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 163 116 dolarů (25. 6. 2016 13:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Jirka
Tak ta láhev Gululu pobavila. Dnešní děti už zkrátka bez počítače nevypustí ani pšouk...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze