GadgetMix: 360° kamera v podobě koule a projektor s Androidem

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu pro vás máme dvojici gadgetů, které jsme objevili na Indiegogo. Oba už výrazně překročily požadovanou částku a mají úspěch jistý. Prvním je miniaturní 360° kamera, která se vám vejde do dlaně a můžete jí nosit například na klíčích. Druhým je pak také malý, ale výkonný projektor s Androidem.

Koule do dlaně skrývá odolnou 360° kameru

Na první pohled připomíná nepatrně větší kulečníkovou kouli a s průměrem 60 milimetrů a hmotností 170 gramů jí snadno schováte do dlaně. Ve skutečnosti je však Luna, která sbírá prostředky na Indiegogo, nejmenší 360° kamerou na světě.

Kamera je konstruována tak, aby jí dokázal ovládat snadno každý. Pokrytí 360° je zajištěno dvojicí kamer na protilehlých stranách, které mají objektivy rybí oko zabírající úhel 190°. Z nich je pak složen bezešvý obraz zabírající celých 360°. Díky tomu, že Luna nemá žádné pohyblivé části, může být malá a robustní. Její tělo je vyrobené z hliníku. Čočky kamer jsou kryty odolným sklem. Navíc je vodotěsná se stupněm krytí IP68 a dokáže pracovat v teplotách od - 15°C do 40 °C.

Luna

Obě kamery mají rozlišení 5 Mpx a zvládají nahrávat Full HD video s 30 FPS. To se ukládá do vnitřní paměti s kapacitou 32 GB. Stabilizaci videa zajišťuje devítiosý gyroskop. Video je může být přeneseno do vašeho smartphonu nebo streamováno přes Wi-Fi 802.11n. Mimo to je k dispozici magnetický konektor s přenosovou rychlostí 460 Mb/s. Ten navíc slouží i k nabíjení akumulátoru. Ten má kapacitu 900 mA a vystačí na přibližně 40 minut provozu. Doba nabíjení pak 90 až 120 minut.

Luna

Kromě přenosu dat a nabíjení rovněž přes magnetický adaptér připojíte i další příslušenství, jako je monopod, klíčenka, nebo univerzální adaptér, se kterým ho připevníte na jakýkoliv kovový povrch.

Luna

Kamera podporuje desktopové Windows i Mac. Kromě toho je k dispozici i obslužná aplikace pro Android 4.1+ a iOS 8+. V telefonu vidíte živý náhled, video můžete přímo sdílet na YouTube, Facebook a dalších sociálních sítí, případně je zde i živý stream. Luna přitom nabízí hned čtyři režimy nahrávání videa – plochý, sférický, VR a planeta. Ve VR modu zažijte ve spojení s Carboard skutečný pocit virtuální reality. Pomocí funkce Crop však v aplikaci jednoduše z 360° uděláte i 2D fotografie.

Luna

V rámci Early Bird nabídky může být Luna vaše už za 299 dolarů (7 460 Kč) + poštovné. Ušetříte tak 25 procent z doporučené maloobchodní ceny. Za dalších 99 dolarů (2 470 Kč) k ní dostanete i Accessory Pack, který zahrnuje monopod, klíčenku a power dock. Předpokládané datum dodání je pak říjen 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 23. 1. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 107 493 dolarů (18. 12. 2015 12:00)

Výkonný mini projektor do kapsy

Nestačí vám obrazovka běžné televize? Pokud si chcete v domácích podmínkách vytvořit své vlastní domácí kino, tak nejlepším řešením je projektor. Často jsou však výkonné projektory příliš velké a kapesní projektory naopak nevýkonné. Na Indiegogo jsme však objevili zajímavý sProjector, který nabízí možnost vychutnat si rozlišení 1920 × 1080 pixelů se svítivostí 1000 lumenů na plátně s úhlopříčkou až 180". Jeho rozměry jsou přitom pouhých 70 × 130 × 15 mm a hmotnost 150 gramů.

Projektor jako takový nabízí klasické funkce, jako je automatická korekce lichoběžníkového zkreslení, automatické stmívání lampy či automatické nastavení jasu. V závislosti na zvoleném režimu má jeho lampa životnost až 15 000 hodin.

sProjector

Uvnitř projektoru se navíc skrývá počítač běžící na Androidu. Ten je vybaven 2 GB RAM a interní pamětí s kapacitou 32 GB. Komunikaci zajišťuje Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 4.0, přes které jednoduše připojíte bezdrátovou klávesnici a myš. Projektor však nabízí jako rozhraní i microUSB, USB a HDMI.

sProjektor

Jako operační systém byl použit Android 5.1 Lollipop s vlastní nadstavbou. Podporuje přitom i Google Play, takže si můžete do projektoru nainstalovat libovolnou aplikaci z obchodu. Projektor je vybavený vestavěnou dobíjecí lithium-polymerovou baterií. Ta na plné nabití nabízí až 5 hodin projekce bez externího napájení.

Projector Model by liutaurus on Sketchfab

Výrobce navíc jako příslušenství nabídne malý Smart TV dongle, se kterým si můžete vychutnat TV kdykoli a kdekoli i bez připojení internetu. Můžete si rovněž nahrávat televizní pořady do paměti projektoru na paměťovou kartu nebo do jiného externího úložiště připojeného přes microUSB. TV dongle podporuje DVB-T, DVB-T2, ISDB-T a ATSC.

sProjector

V rámci kampaně na Indiegogo můžete mít sProjektor za 190 dolarů (4 740 Kč) + poštovné. Doporučená maloobchodní cena přitom bude 249 dolarů (6 210 Kč). Vybrat si můžete bílého, černého a zlatého provedení. Na přispění však již máte pouze několik posledních dnů. Finální testování a začátek expedice je pak plánováno už na leden 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 25. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 464 964 dolarů (18. 12. 2015 12:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
parco
Zdravim Vas,
Stacilo velmi malo hladat a ked si clovek precita komentare k promo videam sProjector na youtube.com, tak zisti, ze velmi pravdepodobne ide o fake parametre. 1000 lumenov a iba pasivne chladenie? jediny pico projector s 1080p na trhu a za tak nizku cenu? Takmer som to kupil, ale trochu som zasurfoval a teraz tomu neverim. Co si o tom mysli redakcia mobilenet.cz?

Dakujem a fandim Vasemu webu :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze